28 Eylül 2008

LİSTE OLMAYAN BİR LİSTE

Ben demiştim değil mi; bu ay, başıma mim yağacak diye? Bizim Evcil Panda'mız da duramamış "Kedi kedii. Bir hafta içinde öleceksin. Yaz bakalım neler yaparsın nıhahahahaha..." şeklinde bir mim yollamış. Kendimi Bucket List'in kahramanları Jack Nickholson ve Morgan Freeman yerine koymayı denedim ve Nickholson'un karakterinin bana daha uygun olduğunu kaanatine vardım. Eh o daha huysuzdu çünkü.

İşte liste olmayan bir liste:

1-Aklıma eseni yapardım.

2-Aklıma eseni yapardım.

3-Aklıma eseni yapardım.

4-Aklıma eseni yapardım.

5-Aklıma eseni yapardım.

6- Aklıma eseni yapardım.

7- Aklıma eseni yapardım.

Ben listelerle yaşanan bir hayata hiç inanmadım. O nedenle de hayatımı listeler üzerine kurmadım. Çünkü, her zaman bildim ki ne zaman bir liste yapsam ona asla uymayacağım. Hep aklıma esen ne ise onu yaptım bu yüzden de hiçbirşeyi "neden yapmadım, yapamadım" demedim. Ama bu demek değil ki hayatımı plansız programsız rastgele yaşıyorum. Ve yine bu demek değil ki hayattan ve kendimden birşeyler istemeyecek ve beklemeyecek kadar karamsar ve umutsuzum. Ben sadece bunları sınıflandıramayanlardanım.

İşte bu yüzden bu liste de aynı maddelerden oluşan ve aslında liste olmayan bir liste.

Listelere inanmayan biri, bir başkasından liste isteme hakkına sahip midir? Bence değildir. Bu nedenle mimi postalamıyorum...

12 yorum:

  1. aaa ben yokmuşum artık bloglistesinde :o

    YanıtlaSil
  2. Bu şablon beni öldürüyor Pretty. Ekleme yapınca bazıları kayboluyor. Anlamadım neden olduğunu. Ekledim şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. ya canm, ekle diye şeyetmedim aşkolsun =) eklemeseydin keşke. ehah, blogcular olarak gırtlagına mı yabısıcaz birbirimizin "illa beni de okuuuu" diye =)))

    YanıtlaSil
  4. Biliyorum biliyorum o yüzden demediğini... Yok yok kimse birbirine illa beni oku falan demiyor. En azından ben öyle hissetmiyorum. Yazıyoruz, yazılanları okuyoruz hepsi bu. :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de! Ben de ! Ben de sınıflandıramıyorum. Ve evet ben de aklıma estiği gibi yaşıyorum.. Aslında aklıma değil de kalbime estiği gibi demem lazım benim:)İçtenlik içtenlik diye bağırıp çağırmam da bundandır.. Kızkardeşiz seninle gene bak:)
    Bu akşam da köfte yuvarlayacağız biz.. Annemle kardeşim bekliyor.. Sulu köfte:)

    Sarıldım kocaman:)

    YanıtlaSil
  6. Böylesi yaşamak daha iyi be Karöshim. Listesiz, beklemeden, yapamadıklarından üzüntü duymadan... Estiği gibi, kalple yaşamak en iyisi...

    Afiyetler olsun hepinize kızkardeşim benim :)

    Ben de sarıldım sana...

    YanıtlaSil
  7. oyyyy sulu kofte! allahtan annemin yanındayım bayram dolayısıyla da, yeme imkanım var. yoksa vallahi ahdımı alacaktınız! =))) afiyet seker olsun.

    bu arada, mim bana gelmiş olsa muhtemelen ben bir lite yapardım yazmıs olmak icin. ama yasamaya gelince "aklıma eseni yapardım, aklıma eseni yapardım, aklıma eseni yapardım......" katılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. üç maddeyi eksik yazmışsın!

    böyle mimlerle, filmlerle kolay geliyor tabi de. gerçek durumda n'aparız asıl ona bakmak lazım ve
    allah göstermesin tabi. dinimiz amin.

    YanıtlaSil
  9. PRETTYINPINK: Liste yapmayı hiç beceremedim ben. Bu konuda gerçekten berbatım. Ne zaman liste yapmak için elime kalem alsam beynim kendini kapatıyor :D

    REHAV@ Aynı şeyi ben de düşündüm Rehavetciğim. Yani ucunda ölüm olmadan bir liste yapmak çok kolay. Ama gerçekten bir haftamız kalsa eminim donup kalır hiç birşey yapamazdık.
    Allah göstemesin tabii. Dinimiz amin :)

    YanıtlaSil
  10. kedicikk listeni tuttum hayat listelenmeye gelemez herşeyin kanun kitabı var bırakalım hayatın kitabı olmasın ne çıkarsa bahtımıza, iyi bayramlar güzel kedi ;)

    YanıtlaSil
  11. kediciim bu mimde en akla yatan, en uygulanası liste seninkisi olsa gerek :)))

    YanıtlaSil
  12. SİMİNYA: Zaten her yanımız kurallarla, yapmamız gerekenlerle çevrelenmiş bir de kendimize listeler edinirsek hayatın daracık bir hücreden farkı kalmayacak. Bu nedenle kalp ne emrederse o yöne yelken açanlardan oldum ben :) İyi bayramlar canım Siminya'cığım...

    SERZENİŞ MERAKLISI: Listelerden hoşlanmayanlar için öyle :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...