26 Aralık 2010

Yeni yıl mimi

Mim bu kez Sevgili Müge'den.

2010 yılında mutlu olduğunuz şey nedir?

Oturup şöyle bir düşününce sanıyorum genel olarak hala nefes alıyor olmak diye cevaplayabilirim bu soruyu. Belki kullanıla kullanıla cılkı çıkmış bir söz bu ama ben bunu duyarak değil bizzat yaşayarak öğrendim. Hayatın sen hesap kitap yaparken seni kolundan tutup oyun dışına atıvereceğini, bu nedenle yaptığın tüm planların anlamsız olduğunu, her ne kadar zor olsa da anı yaşamak gerektiğini, dünya seni her ne kadar şaşkına çevirse de kötü şeylere gebe olduğu kadar mucizelere de gebe olduğunu, inatla ve umutla mucizelere inanmak gerektiğini... Ve daha pek çok şeyi. İnsan hala nefes alıyorsa, her an gidebilme ihtimali sandığından çok daha fazla iken inatla hala her sabah yatağından uyanıyorsa o halde başımıza gelen tüm dertlerin de bir çaresi yok mudur? Hayat aslında kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyma fırsatı tanımıyor mudur bize? Belki sorun geçmişin içine saplanıp kör olmaktan kaynaklanıyordur ve bu yüzden bize tanınan fırsatları göremiyoruzdur, olamaz mı? Hayat bence sandığımız kadar zalim değil. O sadece iki eşit parçaya, karanlığa ve aydınlığa sahip. Önemli olan hangi tarafa odaklandığımız. Ama daha da iyisi, onu o karanlık ve aydınlık yanıyla bir bütün olarak kabul edebilip edemediğimiz. Ben 2010 yılında damla damla bunları biriktirdim. Şimdi sıra 2011'i bütün bunları, tek bir an unutmadan yaşabilmekte.

2010 yılı sizin için nasıl bir yıldı?
2010 yılı hep başkalarının başına gelir sandığımız şeyin bir gün bizim de başımıza geleceğini öğrendiğim bir yıldı.

2010 yılında yapmayı isteyip yaptıklarınız ve yapamadıklarınız nelerdir?
Benim gibi aklı ve etrafı dağınık insanlar illa ki birşeyleri unutur, yetiştiremez. Elbette benim de var yapmak isteyip de yapamadıklarım. Ama oturup onlar üzerine kafa patlatacak değilim. 2011 üzerine düşünmeyi tercih ediyorum. Ve 2011 için tek planım şu, ne istiyorsan yap ve asla erteleme.

2010 muhasebesi yapmak ve 2011 planlarını anlatmak isteyen varsa, mim sizindir. Hepinize mutlu bir yıl diliyorum. Ve hayatın, zamanın kıymetini unutmadan yaşadığınız güzel bir hayat.


Resim: Alphons Maria Mucha

2 yorum:

  1. ne istiyorsan yap ve asla erteleme bu güzel bir mantra olsa gerek kız kardeşim :)
    keşke diyorum keşke yapabılsek engellerle karsılasmadan değil mi...umarım yapabiliriz umarım
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  2. Canım Burcu, gel bu yıl böyle yaşamayı deneyelim. Hayatın her anını içimizde duya duya, tadını çıkara çıkara. Canım kızkardeşim öpüyorum yanaklarından, hep mutlu ol, yeni yılda ve ömrünün her yılında.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...