29 Nisan 2008

Gökyüzüne bakma bu aralar

"İyi tamam" dedim "ne halin varsa gör." Yalan üzerine yalanlar söyle olur mu? Hayatını yalan üzerine kur, işin garibi o yalanların hepsini gerçek sanmaya devam et. O yalanlar içinde onurlu bir insan olduğunu farzetmeye devam et. Bu arada hiç etrafına bakma mesela. İnsanların gözlerinin içine de öyle... Çünkü eğer biraz dikkatli bakarsan senin yalanlarını yutmadığımızı görüp hayalkırıklığına uğrayabilirsin. Ve bizler seni hayalkırıklığına uğratmak istemeyiz.
Amman bakma olur mu gözlerimizin içine? Öylece boşluğa bak. Boşluğa ama gökyüzüne değil. Gökyüzü karga dolu bu aralar...

2 yorum:

  1. Aslında bireyin en büyük sorunu yalanı kullanma biçimidir. Bu sosyolojik ve psikolojik bir olgu bence.

    İyi irdelendiğinde bir çok üstadın dediği gibi yalanı kullanan sanatçılar gerçekleri bu yolla daha iyi ifade eder. Fakat aksini ise, gerçekleri git gide mezara sokan siyasetçiler yalanlar ile örterek gerçekleştirir. buda işte bu öfke dolu söz ediminin ispatıdır "Toplum olarak yalanları gerçek olarak kabul görüyoruz artık..."

    Not: Saçmaladığım için kusura bakmayın lütfen sn aydanatlayankedi. Ama gayet güzel bir anekdottu. Bu Absürde kaçan çağrışımları şahlandırdı bende..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim ne demek saçmalamak, tam aksi. Çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...