22 Şubat 2009

GÜNEŞLİ GÜNLERE...

Bir damlacık güneş görünce manto, ceket atanlardanım ben. Kış günü tek bir kazakla güneşe çıkıp "bedeli neyse öderiz" efeliğinin bedelini dün fazlasıyla ödedim. Sırtım, boynum tutuldu. Başağrısı da cabası... Merhemler, sıcak havlular, sırt ve boyun egzersizleri, zihni kullanarak ağrıdan kurtulmaya çalışmalar derken sabah uyandığımda ağrıdan eser kalmamıştı. "Anne" dedim "beni bu sabah doğurdun vallahi." Annem güldü: "Demek geçti sırt ağrısı, hadi bakalım."

Soğuk ve yağmurlu günlerden sonra güneş yüzünü gösterdiğinde yine aynı şekilde fırlar mıyım sokağa, bunu şimdiden bilemiyorum. Sanırım bu, güneşi görünce ne kadar sarhoş olacağıma bağlı...

Resim: Zhen-Huan Lu

16 yorum:

  1. gunesli gunler bulutsuz gokyuzu ve eksilerde buz gibi bir hava...burasi boyle...havanin piril piril parlamasina aldanmamak gerekiyor burada:)

    gunesi ve aydinligi degil ama sicagi ozledim...ilik havayi diyelim.:)

    YanıtlaSil
  2. Kışın soğuk havalarda: büzülmek, sokulmak, sığınmak güzel.
    Yazın sıcak havalarda: açılıp saçılıp, içerilerden dışarılara taşmak güzel.Sen güzelsin, iyileşip yeniden annenden doğman güzel.Sevgilerimle dilek.

    YanıtlaSil
  3. eee ne demiş çinli 1 feysolof;
    kış güneşi manto ceket attırır, sonra yorgan döşek yatırır.

    trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.

    geçmiş olsun bu arada:)

    YanıtlaSil
  4. BİRAZ: İyi ki ben orada yaşamıyorum. Parlayan güneşe kanıp atardım kendimi o eksilerdeki soğuklara. Ve bu sadece sırt ağrısıyla kalmazdı büyük ihtimalle :)

    SUFİ: Gören göz güzel galiba Sevgili Dilek. Sıcağı da soğugu da aynı biçimde kucaklayan yüreğinden öpüyorum...

    FAHİMBEY: O Çinli feylesofun adı FAH-Li-HİM olmasın :D

    Teşekkür ederim geçti bile :)

    YanıtlaSil
  5. Güneşli günler bir an önce gelsin de bahçemde kek ve çay keyfi yapayım ya:)

    YanıtlaSil
  6. Bahçede çay, kek, kitap, güneşli ılık bir hava ve portakal çiçekleri kokusu... Cennette gibi hisseder insan kendini... Nasıl özledim o günleri...

    YanıtlaSil
  7. Akdeniz taraflarında büyüdüğümden olsa gerek, hep yağmuru beklerdim ben. Güneş hiç bir zaman çok çok önemli olmadı. O her zaman olan bir şeydi. Güneş, güneş diye sızlananları da hiç anlamazdım. İstanbul'a taşınıp 15 gün güneşsiz kalınca ağlamıştım bir keresinde :) Fakat yine de, karlı bir kış gününü, güneşli bir kış gününe tercih ederim sanki. Senin her günün güneşli olsun!! :)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. Bu sıralar Akdeniz hep yağışlı Sevgili Array. Ve bu yüzden biz güneşe alışık Akdenizliler özledik onu. Bir de baharı, portakal çiçekleri kokul baharı...
    Senin de günlerin güneşli olsun, hayatın da...

    YanıtlaSil
  9. hiç şüphesiz fırlayacaksın...
    seni baharleyin de göreceğiz kedicik...
    ateş 40 oldu mu insan fena saçmalıyor aman dikkat!

    YanıtlaSil
  10. bu sabah anneme ne dedim biliyor musun Can: "Anne ben baharda başka birine dönüşüyorum." Gerçekten de öyle. Başka biri oluyorum ve o zaman olduğum o kişiyi çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  11. baharda doğan bütün tanıdıklarım dans ediyor sence tesadüf mü?:)

    YanıtlaSil
  12. Bir kez baharda doğan her bahar yeniden doğar da ondan :)

    YanıtlaSil
  13. iklim gibi olmak...hava,bulut,ateş,dağ,deniz,toprak gibi olmak ne güzel...ve ne güzel kışın ortasında baharlı iki kelimeden bahar edinmek:)
    bahara övgü,bahara hasret...
    önüm arkam sağım solum sobe! bahar nerdeysen çık:)

    YanıtlaSil
  14. Hani bir sabah sokağa çıkarsın sanki bir gecede gelmiş gibi şaşırırsın bahara. Erikler çiçek açmıştır. Kar gibi yağar. Ilık bir güneş vardır. Yaşadığını hissedersin. Evet bahar gelsin artık...

    YanıtlaSil
  15. Kedi' cigim, soyle buz gibi soguk bir kisin ardisira gelen baharin tadina doyulmaz, ahh ahh! Ozledim kari ve sogugu... :)
    Sen bahara ben kisa hasret, ne garip...

    YanıtlaSil
  16. Ne eksikse o özleniyor değil mi? Belki uzun sürünce bıkıyor insan ama olmadığında özlüyor...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...