21 Nisan 2009

PEK ANLAMSIZ BİR YAZI

Ben çok ünlü bir yazar olsaydım eğer ya da ona benzer ünlü biri, kesin bir başka adla blog yazardım. Böylece benim kim olduğumu bilmeyen beni kendilerinden biri sanan insanlarla samimiyet yakalamayı umardım. Evet kesinlikle bunu yapardım. Tanrı işini biliyor ve ünlü olmama izin vermiyor. Hoş ben de ünlü olmak istemiyorum. Zira bu kadar ünsüzken bile samimi olmayan her hal ve hareketten sıkılan ben ünlü olsam muhtemel ki bir süre sonra bir dağ başında yapayalnız yaşamaya mahkum ederdim kendimi. Evet kesinlikle ederdim.

Ben çok zengin olsaydım eğer kesinlikle aylak olurdum. Nerede güneş orada ben, nerede çimen orada ben, nerede boş bir bank orada ben. Evet kesin aylak olurdum. Tanrı işini biliyor ve asla zengin olmama izin vermiyor. Hem zengin hem aylak olursam çok sıkılacağımı biliyor olmalı. Haklı.

Ben ben olmasaydım eğer ne olurdum Tanrı biliyor ancak. Ve ben ben olana kadar ne çektiğimi de bir tek ikimiz biliyoruz. Bu saçma sapan şeyleri bu salı öğleden sonrasında neden düşünüp durduğumu ben bilmiyorum ama Tanrı biliyor. Kısaca o çok şey biliyor ben ise pek birşey bilmiyorum. Hatta bunları buraya neden yazdığımı da bilmiyorum.

Bir anlam arayışında olan birinin bazen anlamsız şeyler yapamaya mı ihtiyacı var ne? Benim tekniğim bu galiba; anlam ararken anlamın ne olmadığını öğrenmeye çalışıp, anlamı uzun yoldan bulmaya çalışmak. Evet bu sağ elle sol kulağı göstermek gibi. Farkındayım. Ama her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır. Ve bazı yiğitler bu şekilde yoğurt yedikleri için her zaman herşey geç kalırlar. Olsun.
RESİM: Carl Larsson

17 yorum:

  1. bu salı gününe dair toplu bi ruh halimi yaşanıyor anlayamadım ki:)) toplu halde terapimi yapıyoruz yapacakmıyız..bi boşluk içinde gezinirken yazınızı okudumm aaa ssizi çok iyi anlıyorum demek isterdim ama Allah herşeyin iyisini biliyor ve bu ruh halinde olmanızı da sanırım o istiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Bu ruh halinin sonu ne olcak bilmiyorum ama gerçekten bir boşluk içinde yüzmekten bir farkı yok. Bekleyip görmeli :)

    YanıtlaSil
  3. Kedicim, anlasilan Bahar seni fena carpmis:))

    YanıtlaSil
  4. Her zaman her şeye geç kalan benden sana selam olsun.

    YanıtlaSil
  5. Yalnız olmadığıma sevindim :) Bizim gibi herşeyeherzamangeçkalangiller familyası üyelerine benden de en içten sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Geç olsun, güç olmasın der annemler. Ne olup olmadığını bu kadar güzel anlamlar ve yazılarla öğrenen ender bir insansın bence. Çok büyük şans bu, sağ el sol kulağı tutmaya devam etsin bence, bizde bu güzel yazıları okumaya devam edilim.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Sevgili Owl. Hani derler ya "öğrenmek acılı bir süreçtir." benimkisi de o hesap herhalde :)

    YanıtlaSil
  8. Böyle yiğide bu güzel yazı için nasıl teşekkür edilir.

    Tabiki patilerini öperek.
    Hamdi Babada gelsinmi.
    Söyleyimmi kedicim. :)

    YanıtlaSil
  9. Gelsin gelsin Hamdi Baba Ahmet'ciğim, belki bu kedinin kulağını büker de, kedi de hayatı kısa yoldan kavramayı öğrenir :)

    YanıtlaSil
  10. Hp erkek olma ihtimalimi düşünmüşümdür. Tanrı erkek olursam neler yapacağımı biliyor olmalı ki beni kadın olarak yaratmış....:))

    YanıtlaSil
  11. ben bu ara resimlere taktım, harika yine, buna da atladım, hoooppp. ben inanıyorum dünyaya binlerce kez gelsem ben olurdum.

    YanıtlaSil
  12. Belki de gerçekten de ünlü bir yazarsın da burada ara sıra yazarak takılıyorsun işte.Hııı?Bizi de kandırıyor olmayasın?

    YanıtlaSil
  13. Salı ya, sallanı salı derler ya ondan olmuştur belki de:))
    Sen ünlü bir yazarsın bence ama kendi adınla yazan:)))

    YanıtlaSil
  14. Hem karun kadar zengin olup hem hala harıl harıl çalışanları anlamıyorum ben zaten :p Zenginlik dediğin aylaklık yapabilme özgürlüğü değil midir?

    YanıtlaSil
  15. TURKUAZ DENİZ: :)

    MUTFAKTAKİ DELİ: Aman aman neyseki kadın olmuşsun :)

    GUGUK KUŞU: Ben de bayılıyorum Carl Larsson'un resimlerine. Şahaneler gerçekten.

    SUFİ: Hayır hayır değilim :) Eğer olsaydım bir dağ başında yaşıyor olurdum :)

    ÖZLEM: Şımarıyorum ama bak ona göre :)

    LA SANTA ROJA: Kesinlikle öyledir :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...