24 Ekim 2008

YASAAAAAAAAK

Yazmak yasak, okumak da öyle... Nefes alabiliyor musunuz?

20 yorum:

  1. Ben biraz Italyan mi kaldim ne? Ne yasak, niye yasak, kime yasak, ne zamandir yasak?

    YanıtlaSil
  2. tuhaf bir ülke...
    tuhaf insanlar...
    tuhaf yaşamlar...
    tuhaf kanunlar...
    tuhaf savcılar...
    tuhaf mağdurlar..

    6 Ekim günü iş yerime 6 üst düzey yetkili geldi ABD'den, ingilizce bildiğimden ben ilgilendim, epey konuştuk, geyik yaptık, kartvizit değiştokuşu da yaptık ayrılırken. (birinin kartında US Secret Service yazıyordu, ötekilerde o kıvamda: arkadaşlarıma gösterip hava attım sonra)
    Bir ara bir tanesi camdan baktı sesleri duyup: ailelerin alkışları esliğinde, caddede lise öğrencileri istanbulun kurtuluşu kutlamaları için askeri düzende yürüyorlardı. Herifçioğlu gülümsedi, "just like china" dedi.

    Bu türkiyeye yapılmış bir hakaretti, hakaret amacı gütmemiş olsa da.

    ama TC Devleti de müstehak bu hakarete işte...

    YanıtlaSil
  3. MEHTAP PASİN GUALANO: Bloglarımıza girmemiz yasaklandı. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum inanın :)

    VİRGİLİUS: İnan bana ne desem yetmezmiş gibi geliyor. Akıl mantık yok bu işte. Hem de zerre kadar yok...

    YanıtlaSil
  4. komiğiz ya millet olarak. akşam ne var ne çok diye bloguma gireyim dedim. anaaa yasaklanmış benim blog. safım ya. sadece benim blog yasakladı sandım ilkin. blogger sırf bana çalışıyor ya. yalınız az biraz sonra düştü benim köşeli jeton. bu sefer blooger.com yazdım. aradığınız siteye ulaşılamıyor lütfen bir kaç yıl sonra tekrar deneyin yazdı da olay çözümlendi.

    şifresi : ktunnel.com
    en güzeli: ultrasurf.com daki u.exe yi indir. yaz-oku gene yaz.

    ama yine de du bakalım n'olcak?

    YanıtlaSil
  5. Tek kelime ile AYIP diyorum...Peki o zaman boyle bir yasak anayasal haklarimiza da karsi degil midir?
    Yasin yaninda kuru da yanmali midir...Ama gorunuse gore yanmalidir?! Simdi ogrendim...sastim kaldim...ama sasmamak lazim di mi?

    YanıtlaSil
  6. REHAV@: Vallahi ben de safım demek ben de öyle sandım Rehavetciğim. "Yahu ne yazmış olabilirim yasaklanacak" dedim hatta. Sonra benim de jeton düştü. K-tunnel sağolsun. İnadına yaz inadına oku... Buna karşı çıkmalıyız bu hiç adil değil.

    BİRAZ: Bu ülkede hiç birşeye şaşırmıyoruz artık ne yazık ki. Çünkü akıllara ziyan pek çok şey oluyor. Ben hepimizin bilgisayarlarına el koymalarını bekliyorum en yakın zamanda :) Olur mu olur vallahi...

    YanıtlaSil
  7. Sanırım yakında interneti külliyen yasaklayacaklar!!! Evet bu ülkede insan öldürmek, tecavüz etmek, yolsuzluk yapmak, hırsızlık yapmak hepsi serbest. Ama medenice ve kimseye zarar vermeden üretmek, yazmak, bilgi paylaşmak YASSSSSSAAAAAAK!!!!!!!

    YanıtlaSil
  8. İnterneti yasaklayıp evlerimizden bilgisayarlarımızı toplarlarsa bile şaşırmayacağım artık. Belki biraz daha ileriye gider beyinlerimizi de yerinden çıkarırlar ha? Madem böyle kökten çözümden yanalar, işte kökten çözüm :)

    YanıtlaSil
  9. ayıp tam anlamıyla. immeem yasak, youtube yasak, blogger yasak.
    yarım yamalak yasaklar. sanki diğer blog sitelerinden yazılamaz. ama yavaş yavaş ilerler tabi bu yasaklar, sanırım ses çıkarmak gerekiyor. insanlar rahatsız değilse, haydeee komple internet yasak. uyuyalım biz daha.

    YanıtlaSil
  10. Yapılan en büyük hata herşeyi kanıksamak ve susmak değil mi? Kimse sesini çıkarmadığı sürece daha ne yasaklar gelecek kim bilir? Belki nefes almak bile yasaklanır. Hani her birimiz potansiyel suçluyuz ya, en iyisi hepimizi ortadan kaldırmak di mi? Böyle kesin çözümler bulunur. Yazıklar olsun...

    YanıtlaSil
  11. Birgün acaba nefes almamızda sakıncalı bulunulabilir mi dersin. İnadına yazmak lazım. Daha çok daha çok, daha çok, daha çok.......

    YanıtlaSil
  12. İnan bana nefes almak bile yasaklanabilir bu ülkede. Daha çok yazmalıyız durmadan inadına...

    YanıtlaSil
  13. yazmam yasak değil yazarım kendi kendime ama okunmam, evet.

    YanıtlaSil
  14. Evet yazmak şimdilik yasak değil ama olur ya belki bir gün ülkedeki tüm bilgisayarları, kağıdı kalemi de toplarlar :)

    YanıtlaSil
  15. Bu, sadece komedi... Hala okuyor ve yazıyoruz ya, artık sonunda istiklal mahkemelerinde yargılarlar bizi...

    Selamlar,
    devam...

    YanıtlaSil
  16. Komedi ki ne komedi... İnadına vazgeçmemeli... Okumaktan yazmaktan ve düşünmekten... Devam elbette her zaman...

    YanıtlaSil
  17. Kedicim dns vs tunnele gerek kalmadan rahatça geziyorum ben yazdım bakarsın

    YanıtlaSil
  18. Sanirim ben salagim cunku anlayamiyorum nasil yasaklanabilir internetten herhangi bir yere girip bir seyler okumak ya da yazmak.

    Gercekten 'just like china' bildigim kadari ile dunyada tek internet yasakli ulke idi simdiye kadar, demek ki biz de takipdeymisiz, aferin bize, bak bir takim seylerde oncu olabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  19. Serbestyazarlar.com a bekliyoruz hala yazılarınızı :) Sana demiyorum tabii Aydan Atlayan Kedicim.. Biz girdik yazıları ama yenilerini bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  20. CRAFT WOMAN: Ben de dns değiştirdim şimdi eskisi gibi rahatça bloglar arası seyahatim devam ediyor. Ama hala bu durumun saçmalığına öfkeyle gülmekten alamıyorum kendimi.

    CALANON: Anlaşılacak gibi değil ki? Bu tıpkı bir kentte biri suç işledi diye tüm şehir halkını hapse atmaya benziyor. Kaldı ki kim ne suç işledi bunu da bilmiyoruz. Çünkü açıklama lütfunu bize bağışlamadılar.

    KARÖSHİM: Yenileri gelecektir Karöshim çünkü herkes tepkili bu duruma.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...