18 Ekim 2008

SEVGİLİ GOOGLE ABLA 3

Evlatlarım Romalılar, işte yeni bir "ben sorayım Google Ablam, Cevapla Kurbanın Olam" programında daha birlikteyiz. Görüyorum ki yememiş içmemiş bu yaşlı ve yorgun Google Ablanızın beyin damarlarını sinirden çatır çatır çatlatacak, zavallı yüreğini patır patır patlacak fevkaladenin fevkinde sorular bulmuş, bulmakla da kalmamış üşenmeyip google'a bunları yazmışsınız. Eh siz bunları düşünmeye ve yazmaya üşenmediyseniz Google Ablanız da cevaplamaya üşenmez öyle değil mi benim kuzucuklarım?

Kollarımızı sıvayıp başlayalım o halde..."Hafta içinden nefret ediyorum"
E pes güzel evladım vallahi billahi tillahi pes artık. Tamam sorularınıza mantıklı ya da siz nasıl tanımlamak isterseniz öyle cevaplar vermeye çalışıyorum ama siz bunlarla yetinmeyip "abla omuzunda azıcık ağlayayım." "Abla derdimizi dinle" "Anlatacak kimsem yok ablam, nefretimi açıklayacak bi sen varsın" şeklinde tuhaf garip yaklaşımlarla geliyorsunuz. Çocuğum yavrum pamuk prens ya da prensesim dertlenecek hiç mi arkadaşın yok senin hıııı? Yoksa herkes seni sevgi kelebeği sanıyor da sen içinden taşan nefreti açık etmek istiyor ama bunu bir türlü yapamıyor musun? O yüzden mi google'a açıklıyorsun çocuğum? Of of ne yapacağım ben sizinle bilmiyorum ki?"34 yaşındayım şimdi"
E pek güzel işte yavrucuğum, ne var bunda? Sanki biraz üzgün bir tonda yazılmış gibi geldi bana bu kelimeler.(Evet Google Ablanız herşeyi hisseder, görür, bilir. Sen kirpi saçlı, burnunu karıştırma evladım. Çok ayıp) Yavrum kara gözlü kuzum 34 yaşına gelmişsen ve hala yaşıyorsan gözün kulağın yerindeyse çok çok şanslı saymalısın kendini. Bu ülkede daha 21 yaşındayken kurşun yağmurunda ölen çocuklar var, kafasına reklam tabelası düşüp ölen adamlar var, evinin balkonundan soğan alırken tuttuğu takımın zaferine sevinen bir kazmanın silahından çıkan kurşunla ölen gencecik kadınlar var, 9 yaşında tecavüze uğrayıp 15 yaşında evlendirilmeye kalkılan ve evlendiği adam tarafından bakire değilsin diye suçlanan sonra intihar eden çocuklar var. Ve sen tutmuş 34 yaşındayım şimdi diye kederleniyorsun öyle mi? Haberlere bak güzel evladım gazetelere bak. O zaman 34 yaşında olmanın ve hala nefes alıyor olmanın kederlenilmesi gereken birşey olmadığını anlayacaksın."Burdan gözümde lens denemek istiyorum"
Hımmmm... Burdan gözünde lens denemek istiyorsun demek. Peki hangi renk olsun evladım? Mavi öneririm sana. Hani saçlarını sarıya boyamışsın da o açıdan söylüyorum. Sarı saç mavi göz güzel olur. Ama istersen yeşil verelim. Biraz kedimsi olur ama çok çekici olur. Hayır mı? Demek daha doğal birşey istiyorsun. O zaman elaya ne dersin? Bir dene istersen ha, ne dersin? Yarabbim ya resulallah, yavrum bunu özellikle mi yapıyorsunuz? Yani Tanrı bana Eyüp sabrı versin de erenlere karışayım mı istiyorsunuz anlamadım ki? Kızım ya da oğlum, evladım burdan nasıl lens deneyeceksin hııı? Bunu buraya yazarken aklından geçen neydi? Sen google'ı ne sanıyorsun çocuğum? Sen lens denemek istiyorum dediğinde uçan bir halıya atlayıp elinde değişik renkteki lenslerle sizin pencereye konan sihirli bir yaratık mı? Hey büyük Allahım aklıma mukayyet ol yarabbiiiiim...
"Michael Phelps nasıl kızlardan hoşlanır?"
Şöyle uzun sarı saçlı, bir doksan boyunda, mümkün olduğunca sersem kızlardan hoşlandığı rivayet ediliyor ama medyayı bilirsin yalan yalan yalan herşeyleri. Töbe töbe kızım ne yapacaksın nasıl kızlardan hoşlandığını? Eğer sen kriterlere uyuyorsan ona aşkını ilan mı edeceksin? Bu adamcağızın eğer senin gibi hayranları varsa soyadının ilk ve son harflerini atmalı bence. Çünkü ben onun yerinde olsam "heeeeeeeeeeeelp" diye bağırırdım."uzaya kaç günde yetişiriz"
Tanrı aşkına yine mi sen? Önce "aya gidersek kaç ayda gideriz?" sorusuyla geldin, daha sonra "aydan başka yerde hayat var mı? dedin şimdi de bu. Hayırdır aydakiler haber mi gönderdi acil bir toplantı mı varmış, neden yetişmen gerekiyor? Aaa dur dur bir dakika şimdi anlıyorum, sen bir kahramansın. Dünyaya bir meteor çarpacak ve sen yetişip onu durdurmaya çalışacaksın. Ay canım kuzum ballı çöreğim benim, sana haksızlık ettim galiba. Sen sen sen bizi kurtarmaya çalışıyordun ve ben sana neler yazıyordum. Tanrım tanrım tanrım bir kahraman doğuyordu oysa, o bizi yok olmaktan kurtaracak yegane adamdı. Bu sorular ondandı bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptı. Olamaz olamaz, tarihe şöyle geçeceğim (tabi o çarpmadan sonra bir tarih olursa) "Dünyanın yok oluşundan Google Abla sorumludur.""sevgiliye sorulan sorular nelerdir?"
Bu kadın ya da erkek olmana bağlı. Eğer kadınsan: "Beni seviyor musun? Sence şişman mıyım? Saçlarım nasıl? Söyle bakalım seninle ilk tiramisu yediğimiz yer neresiydi, günlerden neydi, saat kaçtı? Alışverişe çıkalım mı? Sen az önce o kadına mı bakıyordun? Ne zaman evleneceğiz?" Eğer erkeksen: "Hangi takımı tutuyorsun? Alfa Romeo arabalardan hoşlanır mısın? Seni ne zaman bikinili göreceğim? Evimi görmek ister misin? Bu gece çıkabilir misin?" gibi şeyler. Soruları sorduğun zaman neler olacağını soruyorsan eğer bunu dene ve gör derim. Sonrasında google ablaya kızmak yok ama.


Kısa kısa...
"Rakı" İçelim güzelleşelim abijiiiim...
"beyin konuşuyor" Doğru konuşuyor hem de çok. Başım şişiyor vallahi benim, ya senin?
"teklifini kabul etmeyen kıza söylenecek söz" "Sana inanamıyorum, kör olmalısın ya da delirmiş" de. Onu bir süre dumura uğratırsın.
"kediler günde kaç kilometre yol giderler" Vallahi bu kedinin kendine seçtiği yaşam biçimine bağlı. Yani bir kedi seyyah olmaya karar verdiyse bütün gün gezer dolaşır. Yok tembelse rahata alışmışsa bütün gün yatar hatta mama kabını bile yattığı yere getirmeni bekler senden.
"baksbani nelerden hoşlanır?" Domates turşusu, mayonezi az ketçabı bol hamburger tercihen tavşan etinden yapılmış köfteli, çikolatalı süt, mısır gevreği vb. Evladım bir tavşandan söz ediyoruz. Tavşan neden hoşlanır?
"karnıbahar nasıl çekilir?" Hiç çekilmez vallahi...
"bayan olarak size soruyorum bu kulaklarımı delip küpe takma" Ne dediğini, ne sorduğunu anladıysam arap olayım...
"hikaye seyrett" Biiir hikaye seyredilmez okunur çocuğum ikiiii o seyret kelimesinin sonundaki fazladan t'nin anlam ve önemi nedir?
"hayatımda değişilik yapmak" İyi ve gereklidir. Yap derim.
"tekme atmak için diz nasıl çekilir?" Biraz yaklaşırsan gösteririm. Hayır çok değil bir tekmelik mesafe yaklaşsan yeter. Töbeee töbeee...
"kediler ölürken evi terkeder mi?" "Tek isteğim sepetimde ölmek" gibi bir hayalle yaşamadılarsa evet...
"sigaranın ciğerlerimize verdiği zarla ilgili resimler" Sigara ciğerlerimize zar mı veriyormuş. Hay Allah yeterince zararı vardı şimdi bir de zar meselesi çıktı iyi mi? Ne yapıyormuş ciğerlerimiz o zarı? Altı altı gelirse kanser olmuyormuşuz da bir bir gelirse ölüyormuymuşuz? Bak sen şu sigaranın yaptığına.
"yeşilkartla lens alabilir misin?" Tabi evladım istersen dudaklarına silikon, yüz gerdirme, kalça kaldırma gibi şeyler de yapabilirsin. Devletimiz, ülke güzel insanlarla dolup taşsın diye verdi bu yeşilkartları size.

Resimler:
1-http://www.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2158760/hate_Full.jpg
2-http://static.howstuffworks.com/gif/how-to-draw-cartoons-102.jpg
3-http://www.bergoiata.org/fe/divers03/1024%20-%20eyes.jpg
4-http://s2.thisnext.com/media/230x230_no_border/I-Love-Michael-Phelps-T-Shirt_F5DE2A56.jpg
5-http://comics212.net/wp-content/uploads/2007/10/hero-mask.jpg


23 yorum:

  1. "Google abla" yazılarına çok gülüyorum! :o) Google'un bir arama motoru olduğunu hâlâ algılayamayanlar, daha doğrusu "arama motoru"nun ne olduğunu bilmeyenler bizi böyle güldürmeye devam edecekler korkarım.

    Bunlar da benimkiler:

    Google Aramaları: Ne Aradılar, Ne Buldular?

    Google Aramaları v2: Arayan Mevlâsını Da Bulur, Belâsını Da

    YanıtlaSil
  2. sana iyi malzeme çıkıyo cidden.. ben de yapcam bi tane bu seride..

    YanıtlaSil
  3. GODDESS ARTEMİS: İnanılmaz şeyler arıyor insanlar gerçekten. Ben de o aramalara çok gülüyorum :)

    ARTİ: Kesinlikle iyi malzeme var. Sen de yazmalısın bence...

    YanıtlaSil
  4. Şöyle bir göz attımda aramalara, bunlar gerçekmi yahu:)))
    süpermiş...

    YanıtlaSil
  5. Hepsini, harflerini bile değiştirmeden yazdım, kelime hatalarıyla. Bunlar sadece bir bölümü :) Daha neler neler arıyor insanlar :)

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle ziyaretiniz için teşekkürler. Bir kedi aşığı olarak blog adına bayıldım. Ne sapıkça şeyler arıyorlar değil mi :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Craft Woman blogunuzu her zaman zevkle takip ediyorum harika bir blog. :)

    Daha neler neler arıyorlar akıl alacak gibi değil :) Ben de size teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  8. "Çok değişik insanlardııı..."

    Bu geldi aklıma... :)

    YanıtlaSil
  9. maykıl pelpsi arayan kız belki amarikaya yüzme yarışlarına falan gidecektir ve organizasyonda maykıl pelpse vardır ve kız kendini maykıla beğendirmeye çalışacaktır. Böyle düşündüğünde mesela sayın bayanlar size diyörum :) bir beyle buluşmaya gitmeden önce onun ne tarz kızlardan hoşlandığını merak etmez misiniz (eğer ona hayransanız falan) yani bu yönden bakıldığında hiçte saçma bir arama tarama çalışması olmamış fakat arama metni yanlış :)

    hani bir röportajını bulurum belki, spikerin o kadar sporcunun üzerinden atlayarak sorduğu şu ("senin feyvırıt görlün nasıl olmalı adamım? :) böyle soru mu olur? olsun...")
    soruya maykılın verdiği cevap kızın arama sonucunu 12 den vurmasına neden olabilir. :)

    eğer ki maykıl "hmm must be kılivır" derse kızımızın şansının olmadığını bildirmek istiyorum...

    YanıtlaSil
  10. KABAK MELTEMİ: Ben bu aramaları yapan insanları çok ama çok merak ediyorum :)

    KRİPTOGRAF: Herşey mümkün herşey :)

    YanıtlaSil
  11. Yok artık, gerçekten mi :)
    Bu sorular hangi duyguların tezahürü acaba merak ettim :)

    YanıtlaSil
  12. İnan bunu ben de merak ediyorum Parpali :)

    YanıtlaSil
  13. testere serisi gibi biraz daha uzatırsan bu gogıl apla serilerini sorular direk gogıl abla diye başlayacak. misal dün benim keywords de "gogıl apla" gerçek mi diyo sormuş çocuklar. şehir efsanesi dedim yok öyle bişey bildiğinizden şaşmayın aramaya inanın dedim.

    YanıtlaSil
  14. Canı sıkılan arama motoruna koşmuş demek ki... Gittikçe yalnızlaşıyor muyuz ne? Ya da buldukça bunuyor muyuz? Çok güldüm ve düşündüm.

    YanıtlaSil
  15. micheal phelps kısmına bayıldım:) 34 yaş a da:) yada hepsine:))

    YanıtlaSil
  16. Bu seri çok harika oldu, ofiste bir kahkaha attım herkes noluyoruz diye baktı. :)) Bir şey olduğumuz yok gülüyoruz işte. Ne bakıyorsunuz.

    Senin google dan sonra kendi aramalarımda neler çıkmış diye baktım;

    toz almak için püf noktası,
    eski yesilcam filminde kalcalar,
    ruh ikizimi nasıl bulurum,
    nükhet duru +soyunuk,
    fırtına geçti mi,
    konuşurken gözler ruhun aynası mıdır,
    kuyruklu yıldız öyküleri,10/19/08 çin takvimine göre yaş hesabı,
    namaz kiblesi nerde,
    saatli zodyak,

    çıktı tabi ben bunlara ne diyeyim bilemedim allaha havale ediyorum :))

    Bir de şu soyunuk nükhet duruyu arayan bulsun artık arayıp arayıp benim bloguma geliyor. Yok kardeşim. olsa en tepeye koyucam bulsun muradına ersin sonunda.

    Bir de adam, eski yeşilçam filmlerinde kalçalar demiş ya inanılır gibi değil.

    Michal Phelps artık heralde ölmüştür, ilk görevimiz tehlikedeki adam değil miydi o? Bence kızceğiz boşuna cevap arıyor.. olmaz bu iş. geç kalmış

    YanıtlaSil
  17. Michael Phelps nasıl kızlardan hoşlanır?'ı Michael Phelps'ı tavlama olasığılı olan biri aratmış olabilir belki :P
    baksbani nelerden hoşlanır?'aysa hiç değinmek istemiyorum :)

    ben de uzun zamandır blogumda böyle bir bölüm yayımlayanlardanım. çok ilginç şeyler aratıyorlar gerçekten :))

    YanıtlaSil
  18. Süpper bayıldım hepsine. İnanamıyorum böyle insanlar var mı hakikaten yaa

    YanıtlaSil
  19. REHAV@: Ama ne yapayım o kadar tuhaf garip şeyler soruyorlar ki içimdeki Google Abla'yı durduramıyorum :D

    AYSEMA: Google'ın ne olduğu konusunda inanılmaz bir kafa karışıklığı olduğunu düşünüyorum ben. Bazıları ona emirler veriyor bazıları dert yanıyor :) bu gerçekten çok şaşırtıcı...

    AYMEN: Çok teşekkür ederim. İnsan o aramalara bakınca içindeki huysuzu susturamıyor. Susturamayınca da ortaya bunlar çıkıyor :)

    VLADİMİR: Teşekkür ederim Vladimir. Kahkaha atmış olmana sevindim. İnsanları güldürmeyi severim.Sendeki aramalar da süpermiş. Onlara da iyi cevaplar yazılır doğrusu. Ama bu Google Abla pek bir huysuz :))

    T.U.B.A: Aramalar üzerine yazılmış yazıları okumak çok keyifli onlar üzerine yazmakta. Merak ettim senin yazdıklarını. Okuyacağım. Teşekkürler :)

    BOOGİE: Daha neler var neler :) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. Bu google aramaları bazen gerçekten kendi çapında stand up a dönüşebiliyor. Bilgisayar başında oturup kendine kendine gülüyorsun:)

    Kedi senin ziyaretçiler benimkilerle yarışıyor gibi absürdlükte.Bir ara gözat istersen kararını sen ver:))

    YanıtlaSil
  21. Beni gerçekten hem şaşırtıyor hem de çok güldürüyor bu aramalar. O yüzden bu Google abla yazılarını yazmayı çok seviyorum :)
    Çok merak ettim seninkileri hemen bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  22. Google'ı lambadan çıkan cin misali görüyorlar sanırım.

    YanıtlaSil
  23. Sanırım öyle. Yakında 3 dilek yazarlarsa şaşırma :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...