14 Ocak 2011

anlatabiliyor muyum?

Durup durup öksürüyorum. Göğsümde patlayan volkan dışarı taşsın istiyorum. Öfkenin o deli ateşinden sen söz ediyorsun ben inkar ediyorum. Kahkahalarla gülüyorsun sen bana öfkeli derken ben ise öyle olmadığımı kanıtlamak için binbir cümle kuruyorum. Sesime en tatlı tonu veriyorum, kelimelerimi özenle seçiyorum ama yine de öfkenin aradan kırmızı kırmızı sızmasına engel olamıyorum. Sen muhtemel ki şaşıyorsun bunca sevgiyi taşıyan kalbin içinde, hatta tam ortasında böyle bir öfke ateşinin yanıyor olmasına ama ben sana nedense bunu bir türlü açıklayamıyorum.

İtiraf ediyorum; Evet çılgın, dizginlenemez bir öfkem var benim, ama kimsenin kafasına şişe fırlatmıyorum. Ben insanlar arasından seçtiklerime değil kocaman bir topluluğa öfke duyuyorum. Kin değil, nefret değil öfkeden söz ediyorum. Ve sana bunu kendimi paralarcasına anlatmaya çalışıyorum. Çıplak ayaklı çocuklara bakıyorum. Şefkatimin ortasından fırlayan öfkemle sarsılıyorum. Diplomaları sandıklarda küflenen gencecik adamları kadınları dinliyor onların gözyaşlarından içimde ateşler yakıyorum. Katillerden tiksiniyor öfkemin alevinde onları değil kendimi yakıyorum. Ben olup biten hiçbir şeye omuz silkip geçemiyorum.

Öfkesiz olmak kayıtsızlık ise eğer senden özür diliyorum. Çünkü ben kayıtsız sürülmüş bir yaşamın dünya tarihine kaydının düşülmemesi gerektiğine inanıyorum. Kendi canlarını merkez yapmış parlak saçlı delikanlıların, uzun kirpikli genç kızların dünyada dekor olmaktan fazlası olmadıklarını zaten istediklerinin de bu olduğunu düşünüyorum. Ve ben bir insanın ancak diğer insanların acılarıyla, mutluluklarıyla kendisi olabileceğine inanıyorum. Dünyanın bir parçası olmayı reddedip bir göktaşı gibi uzayda süzülen insanların eninde sonunda birbirlerine çarparak parçalanacaklarını tahmin ediyorum. Ve ben kopmak istemiyorum bu koca bütünden. Bir ağaç kökü, bir çakıl taşı, bir arı bütün olmanın bedelini nasıl ödüyorsa ben de öyle öderim bedelini diyorum.

Ben omuz silkip geçemiyorum. Bu yüzden bu kadar öfkeliyim. Ve bu yüzden bunca sevdiğim bir adamla dünyanın dertlerinden konuşurken öfkeli tonda konuşuyor olmam. Ve yine bu yüzden kalbimin ortasında öyle durmadan yanıp duran ateş. Anlatabiliyor muyum şimdi?

Fotoğraf: Life

10 yorum:

  1. hem de nasıl güzel anlatıyorsun bir bilsen, sıkmadan yormadan

    YanıtlaSil
  2. Anlatmissin anlatmasina, hemde cok güzel bir dille, ama kac kisi anladi acaba??

    Hayatlarini dünyada dekor olarak, sadece kendilerinden baska hicbir seyle ilgilenmeyerek, herseye omuz silkerek yasayan o kadar cok insan var ki...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. "dünyanın bir parçası olmayı reddedip bir göktaşı gibi uzayda süzülen insanların eninde sonunda birbirlerine çarparak parçalanacaklarını tahmin ediyorum"
    ne anlamlı bi cümle...

    Anlatabiliyor musun?
    KESİNLİKLE EVET...

    YanıtlaSil
  4. bak şu adamı merak ettim şimdi.
    kesin çatlağın biri olmalı.
    yoksa senin gibi kedi uysallığında birinde öfke algılamak, yok yok kesin çatlak olmalı :)

    hani varsa bile ufacık bir zerresi, o öfkenden ilk önce ben öpüyorum. hatta bir şarkı bile doladım şimdi dudaklarıma, bak ne söylüyorum.

    "minimini bir kuş uçmuştu, pencereme konmuştu, aldım onu içeriye, cik cik cik cik ötsün diye" doğrumu söyledim eğrimi bilmem ama ağır bir kuş olarak günün birinde pencere pervazlarını çökerteceğimden eminim :)))

    sevgiyle kal
    günün güzel olsun öfkeli kadın

    ahmet

    YanıtlaSil
  5. öfke hiç iyi değildir. dünyayla barışmak daha iyidir. öfke yerine belki bir miktar hırs insanları, dünyayı anlama, anlamlandırma çabasında öfkeden daha yararlıdır. öfke, insanı yer bitirir ve yapıcı değildir.

    YanıtlaSil
  6. Öyle güzel anlatmışsınız ki bunun üzerine yorum yapamadım.

    YanıtlaSil
  7. GUGUK KUŞU: Teşekkür ederim :)

    BELGİN: Ben öyle olmayan insan sayısının da azımsanamayacak kadar çok olduğuna inanmak istiyorum.

    YAŞAM PINARIM: Çok teşekkür ederim.

    KARA KALEM: Çatlak ki ne çatlak. Ama bir o kadar da tatlıdır :)

    DEEPBLUEEAGLE: Dünya ile küs olan bir öfke değil benimkisi. Öfkeden kast ettiğimle senin hırstan kasdın muhtemel ki aynı şey :)

    HAYATIN SÜS PAYI: Çok teşekkür ederim :)

    NEHİR İDA: Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. peki o zaman affettim :)))

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...