03 Kasım 2008

POS BIYIK, TAVUK VE NURTEN

Açlıktan gözü dönmüş biri için, yemekhanedeki aşçıbaşının pos bıyıkları altından gülerek "heeaaa bunların hepisi gızartılmış, bağyan" demesi ciddi anlamda sinir bozucudur. Kahvaltı alışkanlığı olmayan bomboş bir mide "hayır hayır yalvarırım içimi böyle yağlı yağlı yiyecekler doldurma" diye figanı basar, üzülürsün. Aşçıbaşının suratına bakarak en yakın lokantanın uzaklığını hesaplarsın. Durum umutsuzdur. Çünkü, eğer o lokantalardan birine gidersen yemeğini alelacele yemek zorunda kalıp koştura koştura işe dönmek zorunda kalacaksındır ki bu da hiç iyi bir fikir değildir.

Sonra, bir aşçıbaşının pos bıyıklarına bakarsın bir de birbirinden yağlı vıcık vıcık yemeklere ve "bana pilav, cacık ve en az yağlı olan birşeyden azıcık" dersin. "Tavık mı bağyan?" diye sorar pos bıyık "başka çarem var mı?" dersin "nıhahahah yok" der. Yemeğini almış gitmek üzereyken "yahu hergün tavuk yapıyosunuz güzel kardeşim vallahi kanatlarımız çıkacak yakında" dersin , pos bıyık göbeğini sallaya sallaya güler "tavık eyidir eyidir. Ye gııı." der. Bu adama gülsen mi kızsan mı bilemezsin. Sonunda gülersin ya o yağlı yemekleri yemeye çalıştıkça yüzündeki gülümseme uçar gider.

Bugün de böyle günlerden biriydi. Açlıktan gözü dönmüş halde yemekhaneye koşuş, kahvaltı etmemiş midenin feryadı, pos bıyığın zıplayan göbeği, yağlıların en az yağlısı tavuk, biraz daha yersek gıdaklayacağız esprisi... Her zamanki gibi alelacele yemeği yeyip dışarı fırladım. Tek isteğim bu nefis güneş altında kafeteryada boş bir yer bulmak, o aksi garsonun getirdiği demli çay, bir sigara ve arkadaşlarımla sohbetti. Birden merkezi sistemim alarm vermeye başladı. "dıııt dııııt dıııt dııııt. Saat iki yönünde Nurten var kaç dıııt dıııt dıııt." Bu dıt dıtlar bir anlık boşluğuma geldiği için ve saat iki yönündeki Nurten beni görüp "hayatıııım Fulyacıııım burdayız gelsene şekerim" diye ciyakladığı için oraya gitmek ve tüm öğle arası keyfime veda etmek zorunda kaldım. "Hoşgeldin canikom. Her gün ekiyordun bizi bugün nasıl oldu da geldin ahahhaa" Saçma sapan, ne anlama geldiği belirsiz bir gülümsemeyle cevap verdim bu sözlere. Sustuk bir süre ve Nurten beni saçımdan ayakkabılarıma kadar incelemeye başladı. Hep böyle yapar bugün neden vazgeçsin ki?

"Gömleğini nerden aldın?"
"...'dan" (Hey Allah'ım bu kadın konuşacak konu bulamadığı için mi bunlardan söz ediyor?)
"Pantolonun da çok hoşmuş. Yeni mi?"
"Yooo" (Yahu hep giyiyorum bunu. Senin gibi saç telinden ayak tırnağına kadar inceleyen birinin bunu bilmeme ihtimali var mı?)

Yine susuyoruz. Niyetini anladım ve içimden kıs kıs gülüyorum. Seni cadı sana istediğini vermeyeceğim, sormuyorum işte o üzerindekini nereden aldığını. Çünkü umurumda değil. Ama Nurten pes etmiyor kararlı. Bu taktik sökmediyse başka taktikler dener o. Ah bu kurnazlık bu zeka neden böyle aptalca amaçlar için harcanıyor Güzel Allahım. Bu kez taktik , dolaylı yollara sapmadan istediğini söylemek. Bravo Nurten hep söylerim "bu kadın istediğini her zaman alır."

"Ben de bunu ...'dan aldım. ...'nın buluzundan."(Bir kadın adı söylüyor) "O kim yahu?" diyorum. Bir dizi adı söylüyor ve şaşkınlıkla ekliyor "Aaaa bilmiyor musun ayoool?" "Yok bilmiyorum" diyorum "Nasıl bilmezsin?" diyor. Bu kez şaşırma sırası bende, Nurten'in az önceki faltaşı gibi açılmış gözleri hoop zılayıp benim gözlerime yerleşiyor. Neden bu kadar şaşırdı ki, neden böyle sanki Başbakanın ya da Cumhurbaşkanı'nın adını bilmiyormuşum gibi davranıyor ki? Pek anlam veremiyorum. Sonra "iyi ama ben televizyon izlemiyorum ki?" diyorum. "Yaaaa" diyor faltaşı gözler bu kez hooop Nurtenin suratına yerleşiyor. Nurten şaşkınlıktan sıyrılıp "peki ama akşamları canın sıkılmıyor mu?" diyor "Yooo" diyorum "kitap okuyorum, internetten birşeyler okuyorum falan filan." Nurten bana acıyan gözlerle bakıyor. Onun gözünde neye dönüştüysem artık. Omuz silkiyorum.

Nurten bilmem ne marka çizmeleri kaç paraya aldığından, nerede ne kadar ucuzluk olduğundan, vallahi de billahi de kredi kartına şu kadar para yatırdığından, ama dayanamayıp yine de aldığından aldığından söz edip duruyor. "Tavuk" diyorum kendi kendime "o bile daha az vıcık vıcıktı." Yarın pos bıyıklı aşçıbaşımıza "biraz daha tavuk yersek gıdaklayacağız be usta" esprisini yapmamaya söz veriyorum.
Karikatür: http://www.snowboardshop.no/user_images/Reality%20TV.jpg

14 yorum:

  1. :)) bilinçsiz insanlar... televizyon izlemeyi de iyi bir işmiş gibi görebiliyorlar ya... hiçbişey dememek lazım, dinliyomuş gibi yapıp zırvaların diğer kulaktan firar etmesine izin vermek lazım :))
    pos bıyıklı amıca süpermiş. bizdede olsa öyle bi ahçıpaşıı :Pp

    YanıtlaSil
  2. Seni vejetaryen olmaya davet ediyorum, herkesi hatta... Yakınlarımda öyle biri olmadığına da seviniyorum...

    YanıtlaSil
  3. Nurten bence "haklı" gözlerle bakmış.. Acıyacak tabii.. Kafan o kadar çalışıyor ki okudukça.. uzak kaldıkça TVden.. acır yani yoruluyorsun diye:) Yorma kendini gııııı:) Acıcık da TV izle bacıııımmm.. Kafan bulansın .. bulansın ki aşçıbaşının meşhur gıdaklarından biri ol... Ve rahat et.. Oh beeeee:)
    Gıdık gıdık = Gıdığından öptüm
    Karoshi THE GID(T)GID(t)GIDAK

    P.S Şifre yukarıdaki de :)

    YanıtlaSil
  4. SERZENİŞ MERAKLISI: Bence onlara göre tv izlemeyen bu dünyadan değil. Tuhaf yabancı kaçılası birşey :D Aslına bakarsan pek umurumda değil sözleri. Ama yine de benim merkezi sistemin dıııt dıııtlarını dinleyip Nurten'den uzak durmak en iyisi :D

    KABAKMELTEMİ: Zaten büyük ihtimal vejetaryen olacağım böyle giderse. Çünkü daha fazla tavuk görmek istemiyorum.

    KARÖSHİM: Ayyy Nurten bana onun için mi acıdı gııı? Bak ben ne kötüyüm bunu düşünemedim hiç :D Ben gideyim de azıcık tv izleyeyim. Aklım bulansın da rahata ereyim di mi ama :D
    Karoshi THE GID(T)GID(t)GIDAK'a sevgilerimle :D

    YanıtlaSil
  5. Etrafta şöyle bir göz gezdirmek, ne kadar birbirine benzeyen insanın var olduğunu görmeye yeter. Saçlarından kıyafetlerine, taşıdıkları çantadan kemerlerine kadar birbirinin kopyası onlarca insan. Bu kadar benzer olmaya çabalamakla yaşadıkları duygu nedir acaba? Ben de belirgin bir iç bulantısı oluyor da ondan soruyorum.
    Modernleştikçe, dış görünüşleri bakmaya doyulmaz ama otursan iki satır konuşamayacağın insanlar ordusu çoğalıyor. Görüntüyle fazla ilgilenince başka bir şey yapmaya vakit kalmıyor tabi. Ne kadar doluymuşum bu konuda :) Tamam ben sustum...

    YanıtlaSil
  6. hoşlanmadığın biriyle konuşmak zorunda kalmak yok mu, direkt hayat enerjimi alıyor bu gibi durumlar. hele ki boş konuşmayı marifet sayan insanlarla; aman aman!

    YanıtlaSil
  7. ya sen benim "tavık eyidir eyidir. Ye gııı" aşçıma kızarmısın alıverir nurten paçanı aşşa :P Ben bu nurteni tanıyorum sanki ?! bisürü gördüm bu nurtenden, heryer nurten sağım solum nurten kediiiiiiiii

    YanıtlaSil
  8. amca süpermiş cidden hey allahım ya kaç çeşit insanevladı var işte ispatı :)

    YanıtlaSil
  9. Bu Nurtenlerden farklı isimlerde her yerde var. Giyinir gidersin işe daha günaydın demeden üstündekini yeni mi aldın der, bilmemneye çok acıyorum der o kim diye sorma gafletinde bulunursun dizi oyuncusu çıkar. Bütün diziyi dinlemek zorunda kalırsın. Yazını okurken bir an gözümün önüne Avrupa Yakası'ndaki Makbule+Şahika karışımı bişey geldi. Bu arada aşçıbaşı da süpermiş "tavık" :)

    YanıtlaSil
  10. Çocuklar taklit ederek büyür. gelişimini tamamlayamamış kimlik sahibi olamamış ve kendini bilmeyenlere kısaca NURTEN diyebiliriz zannımca :D

    YanıtlaSil
  11. PARPALİ: Benzerlikte rahatlık vardır çünkü. Kimse seni eleştirmez, yargılamaz, onlardan bir farkın yoktur ki yargılasınlar. Bu nedenle kopyalar herkes birbirini. Bunun adına MODA diyorum :D
    Ve kesinlikle katılıyorum tüm hayatını görüntüsüne adamış insanlardan geriye pek birşey kalmıyor. Yaldızlar ve boşluk...

    T.U.B.A: Of of benim de tüm enerjimi sömürüyor böyleleri. Tanrı hepimizi Nurten'lerden korusun. Amin.

    SİMİNYA: Ay o pos bıyığa kurban olsunlar Nurten'i düşününce :D Vallahi yahu hiç olmazsa adam kendisi. Yaldızsız süssüz bir adam. Sahi yav ne çok Nurten var her yerde. Gökten mi yağdı bunlar acep gııı :D

    CRAFT WOMAN: Süper ki süper. Sen bir de onun göbeğini hoplata hoplata bıyıklarını titrete titrete gülüşünü görsen :)

    BOOGİE: Onlar heryerdeler. Bazen düşünüyorum da Boogie yeni bir savaş silahı mı bu Nurtenler acaba? Hani bize yakamızı bağrımızı parçalaya parçalaya acı çektirmek için :D olur mu olur.
    Aşçıbaşı cidden çok şeker. Bugün de "tavık pane" yapmış. Vazgeçemiyor tavıktan :D Ama bugün ona espri yapmadım. Bir gün yakasından düşeyim :D

    AGNUS DEİ: Süpersin süpersin süpersin. İşte duyduğum en iyi NURTEN tanımı.

    YanıtlaSil
  12. 7 ay tavuk parçalama tesisinde çalıştım.Çiğ tavuğun herhalini gördüm.Bir çok insan bundan sonra tavuk yemez ama ben hala tavuk manyağıyım.Tuhaflık mı var bende?Tavuk iyidir ye diyeceğim ama kızarmışını değil tabiii.Yemekhanelerde meşhurdur zaten tavuk ucuz olduğu için herhalde.

    YanıtlaSil
  13. Tavık bağyan :))

    Hem nasıl olurda dizi karakteri ...'yı tanımazsın ya, olamaz yani! :(

    :)

    YanıtlaSil
  14. CHOCOLATE'S LOVER: Büyük ihtimal ben yemezdim ne yalan söyleyeyim :) Zaten tavukla pek aramız yok iyiden iyiye ayrı düşerdik öyle bir durumda :)

    PRNCFRN: Çok ayıp etmişim di mi :D Nasıl bilmem ben onun adını. Çok cahilim çok :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...