27 Eylül 2008

SEVGİLİ GOOGLE ABLA 2

Eveeet benim güzel evlatlarım. Google ablanız sizin o başdöndürücü sorularınızdan sonra kendi toparlayıp geri döndü. Bakıyorum da "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp" felsefesinden yola çıkıp aklınıza ne estiyse aramış ve bu zavallı Google Ablanızı dehşete düşürmüşsünüz yine. Merhametli bir kalbi olan Google Ablanız da saçları diken diken, sinirleri altüst olma pahasına sorularınıza cevap vermeye karar vermiş durumda. Ya Allah diyerek başlayalım bakalım. Allah sonumuzu hayır ede...

"dünya pek alçak bir yer olacak"

Sevgili Evladım, kınalı kuzum benim sana kötü haberlerim var. Dünya çoktan pek alçak bir yer olmuş durumda. Belli ki pek gazete okumuyor, televizyona omuz silkip geçiyorsun. Bu konuda sana kızamam. Haklısın. Yaşama dair umutların tükenmesin diye gözlerini gerçeğe kapamak isteyen birine kim ne diyebilir? Ama üzgünüm dünya şu anda sandığından da daha alçak bir yer oldu. Birbirini soyanlar, birbirinin gırtlağını kesenler, iki kuruş için hiç tanımadığı bir adamın canını alanlar, yalancılar, düzenbazlar, ikiyüzlülerle dolu bir küre bu artık. Ama endişelenme güzel evlatcığım, hala bu pislik dolu kürede hançer gibi iki dizeyi söyleyebilenler var:
"Balkonunuz çok yüksek sizin baş döndürüyor.
Dünya pek alçak bir yer olacak yakında öyle görünüyor." (1)

"2200 yılında dünya nasıldı?"
Sevgili çocuğum, sorundan anladığım kadarıyla zaman makinesi çoktan icad edilmiş ve sen yaptığın bir sakarlık sonucu 2008 yılına geri dönmüşsün. Şaşkınlığını atlatır atlatmaz da bizim ilkel teknolojimizden faydalanmak istemiş ve bir internet kafenin yolunu tutmuşsun. Ve utanıp kimseye hangi yılda olduğumuzu soramadığın için bir tahminde bulunup 2300 yılında yaşadığımızı sanmışsın. Muhtemelen sen de 2500 yılından gelmiş olmalısın. Ve sebep her ne ise 2200 yılında dünyanın nasıl olduğunu merak etmişsin. Sanırım bu rakamda iki tane 2 iki tane de 0 olduğu için. Vallahi benim aklıma bundan daha iyi bir senaryo gelmedi. Yani şu olamaz değil mi; 2008 yılında yaşayan bir insan evladı "2200 yılında dünya nasıldı?" diye bir soru sormuş olamaz değil mi? Yok canım olamaz bu. Mümkün değil. Sen kesin 2500 yılından geliyor olmalısın.Evet.

"param yok annem o düğüne gelmem"
Yavrucuğum, bunu google'a değil de annene söylemen gerekmiyor mu? Yoksa siz annenle yüzyüze iletişimi kestiniz de e-mail yolu ile mi haberleşiyorsunuz. Evet böyle olmalı. Şöyle bir senaryo geliyor benim aklıma: Annen "komşu Mamıt emminin oğlu Sakar Selami'nin düğünü var. Çocukken birlikte oynadınızdı hani. Birbirinizin saçını başını yolmuşluğunuz, kafasını kırmışlığınız var. Düğüne gelmen gerek, vefa borcu bu evladım." diye bir e-mail atmış olmalı. Sen de hem anneni kırmadan, hem de vefasız gibi görünmeden paranın olmadığını ve o düğüne bu nedenle gidemeyecek olmanı en iyi şekilde ifade edebilmek için Google'a "param yok annem o düğüne gelmem" yazmış olmalısın. İlk olarak sevgili yavrum "gelmem" yerine "gelemem" kelimesini kullanmanı tavsiye ederim. Yani gitmeme niyetini baştan açık etmişsin zaten. Hem bahane arayıp duracağına efendi efendi git düğüne hem arkadaşın hem de anacığın sevinsin. Bir çeyrek altından mı kaçıyorsun seni utanmaz? Millet arkadaşı için çiğ tavuk yiyor sen bir çeyrek altın almıyorsun ha. Bak yine sinirlendim şimdi.

"bir kıza söylenecek en güzel 2 ke"
Yani sorularınıza cevap vermem yetmiyor gibi bir de ne sorduğunuzu tahmin etmemi bekliyorsunuz ya pes doğrusu. Yavrucuğum sen daha Google'da arama yaparken "kelime" yazmaya bile üşenip "ke" yazan birisin. Sonra da tutmuş diyorsun ki bir kıza söylenecek en güzel iki kelime nedir? İki kelime ile o kızın kalbini kazanmaya çalışıyorsan eğer, o kızın o iki kelime ile sana zil zurna aşık olmasını bekliyorsan avucunu yalarsın demek istiyorum sana. Yahu birine birşey hissediyorsan bunu google'da aramana ne gerek var? Ona söylemek için ordan buradan kelime mi arar insan? Zaten sen istemeden dilinden dökülür sözcükler. Senin için yapılabilecek pek birşey yok gibi görünüyor evladım buradan bakınca. Google'ı boşver de hissettiklerin sana ne diyor onu dinle. Töbe Yarabbim töbee. Aşkı da google'a döktünüz ya, ne desem boş size...

"Sibirya kurdu kaç gün aç kalır?"
Sen kaç gün aç kalmayı başarabilirsen o da o kadar aç kalır evladım. Ne oldu bayram tatiline gideceksin herhalde. Zavallı hayvancağızı da evde aç bilaç bırakmayı planlıyorsun anladığım kadarıyla. Eh be yavrum madem size ayakbağı olduğunu düşünürsünüz de neden evde hayvan beslersiniz? Madem besliyorsunuz ve tatile gitmek istiyorsunuz ona kalacak bir yer bulmayı neden akıl etmiyorsunuz? Sana bir kez daha söylüyorum; sen ne kadar süre aç kalabilirsen o da o kadar süre aç kalır. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; onu evde bırakıp gidersen, sen tatilin keyfini çıkarırken o zavallı da evde tek başına sıkıntıdan patlarsa, üstüne üstlük bir de aç kalırsa, sen tatilden döner dönmez kapıyı açtığın ilk anda üzerine atlayabilir. Ama inan bana bu atlayış seni özlediği için olmaz. Ona göre...

"aydan başka bir yerde hayat var mı?"
Geçtiğimiz bölümde "aya gidersek kaç günde gideriz?" sorusunu soran kişi olmasından şüphelendiğim güzel çocuğum, neden kafayı başka dünyalarla bozmuş olduğunu gerçekten merak ediyorum. Bakıyorum da ayda hayat olduğundan emin olmuş bu kez de başka dünyalara merak salmışsın. Şu koca dünya neyine yetmiyor senin evlatcığım? Hem ayda hayat olduğunu nereden çıkardın? Koskoca bilim adamları ayda hayat olmadığı konusunda hemfikirken sen neden bu kadar eminsin ayda hayat olduğundan. Yoksa bir yolunu bulup gittin mi? Eğer gittiysen nesini beğenmedin de başka yerlerde hayat olup olmadığını merak ediyorsun? Eğer bana gitmek istediğin yerde neler olduğunu söylersen en kısa zamanda seni oraya yollamalarını sağlarım. Benim tercihim dünyadan en uzak olan bir gezegene yollanman olur tabi ama muhtemelen sen orayı da beğenmez "başka yerde hayat var mı?" diye sormaya devam edersin. Seninle ne yapacağımı bilemiyorum güzel evladım. En doğru seçenek Satürn ya da Pluton'a gitmen. Bu senin, benim ve yeryüzünde yaşayan insan soyu için en iyisi. Töbe töbeee...

"iyi bir insan olmanın koşulları nelerdir?"
Sevgili yavrum, melek evladım benim anladığım kadarıyla bir hayat muhasebesi yapmış "ulan bugüne kadar ot gibi yaşadım, kimseye bir faydam olmadı. İyi bir insan olamadım. Bundan böyle değişeceğim, iyi bir insan olacağım." demiş ve kolları sıvayıp, iyi bir insan olmanın koşullarını google'dan aramışsın. Evladım çocuğum bunu aramana gerek var mıydı? Gün gibi ortada değil mi iyi bir insan olmanın koşulları? Sana bir liste falan vermeyeceğim. Bunun yerine şu lafı etmekle yetineceğim; öncelikle kendine ve başka canlılara zarar verme. İşin bu boyutunu geçtikten sonra canlılara karşılıksız iyilik yap. Hepsi bu be güzel evladım. Başka ne olacaktı.

"davulcu saçı"
Bu da ne böyle? Davulcu saçı da ne demek? Ramazan davulcularından mı söz ediyorsun? Davulculara belli bir saç biçimini zorunlu mu tuttular? Yani gece bizi korkuyla yerimizden sıçratan adamları gündüz sokakta tanıyıp rahatça dövebilelim diye yapılan bir uygulama mı bu? Sanırım sen de o davulcuları geceleri tam olarak göremediğin için google'dan o saç biçimini sana göstermesini istiyorsun? Sokakta o davulcuyu görüp adamcağıza saldıracak seni öyle korkuyla yatağından fırlattığı için bir güzel döveceksin öyle mi? Yavrum evladım lütfen böyle şiddete yönelik şeyler için google ablanızı meşgul etmeyin. Hem o adamcağız da ekmek parası kazanıyor ayol. Bir aylığına kulağını tıkayarak uyusan ölmezsin ya. Hey büyük Allah'ım bu insanlar neden bu kadar tahamülsüz oldular.

Kısa cevaplar...

"Gerçekten bunlar gerçek mi?" Evet çocuğum maalesef hepsi gerçek. Ama belki de gerçek değildir. Biz belki de birinin hayal ettiği kişilerizdir. Ya da biri roman yazıyordur bizlerin kaderi de onun kaleminden çıkıyordur. Belki gerçekten de matrix'in içinde yaşıyoruzdur. Bilemiyorum evladım. Düşün bul. Ben içinden çıkamadım.

"denize atlayan bilir" Tabi evladım denize atlamazsan nereden bileceksin. E madem denize atlayan biliyorsa sen bunu Google'a neden sordun? Google nereden bilsin çocuğum? Google'ın denize atladığını da nereden çıkardın?

"yavru kedinin tüylerinin arasında dolaşan siyah şeyler nedir?" Biz onlara pire diyoruz ya siz? Ama sen istersen başka kelimelerle de adlandırabilirsin onları. Dinazor diyebilirsin mesela ya da yıldız... Artık bu senin onlara ne isim takmak istediğine kalmış güzel çocuğum. Ama o küçük şeylere dinazor ya da yıldız ismini verir de arkadaşlarına "kedimin tüyleri arasında dinazorlar dolaşıyor" ya da "kedimin tüyleri arasında yıldızlar var" dersen arkadaşların senin hakkında ne düşünür işte bunu şimdiden bilemiyorum benim canım evladım.

"bunu bul insanlar neden kabeye gidiyorlar" Yavrum çocuğum size kaç kez dedim Google'ın da bir karakteri var ona emretmeyin darılıyor, inciniyor, içine kapanıyor diye ama hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Biraz kibar olun evladım. "Bunu bul" muş. Az yeyin de bir hizmetçi tutun evladım, Google sizin köleniz mi? Bulmuyor işte bak. Git biraz araştırma yap, birşeyler oku kendin bul.

"yemek yemeden kaç saat ve dik dururuz." Sana oruç tutmanı tavsiye ediyorum evladım. O zaman kaç saat durabileceğini öğrenirsin.

"cehennem yaratıkmıdır" Bu soryu soran birine "mıdır" ayrı yazılır ve sonuna soru işareti konur dememin bir anlamı var mı? Yok değil mi? Benim saf evladım, cehennemin sana bir yaratık olduğunu söyleyen kişi seninle fena halde kafa bulmuş çocuğum. İnanma ona. Google abla sana cehennem ile ilgili 7.280.000 sonuç veriyor. Oradan birşeyler öğrenebileceğinden eminim.

"bir iki bir iki aşağıda yolcu kalmasın" Hayırdır güzel kardeşim google dolmuşları mı yaptınız? Eee istikamet ne tarafa? Dolmuş parası ne kadar? Yaratıcı akla hayranlığım sürüyor...

(1) Birhan Keskin
RESİMLER: 1- Manet
2-http://www.hollywoodlostandfound.net/pictures/props/timemachine.jpg
3- http://www.kenthaber.com/Resimler/2007/10/07/00250967.jpg
4-http://www.dorisday.net/assets/images/LoverComeBack-dd2.jpg
5-http://www.resimland.net/data/media/543/dog_34.jpg
6-http://www.scene360.com/img/zoom/EDITINGroom_zimage_study_melies_smash_moon.jpg
7-http://img2.sabah.com.tr/im/2007/06/05/D4BA871ACA388646849A593Er.jpg
8-http://www.kenthaber.com/Resimler/2004/10/14/davul114.jpg

14 yorum:

  1. sadece yavru kedilrin tüyleri arasında mı siyah şeyler dolaşıyormuş? büyüklerinde neden yok bundan? bence bunu sormak istemiş, siz anlamamışsınız sayın aydan atlayan :)

    YanıtlaSil
  2. iyi güzel söylüyosun her şeyi biliyosun da ; peki zeki müren bizi görecek mi onu söyle sen bize.

    YanıtlaSil
  3. KRİPTOGRAF: Aaaa bak ben bunu düşünmedim. Hemen cevaplayalım o halde. Elbette büyüklerinde var o siyah şeylerden. İşte bu yüzden "bu işten pirelendim" diyoruz ya :D

    REHAV@: Sen de çok zor soruyorsun benim canım kardeşim yahu :D

    YanıtlaSil
  4. yav o değil de tema şahane olmuş, kaldım öyle bi süre.

    YanıtlaSil
  5. Google aplacım geçengün bir yazımın başlığını yazdım senin aydaki kedi siten çıktı ona ne demelisin ben çok şaşırdım.Anladım ki sen herşeyi biliyorsun, korkulur senden.Sevgilerimle dilek

    YanıtlaSil
  6. RECTOA: Beğendiğine sevindim :)

    SUFİ: Google Abla herşeyi biliiir :)
    Yan tarafta Sufi Saja'nın linki var ya o nedenle çıkmıştır Sevgili Dilek :) Yazdığınız yazıları anında takip edebilmek için yan tarafa koydum :)

    YanıtlaSil
  7. Cok guldum cok eglendim. harika geldi bu.. :)

    YanıtlaSil
  8. sevgili aydan atlayan kedi...

    sana ait bir mim var.en kısa zamanda cevaplaman dileği ile...

    YanıtlaSil
  9. hahaha

    insanlar google'da acayip şeyleri arıyorlar tamam da, nasıl arayacaklarını bilmiyorlar.. google'a insanmış gibi soruyolar.

    bunu bul süpermiş.. zaten amacı bulmak yaw.. niye ısrarla ve hiddetle vurgulamış ki acaba.. ben o insanın karakterini merak ediyorum asıl :D.. bilgisayara bile emir veren biri !! :D

    YanıtlaSil
  10. "Bunu bul" "şunu bana getir" "şunu göster" diyenler bile var. Bence internetin başında kendilerini kral sanıyor bu adamlar. Hani google ne isteseler altın tabakta sunuyor ya ondan herhalde :D

    YanıtlaSil
  11. Google abla ha, çok eğelndim okurken alemsin kedicim:))

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...