04 Mayıs 2008

Süpriz

Günün birinde biri bana şöyle demişti: "Beklentisiz olduğun vakit, hayat hep süprizlerle dolu gibi gelir."


Haklıydı. Kimseden ya da hayattan birşeyler beklemediğinde olan güzel şeyler süpriz olduğu gibi, olmayan şeyler de hayalkırıklığı yaratmıyor insanda. Çünkü aklında bir insana ya da birşeye kalıp çizmemiş oluyorsun.
Demiyorsun ki; beni önemsesinler, farketsinler, en çok beni sevsinler, benimle ilgilensinler, benim için birşeyler yapsınlar, arasınlar, sorsunlar, hastalandığımda başımdan ayrılmasınlar... Beklenti yok.


İşte böyle zamanlarda ansızın çalan bir telefon seni mutlu ediyor. Ya da birden bilgisayar ekranında beliren bir mesaj. Biri artık mektup yazmanın unutulduğu bir zamanda sana mektup yazıyor ya da. Kendini yapayalnız hissederken kapında çok ama çok sevdiğin bir yüz beliriyor. Bütün bunlar beklentisiz olan için hayatın küçük süprizleri oluyor.


Bu sabah blograzzi de "Günün blogu seçildiniz" mesajı bana böyle bir süpriz yaptı. Beklenmeyen bir anda sunulan küçük bir mutluluktu bu. Adı üzerinde süprizdi.Süprizleri kim sevmez ki...


8 yorum:

  1. Küçükte olsa süpriz güzel oluyor değil mi?Birden kabustan uyanıyor gibi,bir an değişiyor tüm dünya ve zaman yeniden başlıyor senin için akmaya!

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru. İşte bu yüzden beklentisiz olmalı insan. O zaman olan pke çok şey süpriz yaşatıyor.

    YanıtlaSil
  3. Yazıların güzel ve sade insanın içine bi huzur esintileri üflüyor. Beklentisiz olabilmek zor olmalı ama anlaşılan keyifli bir şey :)

    YanıtlaSil
  4. Keşke bütün beğeniler, ödüller, seçilen tüm 'en'ler bu durumdaki gibi sonuna kadar hak edenlere gitse. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, fark edilmeyi hak eden bir blog burası. Bir de sen ne dersin bilmiyorum ama insanın sadece kalemi ile var olduğu bir platformda böyle bir beğeni kazanmasının da ayrı bir güzelliği olduğunu düşünüyorum:) Gönülden tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. İstanbulsivas beklentisiz olmak biraz da yaşaya yaşaya öğrenilen birşey galiba. Ama bir kez öğrendiğin vakit hayatın böyle daha kolay daha rahat olduğunu görüyorsun. çok teşekkür ederim beğenin için.

    YanıtlaSil
  6. Zero çok çok teşekkür ederim. Güzel sözlerin beni çok mutlu etti. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel çok tebrik ederim. Daha güzel yerlerde de görmek ümidiyle...

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Evrensel Yaşam.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...