14 Haziran 2008

Yapraklı deniz ejderi

Ak işte o kalabalığın içinde, ne var sanki? Onlar da suda yaşamıyorlar mı? Yaşıyorlar... Bu hayat bir nehir değil mi? Nehir... Yüz ulan yüz yüz yüz...

Sen gördüğüm en aptal yaratıksın. Bu nehrin içindesin işte. O zaman neden kendini inkar edip de başka suları hayal ediyorsun.

Yapraklı Deniz Ejderi. Evet sen O'sun işte. Bir yanın bitkiye benziyor bir yanın denizatına... Ne karada ne suda yani... Karada olsan nefessizsin suda olsan topraksız...

İnsanlara sorarlar ya "bir hayvan olsan ne olurdun?" diye, yapraklı deniz ejderine de "insan olsan kim olurdun?" diye sorsalar senin adını verir, güven bana. Ve devam eder: "Çünkü, o da benim gibi ne olduğunu, nerede olması gerektiğini bilmeyenlerden. Sulara ve toprağa sığamayanlardan. Tüm evrenin ruhunu taşımak isteyip de bir varoluşa hapsolanlardan. "

Emin ol böyle diyecek....

Fotoğraf: http://oregonmag.com/LeafySeaDragon2.jpg

7 yorum:

  1. Ejder kendisi olmak isteyecektir bundan eminim. Bu aptal ve bu şaşılası insan konumunda olmayı hangi varlık kabul eder?
    Tüm hayvanlar ve tüm bitkiler gibi o da kendi basit ama endişesiz formunu tercih edecektir, kendisini gerçeklemek istediğinde. Aslında biz ademoğulları ve kızları, onca şey yapabilecek kadar gücümüz varken, anlamsız çaresizliklerle kuşatıyoruz kendi gökyüzlerimizi. Kimimizinkilerde yıldızlar kayar, kimimiz patlatıveririz aniden güneş sistemlerimizi. Deniz ejderine sorsalar "ben bizzat kendim" olmak isterim der ve öyle de olmuştur ya.
    Keşke yorgun ama çaresiz bedenlerimizin içerisinden, deniz ejderlerinden olmak istiyorum diye haykıran çığlıklar yükselseydi. Dünyaya bu kadar zarar vereceğimize, güzelliğimizle bizi izleyenlere hoşluk yaşatabilme şansını yakalardık bir bakıma. Sonrada "Eh bir işe yaradık bari" der, yüzerdik aklımızın erdiği sularda.

    YanıtlaSil
  2. Yazılarınız ilgi çekici takibe alma çabası içerisindeyim. Saygılar. Bu arada ben rottweiler'ım. :)

    YanıtlaSil
  3. RÜYACI: Doğru söze ne denir? Vallahi hiç bir hayvanın insan olmak istemeyeceğinden adım gibi eminim. Biz onlar gibi doğal yaşamayı hayal ederiz de onlar büyük ihtimal bizim tuhaf, anlamsız şeylerle uğraşan ve doğalarına aykırı yaşamayı marifet sayan bir tür olduğumuzu düşünürler. Bu nedenle Ejderin yine kendisi olmak isteyeceğinden adım gibi eminim.

    TAYLANOV: Çok teşekkür ederim :) Rottweiler ha? Çok hoş :)peki ama neden rottweiler?

    YanıtlaSil
  4. Belimi büktü bu hafta gezmeye çıkardığımda ondandır belki de :) Bu arada sanki dejavu anı geldi yine bana. İlginç.

    YanıtlaSil
  5. Dejavu mu? Matrix'de birşeyi değiştirmişlerdir :)))

    YanıtlaSil
  6. uzun zamandır düzenli olarak pc başına geçmedim.. okumadığım yazılarınız birikmiş..
    yazı tekniğiniz ve ifade tarzınız tek kelime ile olağanüstü...
    daha sık izlemeliyim sizi..

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Burak Bey. Güzel sözleriniz beni mutlu etti. Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...