25 Ekim 2008

İKİNCİ BİR EMRE KADAR 5-BLOG-A SINIFINA GİRMEK YASAKTIR

Eveeeeet benim haşarı yaramaz çocuklarım sonunda "büyük patron" hepinizi cezalandırdı. Ben size söyledim yavrucuklarım "yapmayın etmeyin eylemeyin" dedim. "Büyük patron sevmez böyle şeyleri" dedim. "Yarın bir gün hepinizi kara tahta önünde tek ayak üzerinde bekletir hatta bununla da kalmaz hepinizi süresiz olarak evinize yollar bir daha da bu 5-blog-A sınıfını rüyanızda görürsünüz." dedim. Ama dinleyen kim? Yine yaptınız yapacağınızı (hoş hanginiz ne yaptınız bunu bizlere açıklama lütfunda bulunmadılar ya) ve işte sonuç. Sınıfınız iptal edildi. Bundan sonra Google ilköğretim Okulu bahçesinde oynayabilirsiniz ama sınıfa girmek kendi dolaplarınızı açmak yok.

Son olarak sorularınız varsa sorun ve toz olun.

" öğretmenim bundan sonra ne olacak?"
Eeeee şey olacak çocuğum ımmm bundan sonra mı? Susacaksınız ve oturacaksınız güzel evladım. Sonra biraz zaman geçince tüm deriniz yavaş yavaş değişmeye başlayacak. Şöyle post gibi beyaz kıvırcık parlak şahane tüyleriniz olacak. Daha sonra kulaklarını biraz aşağıya sarkacak. Kızım evladım ağlama biraz dedim çok değil. Ve kollarınız elleriniz olmayacak artık. Yavrum lafın sonunu dinle panik olma hemen. Evet elleriniz kollarınız yok olacak ama bir müjdem var size. Onun yerineeeeee dört tane bacağınız olacaaaaaaaaak. Yaaaa ne harika di mi? Evet dört bacak ve haşmetli bir kuyruk. Bilin bakalım neye dönüşeceksiniz?

"Koyun olmak istemiyoruuum örtmenim"
Kızım evladım sen hep zaten böyle asiydin. Allah bilir tüm bu olanlar da senin suçundur. Neymiş koyun olmak istemiyormuş. Güzel çocuğum pamuk prensesim bu okul nasıl böyle sessiz ve huzur dolu sanıyorsun hııı? Bak kaç sınıf kaldık şurada. Görseller sınıfı kapanıverdi. Düşünce ifade sınıfı olan siz de artık veda ediyorsunuz. Bakalım diğer sınıflar ne zaman kapanacak bilemiyorum. Siz çenenizi kapamazsanız yakındır ya neyse.

"Örtmenim büyük patron bize neden kızdı"
Şşşşşt sus bakim sen kimsin de sana nedenini söylesin büyük patron. Çabuk git otur ve sus kara kedi kılıklı seni.

"Örtmenim ben sınıfa pencereden girsem"
Oğlum yavrum şşşşşt sessiz ol. Size dağıtacağım kağıtları okursun birazdan. O zamana kadar reca ederim bu mevzuuyu kapatalım. Aferim benim kirpime.

"Offfff örtmenim ya offff offf ben bu sınıfı çok seviyordum."
Biliyorum benim karpuz suratlım elma yanaklım biliyorum. Hepimiz seviyorduk. Ama ne yapalım. Şimdi şu kağıtları alın veeee sessizce içinizden okuyun. Aferin benim kara gözlü kuzularıma.

öğretmenin notu
Çocuklarım benim kınalı kuzularım siz hiç üzülmeyin sınıfın arka bahçeye bakan duvarına açılmış bir gizli geçit var. Oradan gireceğiz hepimiz. Yine birlikte okuyacağız, yazacağız, hikayeler anlatacağız, bazen güleceğiz, bazen hüzünleneceğiz ama hep birbirimizin içini okuyacağız. Gündüzleri bahçede toplanıp "sınıfımızı geri isteriiiiiz" diyecek ama kalan zamanda eskisi gibi devam edeceğiz. Haydi bakalım...

22 yorum:

  1. Evet sınıfın arka bahçesinden girerek yazılar yorumlar yazmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  2. süper yazmışsın. fotoğrafsa inanılmaz.
    ben de üşenmedim wordpress e dekorasyon blogumu taşıdım.

    bu arada oradan verdiğim linle bloglar da dünyanın her biryerinden, koyun sürüsü de dahil görülebiliyor. ama ne kadar süre tabi?

    YanıtlaSil
  3. kedicik fotoğraf inanılmaz cuk oturmuş bayıldım. Biz geçitten geçiyoruz hatta ekmek kırıntıları da attık ardımızdan gelenler de bulsun yolu :))))

    YanıtlaSil
  4. UKTURK: Daha çok yazmaya ve daha çok okumaya devam hatta...

    ADSIZ: Çok teşekkür ederim :) Keşke blogunun adresini de yazsaydın. Görmek isterdim.

    ZEYNEP: Teşekkür ederim Zeynepciğim :) Hepimiz birbirimizi bulacağız ve devam edeceğiz. Bu saçmalık karşısında susmamızı mı bekliyorlardı acaba merak içerisindeyim.

    YanıtlaSil
  5. üstteki adres doğru mu canımcım kedicik? http://www.serbestyazarlar.com/ ana adres olmalı. Yazım hatası var sanırım. Güzel bir pazar diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Düzelttim şimdi Zeynepciğim. Çok teşekkür ederim. Bu arada bir başka imza kampanyası buldum ondan da haberin olsun. Güzel pazarlar...

    http://www.bloghareketgunu.com/imza/bloguma-dokunma/index.php

    YanıtlaSil
  7. Sağol canım eksik olma :) Sana da güzellikler. Muck

    YanıtlaSil
  8. Kedicim imdaaaaak! bi şi sorcam. ben vtuınnel ya da dtunnel dan giriyorum girmesine de herhangi bir görseli nasıl eklicem acep yazıma sana danışayım dedim :( yoksa copy paste mi yapmaks lazım şeysler vs vs :)

    YanıtlaSil
  9. Canım benim:) Ne güzel yazmışsın.. Bir daha okudum .. Dün "mesai" yaptık biliyorsun ya hep birlikte.. İyi okumamışım. İçimden okudum ha.. Sorun olmaz değil mi? :)

    YanıtlaSil
  10. ZEYNEP: Zeynepciğim DNS ayarlarını değiştirirsen bloga eskisi gibi girebilirsin. Şunu bir dene:
    67.138.54.100
    207.225.209.66

    KARÖSHİM: Şşşşşşt içinden oku tabiii :)))

    YanıtlaSil
  11. Okuyucunun notu: 10 uzerinden 10 :P

    Eline, yuregine saglik Kedicim. Yine kendine yakisani yaptin ve kufurlerin, insafsiz infazlarin havada ucustugu bir zamanda, kendi intikamini o guzelim mizahi uslubunla aldin:)

    Bu karari, ozgurluk karnemiz adina cok utanc verici buluyorum. Ama inan bana kedicim, bugune kadar hayranlikla takip ettigim kimi bloggerlarin bile, tepki vermek adina yazdiklarini okudukca daha cok utandim. Kimisi "o karari alan hakimin kalemini yine o hakimin ..." diye terbiye sinirlarini zorladikca zorlamis, kimi ise daha dune kadar yabancilar karsisinda aslanlar gibi savunduklari yasaklarin bir baska versiyonu gelip kendini buldugunda yine ayni yabancilara bloglarindan ingilizce hasbihaller yazmis.

    Sular duruldugunda ve insanlar olan biteni kendi vicdanlarinda da tartmaya basladiginda, bu ulkenin ozgurluk iklimi hakkinda soylenecek daha cok soz, yapilacak daha cok ozelestiri var.

    O vakte kadar sevgiyle kal kedicim.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Annecik tüm bu saçmalık karşısında insan öfkesine hakim olamıyor. Elbette öfke farklı yollardan dile geliyor.

    Özgürlük konusunda son günlerde öyle çok kafa patlattım ki artık ne düşüneceğimi ve ne diyeceğimi bilemez hale geldim.

    YanıtlaSil
  13. kimin evinde digitürk varsa kumandasını kıçına taksın örtmenim.

    ya daa
    bi oyun vardı,
    herkesin elindeki kendine deyince biri
    biz hemen elimizdekileri atıverirdik örtmeniiimm.

    YanıtlaSil
  14. Çocuğum evladım ne zaman uslanacaksın sen bakiim hııı? Çabuk git ödevini yap çabuk dedim :))))

    YanıtlaSil
  15. he heeee.
    sen de de dicitürk var dii mi örtmeniiim :)

    aaah kulağııım.

    YanıtlaSil
  16. Evladım televizyon izlemeyen birinde dicitürk'ün ne işi var çocuuum. Hem sen ödevlerini yaptın mı bakim bıdı bıdı öğretmene laf yetiştiriyorsun hııı :))))

    YanıtlaSil
  17. Yazmaya devam edeceğiz. Herkes imzasını atsın bu yasağa karşı.
    Boogie

    YanıtlaSil
  18. Durmadan, bıkmadan ve susmadan yazmaya okumaya devam...

    YanıtlaSil
  19. Elinize yüreğinize sağlık. Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi...
    Bizi koyun yerine bile koymayacaklar sessiz kalırsak.
    İnadına okumaya yazmaya devam!

    Tüm okuyan,yazan,sorgulayanlara selam olsun...

    YanıtlaSil
  20. İnadına devam... susmadan durmadan ve o postlar ardına saklanmadan...

    Çok teşekkür ederim Sevgili Aysema

    YanıtlaSil
  21. Kedicik teşekkürler canım değiştirdim oh yaw :-)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...