01 Mart 2009

BAHARIN İLK GÜNÜNDE

Hava bu kadar mavi bulutlar bu kadar tembel...
Can erikleri ilk çiçeklerini açmış...Malta eriği salkımlanmış...Bu çiçeğe boşuna Bahar Dalı dememişler o da müjdeliyor baharı...Bu sarı papatyalar öncü kuvvetler diğerleri yolda henüz...Bunlar da bahar şaşkını ağaçlar, giyinmeyi unutmuşlar. Şaşkınlıklarını atınca yeşil elbiselerini giyecekler.

36 yorum:

  1. yaşasın, yeni bir mevsime giriyoruz, bahar... aşkların tavan yaptığı, insanın duygularının hat safhada oldugu.. kimbilir bizde belki bu bahar aşık oluruz yeniden :) insallah diyorum hemen, hayırlısı ise:)
    sevgiler,
    piriltili cadı.

    YanıtlaSil
  2. oralara bahar mı geldi? =(( en sevdiğim mevsim ve hala göremedim bunu. ya bi de sen nasıl bi yerde yaşıyorsun öyle türlü türlü bitkiler var kedi =))

    YanıtlaSil
  3. Bizim buralarda da erken çiçek açtı ağaçlar, şimdi şubat soğuğuna dayanmaya çalışıyorlar...
    Ve bir şiir:

    ERİK AĞACI VE KELİMELER

    Oh, ne güzel erik ağacı
    Anlatmak için derdini
    Muhtaç değilsin kelimelerin yardımına
    Biz zavallı
    Zavallı insanlar gibi

    (Muzaffer Tayyip Uslu)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. sanırım antalya burası ve ben antalya olmasa da orda olup baharı yaşamak istiyorum, terlemiş sırtıma hafif meltem gelsin hasta etsin bile istiyorum... özledim oraları ve ben tam bir akdeniz insanı olduğumu hatırladım ne güzel olmuş fotograflar ve yazı...

    YanıtlaSil
  5. PIRILTILI CADI: Sabah uyandığımda "oh be" dedim "işte tam bahara yakışan bir gün" Mavi gökyüzü, temiz hava... Aşk gelsin tabi, aşk bahara yakışır :)

    THESAURUS: Ben apartmanların ortasında betona direnen küçük bahçeli evlerin olduğu bir yerde yaşıyorum. Her yan ağaç her yan çiçek :)

    AYSEMA: Şiire bayıldım. Bizim erik ağacı da sevincini kelimesiz şakıyor şimdi :)

    BOSSA NOVA: Antalya değil ama Akdeniz'de bir yer. Akdenizli olan başka yerlerde nefes alamıyor değil mi? Ben öyleyim en azından :)

    YanıtlaSil
  6. Sen bir de asıllarıni görsen :)

    YanıtlaSil
  7. benim şehrim soğuk. estikçe burnumu sızlattı rüzgargün boyu. içime işledi soğuk. bizim buralara bahar gelmedi.ne şehre,ne aklımıza.. sonumuz ne olur bilmiyoruz. zalim mevsim çocuklarıyız alışkınız yani. Nisan yani.. Aslıda insan:)

    YanıtlaSil
  8. Belki de siz onu daha çok sevin diye, geldiğinde daha da bağrınıza basın diye geç geliyordur oralara. Bazı yerlerin baharı nazlı olur :)

    YanıtlaSil
  9. Bizim buaralar henüz gelmedi daha. Ama biliyorum yakında gelecek. Onu beklemek, ona kavuşmak ve onu yaşamak kadar güzel. ben bahar insanıyım, mayısta doğmuşum. Büyük presesimde mayıslı. O yüzden çok severim baharı. Sonbaharı da çok severim. eşim ve küçük prensesim de sonbaharlı olanlardan. Orta halliliği sevdiğimden belki ne çok sıcak ne çok soğuk. Yaşasınnn bahar geliyor.

    YanıtlaSil
  10. Ben de mayısta doğdum. Belki de o yüzden böyle düşkünüm bahara. Aslında her mevsimi seviyorum. Çünkü hepsinin başka bir güzelliği var ama bahar başka. İnsan baharda daha cıvıl cıvıl oluyor. Sanki yeniden doğuyor, yeşeriyor...

    YanıtlaSil
  11. vay be bahar be dedim bir an benim burda iki mevsim varda:) bahari gormeyeli galiba 7 sene oldu:) yaz basi tatile gelirsem de eriklerin keyfini cikariyorum o ayri ama fotograflar cok guzel, bahari gormesemde havaina kapildim bir an:)

    YanıtlaSil
  12. Sabah uyandığımda ilk işim pencereden bakmak oldu. Ve gördüklerim bende kalmasın istedim. Belki başka yerlere bahar gelmediyse biraz ben götüreyim istedim :) Ne güzel en azından baharın havası gitmiş ta oralara. Buna sevindim işte :)

    YanıtlaSil
  13. her fotoğraf ve tabi yorumları harika.elinize,gönlünüze sağlık. bahar neşesi dedikleri bu fotoğraflardan sonra içimizde kalan sanırım.sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  14. Bu resimlerde ki, nerenin baharı?
    Bir de gören gözünüze ve anlatan dilinize sağlık...

    Kolaylıklar

    YanıtlaSil
  15. Muhteşem fotoğraflar bunlarrrr... Baharın ilk gününü en güzel bu fotoğraflar özetliyor:)Fevkaladenin fevkinde maşallah.

    YanıtlaSil
  16. AYŞEGÜL: Çok teşekkür ederim. Bu bahar böyle neşeli neşeli geçsin...

    UMİDİM: Bu Akdeniz'in baharı. Bahar Akdeniz'e bir başka geliyor...

    MUTFAKTAKİ DELİ: Teşekkür ederim :)
    Beğendiğine sevindim :)

    YanıtlaSil
  17. Dün kendi el yazınla mektubunu yazdın, bugün geldi bahar.Ne sihirli bir nameydi o, dua gibi Allah gönlünün muradını verdi.Başka isteklerin olursa bence bu usulde iste, hemen gerçekleşecek demekki.Sevgilerimle dilek.

    YanıtlaSil
  18. Ne güzel olur öyle olsa. Keşke...

    YanıtlaSil
  19. ühü ühüüü burda kar yağıyor :(

    YanıtlaSil
  20. Yakında oraya gelecekmiş, söz verdi :)

    YanıtlaSil
  21. buraya gelsin ben de fotograflarini cekecegim...su anda kar firtinasi var!
    arabalarin tamponlarina kadar kar birikti...hala da yagiyor...kampus bile tatil oldu...ama bahar gelsin ben de fotograf cekecegim:)

    YanıtlaSil
  22. Dünya bu yüzden güzel işte. Bir yan kar kış bir yan çiçek çiçek bahar... Merakla bekliyor olacağım fotoğrafları...

    YanıtlaSil
  23. Akdenize ait olduğundan belki malta eriğinin ağacını ilk defa görüyorum, sayende... Bu gün Denizli'de de bahar var, dün Çanakkale'de iken soğuktu, bakalım çarşamba İstanbul nasıl olacak? Bahar kabusu gibi di mi:))

    YanıtlaSil
  24. Bahar geliyor
    çiçek açıyor doğa insana
    bende yeniliyorum ekilerimi baharda doğa gibi çıkarıp atıyorum o karamsar havaları yerini sıcacık bahar akşamlarında kapının önünde çekirdek çitlediğim günlere bırakıyorum büyük mutluluk kaplıyor ruhumu anlatılmaz bir dinginlik yaklaşan baharın ilk müjdecisi oldu bu fotoğraflar ellerine sağlık.:) umuda yeşilleniyorum bende şu sıralar o ağaçlar gibi yeşillere bürünüp tap taze günlere gülümsüyorum...

    YanıtlaSil
  25. Sen meğer ne kadar güzel fotoğraf çekiyormuşsun! Daha baharın kokusunu bile alamamış biz kuzey insanları için arada sırada bu güzel fotoğraflarından yayınla, olur mu?

    YanıtlaSil
  26. SERDAR:Bahar belki de bu yüzden bu kadar şaşırtıcı. Sağı solu belli olmuyor gideceği yerler de :)

    ATEŞ BÖCEĞİ: İşte bahar insanın ruhuna böyle gelmeli ki bahar bahar olabilsin :)

    ALİS: Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  27. Bahar şaşkını ağaçlara bayıldım. Nedense kendimle özdeşleştirdim biran :)

    YanıtlaSil
  28. Ne kadar güzel fotoğraflar bunlar :))

    Çiçekler bana çocukluğumu hatırlattı. Kocaman bahçesi olan bir evde büyümüştüm. En erken çiçek açan hep şeftali ağaçları olurdu. Sonra erik ve en son kayısı ağacı çiçeklenirdi. Bu arada yeni dünya'ya malta eriği de mi deniyor? Yoksa yeni dünya'yı sadece ben mi diyorum? :)

    YanıtlaSil
  29. OWL: O ağaçları seviyorum. Yakında şaşkınlıklarını atıp yeşillerini giyinecekler :)

    ARRAY: Ben hala çiçeklerle ağaçlarla süslü bir bahçesi olan bir evde yaşıyorum. Şeftali çiçek açmadı daha sanırım. Ben önce erikleri gördüm. Malta eriği de deniyormuş. Aslına bakarsan ben de yenidünya derim. Ama ben herkes malta eriği olarak biliyor sanıyordum :)

    YanıtlaSil
  30. Gönderdigin Bahar resimleri, kokusu icin cok Tesekkürler, buralara gelmedi daha, ama sabirsizlikla bekliyorum onu:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Yakındır. Kokusuyla mis gelecek oraya da...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  32. bu soguk havada bu guzel resımlerı paylastıgın ıcın tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  33. Bu karanlık, kasvetli havada ne güzel fotoğraflar bunlar! Çok teşekkürler!!

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...