23 Temmuz 2008

YABANİ KEDİLERİN GÜNLÜĞÜ

Bir yabani zaman zaman yabanilikten sıkılabilir. Bu onun doğasına aykırı değildir. Herhangi bir mutasyona uğrayıp normalleşmiş de değildir. Sadece şöyle düşünür: "Hele bir çıkıp bakayım, insanlarla bir arada olayım. Bakalım bu nasıl bir duyguymuş."

Bu yabani de arkadaşlarından gelen yoğun istek üzerine onların yemeğe çıkma teklifini kabul etti. Dedi ki; "Eh iyi bakalım gelip beni alın, sonra da bırakırsınız." Unutmadan söyleyeyim bir yabani aynı zamanda iflah olmaz bir tembeldir de. Poposunu koyduğu sandalyeden kolay kolay kalkmamayı tercih eder acil bir durum söz konusu olmadıkça ya da yabanilikten sıkılmadıkça.

Bu yabaniyi de arkadaşları gelip aldılar ve cehennemden alınmış nadide bir günün içine çıkardılar. Kendilerine bahçesi olan bir restorant bulup kapağı attılar. Çığırtgan garsonların sesleri arasında oturup yemeklerini yediler. Onlar yemeklerini yerken yanlarından tekir bir kedi geçti ve olan oldu. 3 şahıstan biri o tekir kediyi görünce öyle bir çığlık attı ki bu çığlığı duyan bir kaç kişi bunu bir felaket sinyali olarak değerlendirip korkuyla titredi. Fakat masada oturan diğer iki şahıs, ki bunlardan biri kendisine kedi demeyi tercih eder, korkmadıkları gibi 3. şahsı sakinleştirmek için ufak çaplı çabalarda bulundular. Kendisine kedi diyen: "O sadece bir kedi" dedi, diğeri ise söz yerine hareketi tercih ederek bir bardak suyu kediye hafifçe serpti. Refleksleri mükemmel olan kedi tek damla suyla ıslanmadan kaçarken kendisine kedi diyen şahıs sudan nasibini alarak istifini bozmadan şöyle dedi: "Evet kabul ediyorum ben de kediyim ama madem suyla kovacaktınız beni neden getirdiniz."

Ve bu yabani kedi aynı zamanda ıslanmış bir kediye de dönüştü ki bundan hiç şikayet etmedi. Cehennem gibi bir günde denizden mahrum bu kediye o bir kaç damla tuhaf bir ferahlık verdi. Ve arkadaşlar... Onlar ise bu yabani ruha her daim ferah damlalar...

Fotoğraf: Mark Hamblin

12 yorum:

  1. Birisi beni ıslasın.
    Üzerime litrelerce su döksün. Tükürmenin aynı mahiyette olduğunu da kim çıkardı?
    Oha iyi ki ıslayın dedik.
    Çüşşş yani sok onu içeri.. Suyla yavrum suyla amonyaklı şey hararet mi bastırır?
    Birisi beni ıslasın. Galonluk su tabancasına doldurduğu suyla sırılsıklam yapsın beni. Eğer o kedi gibi kenara çekilirsem höt olayım.

    YanıtlaSil
  2. Sen bir alemsin Buzcevhercim :)) Çok yaşa emi :)

    YanıtlaSil
  3. kebaplar gelmeden daha, ohh kebap olmuş serpilen su.
    Püfür olmuş.
    sermiş serinliğini, terine.
    Miss valla.
    Böyle dostlar düşman başıan yine de

    YanıtlaSil
  4. Hem de ne serinlik oldu :) "Bu sıcakta yemek yenmez" demiştim o yüzden mi beni ıslattı acaba diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  5. uhhff yaa ıslanmak dedinde (hem resmindede deniz var) deniz geldi aklıma.Yanıyorum yaaa.Kurtulmalıyım bu eskişehirden bir deniz kenarı beni kendime getirir.tatiiiiiiillll..:)

    YanıtlaSil
  6. Ah be Yolcu ben de deniz, tatil diye ölüyorum da eski fotoğraflardaki denize bakmakla kalıyorum :) Hala tatil yok hala çalıyorum...

    YanıtlaSil
  7. Bu satırların arasında adeta bir kedi dolanmış. Kedi yazsa böyle yazardı. :))

    YanıtlaSil
  8. Bence, Vladimir, hepimizin ruhunda bir hayvan var. Ve ben benimkini biliyorum; bir kedi :)))

    YanıtlaSil
  9. Benim hayvanım ya lemur, ya armadillo ya da inektir. ^^

    Ama lemur olmasını dilerim..

    YanıtlaSil
  10. İnek mi :) ay buna bayıldım. Lemur? Neden lemur merak ettim.

    YanıtlaSil
  11. ben kullanmıştım lemuru bir yazımda, o da üstüne alındı o sıralar.. tutturdu ben lemurum ben lemurum.. unuttum şimdi hangi yazımdı..

    bu arada benim de mi içimde bir hayvan var? :) hiç şaşırmadım..

    YanıtlaSil
  12. Cevher Lemur'muş da daha bize açıklamadı neden Lemur olduğunu. Başlangıcı şimdi senden öğrendik ama o neden Lemurluğu yakıştırdı acaba kendine... Hepimizin içinde kesinlikle bir hayvan var bence... Ama uysal bir hayvan ama yırtıcı bir hayvan...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...