22 Aralık 2008

GÜN NASIL BAŞLARSA...

Yıllardır buna inanmamaya çalışıyorum ama hayat asla bu inancı tersine çevirmeme izin vermiyor. "gün nasıl başlarsa öyle gider" diyenlere "olur mu canım öyle şey. Bir gün içinde pek çok şey saklar. Kötü başlarsa kötü gider, güzel başlarsa da güzel diye birşey yok." desem de hayat kıkır kıkır gülüyor bana ve "sen öyle san" diyor.

Ben bu sabaha sakar başladım. Bulduğum bütün köşelere çarptım, açılır kapanır kapılara ayağımı sıkıştırdım ve merdivene takılıp yere kapaklandım. Ve tüm bunlar olduktan sonra ısrarla "hayır hayır bunlar tesadüf, sakar başladım diye sakar gitmeyecek" dedim ama öyle olmadı. Sakarlığım tüm yaratıcılığını kullanarak gün içinde tekrarlandı tekrarlandı ve tekrarlandı.

Şu an saat tam olarak 15:07 ve ben artık şöyle diyorum: "yaralanıp berelenmeden eve gitmeyi başarabilsem bari." Sahi gün nasıl başlarsa öyle mi gidiyor yoksa günü buna inanmak mı yönlendiriyor? Artık bundan pek emin değilim...

29 yorum:

  1. Önce geçmiş olsun." üçledi derler" ya
    üçlenmiş olsun.Matrix'deki kahinin odasına gittim yine "öyle dendiği için mi böyle oluyor, böyle olacağı için mi öyle söyleniyor?"

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Sevgili Sufi dilerim geçmiştir :) Bugünkü deneyim sonucuna göre "böyle olacağı için öyle söyleniyor." Çünkü tüm gün bugünün sakarlıkla devam etmeyeceğine dair kendimi ikna etmeye çalıştım ama akla hayale gelmeyecek sakarlıklar yaptım. Öyle ya kim açılır kapanır kapıya ayağını sıkıştırma becerisini gösterebilir ki :D

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun... Belki sakarlıklara bahane gibi gelebilir ama herşey başka bir şey içindir lafını severim ben bu durumlarda. Ne bileyim, düşün, o sırada belki yapman gereken şeyi yapmaman gerekiyordu ya da gitmemen gereken bir yer vardır, o anda evren seni o ortama sokmaz, sen zorla girmeye kalkarsan da engeller bir şekilde.
    Ama öte yandan, yıldızların sana göre konumuna da bakmak lazım, bazen öyle günler ciddi şekilde sabahtan akşama kadar bu tür olaylarla geçer. Mars bence sana ufak bir oyun oynamış. Edepsiz bir serseridir Mars. ;)
    Üzme canını!

    YanıtlaSil
  4. Mars uzun zamandır beni ziyaret etmiyordu. Çünkü ona bana bulaşmamasını söylemiştim. Ama bugün kafa bulacak başka birini bulamadı galiba :) Ben düşerken kıkır kıkır gülüyordu. Gerçi ben de güldüm kendi sakarlığıma ya, her neyse :)
    Teşekkür ederim Sevgili Nükhet...

    YanıtlaSil
  5. Sen doğru şeye inanıyorsun hayat sadece böyle yaparak seni kendine benzetmeye çalışıyor attığı çelmelerle...

    Geçmiş olsun bu arada arkadaşım iyisin dimi...

    YanıtlaSil
  6. İyiyim iyiyim. Dilerim akşama kadar ağzımı burnumu kırmam :) Gerçi o merdivenden düşüşü sıfır hasarla atlatmayı başardıysam birşey olmaz herhalde :)

    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar;
    yazılarınızı uzun zamandır okuyorum ama sanırım bu ilk yazışım.iyiki de yazıyorum.seviyorum kelimelerinizi.bana da oluyor genelde bahsettiğiniz durum.gün nasıl başlıyorsa bende öyle gidiyor.bazen anlamsızca mutlu her dk gülümseyen bir tip oluyorum bazen de hiç yoktan triplerde buluyorum kendimi bazen de dediğiniz gibi bir sakarlık bir kafa basmama durumu oluyor bende.tüm gün de devam ediyor.çok enteresan bir durum.hayat böyle birşey işte.ne zaman neler olacağı bilinmiyor.bunlara da gülmeyi bilmek gerek dimi ama..size kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ne günü bir de "yıl nasıl başlarsa öyle gider" muhabbeti var ya... "Hadi lennn" diyorum ve ekliyorum: Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Tuğba merhaba öncelikle :) Ve çok çok teşekkür ederim güzel sözlerine. Bu sakarlıklarla dolu günde iyi geldi:)

    Aynı durumu ben de gözlemliyorum kendimde. Bazen gün harika başlıyor ve öyle devam ediyor. Bazen de tam aksi. Buna neden inanmak istemiyorum biliyor musun; sabah kötü birşeyle karşılaştığımda o gün hep kötü şeyler beklememek için. Güzel başlayınca sorun yok ama kötü başlayınca kendine günü zehir etmek var. Değil mi?

    YanıtlaSil
  10. O konuda ben de aynı fikirdeyim Kabakmeltem'im. Yıl nasıl başlarsa öyle gider mi yahu? Günler için de aynı şeyleri söylerdim bugünden önce ama inan bana bugünkü saçma sapan sakarlıklarımdan sonra bunu diyemiyorum :)Diyemiyorum ama bugünü unutup yine eskisi gibi düşünmeye devam edeceğim. Hele bir bugünü atlatayım :D

    YanıtlaSil
  11. öncelikle geçmiş olsun ve daha beteri olmaksızın sağ salim güvene erin :)

    ben - tam da 17:21 olan saat itibariyle - "şu gün başladığı gibi gitseydi ne olurdu sanki!" diye kendimi paralamaktayım... sakin ve neşeli başlayan günüm tam da 12:30'da kabusa dönüştü ve kabus devam ediyor...

    bunun aksi de oldukça olası demek ki ;)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Sağ sağlim eve geldim. Gelirken yağmurdan ıslanmış yolda hafif bir kayma tehlikesi atlattım ama düşmedim :)

    Benim günüm "gün nasıl başlarsa öyle gider"in kanıtı oldu, sizinki ise "gün nasıl başlarsa öyle gitmez"in. Durum şimdilik eşit görünüyor :)

    Gününüzün bir an önce sabahki gibi sakin ve neşeli hale dönmesini diliyorum. Sevgiler ve iyi dilekler...

    YanıtlaSil
  13. Pişşşttt eve gittin mi Fullam:)

    YanıtlaSil
  14. Evdeyim. Henüz bir hasar yok Yeşo'm :)

    YanıtlaSil
  15. Şimdi bu günü unutmak için güzel bir uyku çeksin. Sonra sabah uyandığında, camdan baktığında onu gülümsetin. Eğer dolap kapısı açıksa, o bacağını kolunu çarpmadan çaktırmadan kapatın kapakları usulca.Kahvesini tam kıvamında doldurun, yumurtası iyi pişmiş olsun sonra..İşe giderken, otobüste gördüğü suratlar peynirler ve çikolatalar gibi keyif versin ona..Ve lütfen bir zahmet günü güzel geçirmesini sağlarken, akşam üstü elinden tutup oturtun kendisini bilgisayarın başına... Masallarını yazmasına yardımcı olun, ilham verin ona. Kelimeler taşısın bize gülümsemelerini, çok sevgili Fulya'nın güzel melekleri..

    YanıtlaSil
  16. Yarın ne güzel bir gün olacak... Bunu şimdiden biliyorum :)

    Öpücükler öpücükler sana...

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun, aman dikkat edin kendinize :)

    YanıtlaSil
  18. öyle güzel ki yazılarınız, su gibi akıp gidiyor gözlerimden, içime... bu da onlardan biri.. yormadan...
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. ENİS DİKER: İnanın ilk sakarlıktan sonra pür dikkattim ama sürekli birşeyler oldu :) Bir nevi bela mıknatısı gibi dolaştım ortalıkta. Allah'tan sadece kendi başıma sardım kimseye birşey olmadı :) Çok teşekkür ederim...

    PESSOA: Bu sakar kedi mutlu oldu sözlerinden Sevgili Pessoa :) Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  20. sonunda eve varabildin ama di mi? :)
    ben boyle gunlerde hemen gun bitsin de eve gideytim diyenlerdenim..demek ki ben de inaniyorum galiba o seye:)

    YanıtlaSil
  21. Ben de tüm gün öyle dedim: "bugün bitsin artık bugün bitsin artık evime sığınayım." Ve sonra dedim ki; iyi ki evim var iyi ki...

    YanıtlaSil
  22. __güne "Modern Sabahlar"la (rady odtü)başlamayı tercih ediyorum .....:)__

    YanıtlaSil
  23. geçmiş olsun aydan atlayan kediciim, geç kaldım sanki biraz.. ama bugün herşeye geç kalmayacağım...
    inandırmakla alakalı, bilinçaltı oyunlarıyla ilgili, sakarlık konusunda bişeyler yaparken hep bi tedirginlik yaşarız, o yüzden elimize yüzümüze bulaştırırz diye biliyorum ben :)

    YanıtlaSil
  24. Aynen öyle oldu Serzeniş'ciğim. Ne kadar sakarlık yapmamaya çalıştıysam bir o kadar yaptım :) Neyse kazası belasız bitirdik günü :)

    YanıtlaSil
  25. insanin ruh hali özellikle nasil baslanirsa öyle gidiyor gibi....arada degisiklikler falan oluyor belki, ama baslarken ki hal bir sekilde güne damgasini vuruyor...güne nasil basladigimiz da bir bakima geceyi nasil geride biraktigimiza bagli oluyor belki....kötü uyumayla kötü yasanmis bir gün arasinda iliski gibi, kötü bir günün de kötü bir geceyle iliskisi var muhtemelen.....olaylar arasindaki raslantisal baglantinin gerisinde bütünlüklü bir sey mi var nedir....neyse fakat, umarim günü daha fazla terslikle karsilasmadan bitirmissindir....

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Bu kesinlikle doğru; geceyi nasıl geride bırakmışsak güne gecenin izleri düşüyor. Ben hep sabah günün başlangıcı diye düşünürüm. Gün uyanınca başlar ve gece uyuyana kadar devam eder. Oysa öyle değil. Gün aslında gece başlıyor. Ve uyuduğumuz zaman diliminin peşi sıra geliyor o gün olan biten.
    Aslında pek çok aksilik oldu. Ve işin kötü yanı tüm o sakarlıklar sonucu yaralanabilirdim. Ama en ufak bir sıyrık almadan atlattım :) Çok teşekkür ederim Sevgili Kaçakkova (Kaçakkova ne güzel bir isim bu arada. :)
    Benden de sevgiler sana...

    YanıtlaSil
  27. Gectigimiz cumartesi günü, basladigim ne kadar is varsa hepsi yarim kaldi. Düsünmeden edemedim o gün ben de, 'nasil baslarsa öyle mi gidiyor?' diye.
    Belki, bazen, evet... :)

    YanıtlaSil
  28. Eğer biraz daha kanıt toplarsam ben bundan kesinlikle emin olacağım Demet. Aman benim ki gibi sakarlık edip kendine zarar verme de işler yarım kalsın :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...