05 Mayıs 2008

Sorgulama benim güzel koyunum

Sakin olacakmışım, sinirlenmeyecakmişim. Ama en önemlisi sorgulamayacakmışım. İlk iki noktada haklılar. Soğukkanlılığımı kaybetmek çözüm yolu bulmayı da imkansız hale getiriyor.

Ben öfkeden delirirken etrafımda akıl ansiklopedileri toplanıveriyor. Hayat böyledir. Bir sıkıntı ve öfke anında bu iki ayaklı ansiklopediler bir anda belirir ve sana doğru olanı işaret parmaklarını sallayarak gösterirler. Gözlerinde hayatı A'dan Z'ye okumuş o ifade ile senin öfkeden dumanlar çıkan başının üzerindeki dumanı elleriyle dağıtmaya çalışırlar. Oysa bilmezler ki bu hareket başından çıkan ateşi daha da güçlendirir.

İlk akıllının tavsiyesi: Sorgulama kızım. Koyun gibi ol. Sana verilen işleri yap ve bu arada çeneni kapalı tut.

Cevap: Oldu tamam. Koyun olayım.Diyeyim ki; "Bu adamlar böyle kardeşim. İş anlayışları sıfır. Onları böyle kabul edip ona göre adım atmak gerekiyor. Sistem böyle işliyor ve sistemin bu dişlisi görevini tam yerine getirmiyor. Diğer dişililer daha çok çalışmak zorunda. Çünkü, sistem öyle ya da böyle işlemeli."

Böyle dersem sakin olmayı başarırmışım. Pöh.Sakin olmayı başarırırım belki ama kendim olarak kalmayı başarabilir miyim? Yooo, kendin olmak önemli değil onlar için. Ansiklopedinin ilk maddesi der ki; ne kadar kabullenirsen o kadar rahat edersin. Aferiiiin aferin aferin ve yazıklar olsun size patates kafalılar.

Oh ne rahat bir yaşam. Çürük dişli koca poposunu rahat koltuğuna yayıp yan gelip yatacak, sen de onun işlerini sırtlanacaksın. Aslansın sen yaparsın yaparsın. Ammaaaaa sakın ha sorgulama oldu mu benim güzel kızım? (benim güzel koyunum demek istedi herhalde)

Bu patates kafalılar yüzünden bu halde değil miyiz? Sorgulamayan koyunlar olduğumuz için böyle değil mi herşey? Verileni kabul et, verileni kabul et, verileni kabul et... Hey maaşallah benim güzel koyunlarım. Etinizden ve sütünüzden doya doya faydalansın o kalın enseler.

Sorgulamayın olur mu? daha çok çalışın. Unutmayın, etinizden veeee sütünüzden... Hadi bakalım.

9 yorum:

  1. bu sabah yağmur vardı istanbul'da hala da var.. soğuk ve de yağmurlu.. en sevdiğim meteor hali. ve canım çalışmak istemiyor. hava güzel olduğunda da çalışmak istemiyor. öyle, aylak aylak yürümek istiyor yağmurun altında şimdi.
    ve şimdi ıslanmaya gidiyorum. patron bunun hesabını soracak bana ama. canı cehenneme dostum!
    :)
    unutma şapkadan başka bir şey takmak yok.

    buenos dias.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba aydanatlayan, yazılarınıza çok şeyler yazmak isterdim. O kadar söyleyecek sözüm var ki, aralarında seçim yapamadım. O yüzden, blogunuzda ki çalışmalarınız için yorumumu şöyle noktalıyorum. İçinizden geldiği gibi yazmışsınız, içimden geldiği gibi sizi takdir ediyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. İRLANDALI: Bugün dediğini yaptım ben de yağmurda ıslandım. Sözlerin aklıma geldi gülümsedim. Canı cehenneme dedim işin de işe yaramazların da... Unutmayacağım; şapkadan başka birşey takmak yok :) Teşekkürler...

    KLASİK TATLAR:Güzel sözlerin beni çok mutlu etti. yazdıklarımı beğenmen de öyle. Nezaketin için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Bundan yaklaşık 6-7 ay önce tüm o "çürük dişli koca popolarını rahat koltuklarına yayıp yan gelip yatan"ları, üstüme yıkmaya çalıştıkları işlerin hepsini hiç beklemedikleri bir anda ben üstlerine yıkarak çekip çıkmıştım o fanustan arkama bile bakmadan. Yüzümdeki gülümseme ve içimdeki rahatlık hala bile düşününce iyi geliyor. Bahsettiğin o ansiklopedi yutmuşların hepsi, sonunda sen üzüleceksin, olan sana olacak diye üstüme üstüme gelmişlerdi parmaklarını sallayarak. Evet bedeller ödedim, hala da ödüyorum belki, sonuçta olumlu ya da olumsuz her hareketin bir bedeli var. Ama dedikleri gibi üzgün müyüm, ya da mutsuz oldum mu geçen bu zamanda. Kesinlikle hayır!Hayatta kendime bir şans tanımaya çalışıyorum, deneme sürecindeyim, kolay olmuyor. Ama ya yaşayacağım hayatı tamamen bana ait olan tercihlerle, ya da yaşarmış gibi rol yapacağım bana ait olmayan mutluluklarla. Zarımı attım, kazanma şansım yüzde 50:)

    YanıtlaSil
  5. Değerli büyüklerimizin bu konuda şahane bir lafı var, "fuck the system" şeklinde. Dünya büyüklerimiz yani, dünya insanıyız biz.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bir dönem işi bırakmama sebep oldu, bu anlattıklarınız. Ben bu sistemin içine yerleşemedim, olmuyor dedim.
    Mecbur olduğum için hala sistem içindeyim.
    Ama inandığımı söylüyor, nispeten nasıl hissediyorsam öyle davranıyorum. Ben de sisteme böyle katkıda bulunuyorum. Beğenmeyen dinlemesin, diyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Sistemin içinden çıkışımız yok olmasına ya sanırım en iyi yol kendimiz olarak ona kafa tutmak...

    YanıtlaSil
  9. Sorgulamak?
    Koyun olmayalım.Önce anlamak sonra kabul etmek güzel.

    Ama bazen önce inanmak sonra anlamak durumunda kaldığımız da olur. Birazcık güven(hak edene tabi) hayat kurtarır.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...