18 Kasım 2010

Suzie'ni de Al Git

Scott muhtemelen kadınlar tarafından çok kalbi kırılmış, bar köşelerinde biraları devirip "Yok abicim yok, ben bu kadınları anlamıyorum. Hep birşeyler eksik kalıyor ya da bu cins pek değişken. Ne yapsam olmadı." diye sızım sızım sızlanan, güzel bir kadın görüp vurulan, sonra o güzelliğin kof olduğunu anlayan, kendi ölçülerine göre güzel olmayan bir kadınla sadece arkadaş olabilen ama sevgilisinin bu özellikleri taşımasını isteyen ve asla ikisini bir arada kimsede bulamayan biri. Scott bütün bunlara kafa yorup hayatı zehrederken, bir gece arkadaşlarından birinin "Olum ne istiyorsun sen, senin istediğin ancak robotlarda olur" sözü üzerine parlak bir fikir bulur. "Ulen madem benim istediğim dünya üzerinde yok, o zaman kendi kadınımı kendim yaparım." der. Tipik insanın kendini Tanrı sanma hastalığına yakalandığının farkında olmayan kaytan bıyıklı Scott'umuz başlar çalışmaya. Bunu gören arkadaşları: "Lan herifi aşağıladık, robot mu istiyorsun olum dedik, herif ciddiye aldı kendine robot yapıyor" diye cık cık'lanırken Scott gecesini gündüzüne katarak çalışmaya başlar sevgilisine kavuşmak için. Bir yandan çalışıyor bir yandan da cici sevgilisine isim arıyordur. Bu arada evinin civarında gerçek kadınlar ve gerçek adamlar aşık oluyor, kavga ediyor, birbirlerinin burnunun ucundan öpüyor, sevgililer günü kutluyor, birbirlerine süprizler hazırlıyor, evleniyor, ayrılıyorlardır. Ama Scott'umuz kararlıdır. İstediği kadını Tanrı ona vermediyse o kendisi yapacaktır. Dünyaya kafa tutan bir yanı vardır adamımızın.

Aradan 6 koca yıl geçer. Robotumuz hazırdır. İsmini Suzie koyar. Sarı dağınık saçları, hafif çekik gözleri, minik bir burnu, şehvetli dudakları, beyaz gömleğinden taşmış göğüsleri, 1.70 boyu, 30 kiloluk ağırlığıyla görenlerin akıllarını başlarından alacak kadar çıldırtıcı bir güzelliğe sahiptir Suzie. Bön bön bakmaktadır ama olsundur. Önemli olan bakışları değildir zaten. Hem hüzünlü, şehvetli, masum gibi üç fonksiyonu vardır. Scott eve geldiğinde artık ruh hali hangisine uygunsa o düğmeyeya basacak Suzie hemen o moda geçecektir. Ne dırdır edecektir, ne ağlayacaktır ne de birşey isteyecektir. Bu yönden bakıldığından Suzie'nin kadın cinsi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Ama olsundur. Vücudu kadın vücududur ve gerisi önemli değildir. Yeter ki baş ağrıtmasın, insanın canını sıkmasındır.

Sonunda "Arkadaşım Şeytan" filminde Mazhar Alanson'un şeytana ruhunu satması karşılığında satın aldığı manken bebek piyasaya 3000 dolarcık karşılığında sürülmüştür. Üstelik kimse ruhunu şeytana satmamıştır. Teknoloji ne şahane birşeydir. Ama kadınlar çok alınmıştır bu duruma. Neden kimse onları düşünmemiştir. Biri çıkıp Suzie icad ediyorsa neden başka biri çıkıp bir Michahel, bir Patrick, bir Christian icad etmiyordur. Kadınlar her zamanki gibi geri plana atılmıştır. Onlar hiç ama hiç düşünülmemektedir. Ayıp oluyordur. İnşallah günün birinde bir hatun kişi çıkacak ve bir erkek robot icad edecektir. Hem bu robottan çocuk doğurmak bile mümkün olacaktır, göreceklerdir o zaman erkekler günlerini. Amazon İmparatorluğu yakındır, erkekleri Mars'a sürecektir kadınlar ve arkalarından şöyle bağıracaklardır: "Suzie'ni de Al Git."

HABER : Radikal

5 yorum:

  1. mekanikleşmiş ilişki diye buna derim işte :))

    yahu gitmesin bence adamlar, millet nostalji modası çıkarırsa marsa gönderemediğimiz yapışkanlar kıymete biner falan, yazıktır!

    vida sıkıştırmalılar, ekonomik modeller, tek kullanımlıklar, eskisini getir yenisini götür kampanyaları derken iyiden tüketime gider mesele zaten gerçekleriyle bile biteviye yaşanması zorluyor, öyle bir tükenmişlik de dünyada eksik kalıversin ne var?!

    hatta dur o bilimadamının kafasını bi koşu kırayım geleyim ben, adam işi gücü bırakmış karı kızla uğraşıyor yeeaa :/

    YanıtlaSil
  2. yahu robot yapmaya ne gerek!? zaten bir kadının zayıf noktasına biraz basınç uygula, azıcık korku, az biraz yılgınlık ver, al sana kanlı canlı robot.

    bu arada durell'ın, sanıyorum ki adı afrrodit'in başkaldırısı olan kitabı bir robot sevgili imal etmek hakkındaydı. bin tıl olmuş okuyalı ama bana onu hatırlattı.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. AYNADAKİ AKSİM: Çok teşekkür ederim :)

    PUSARIK: Kır vallahi hak ettiği budur :)

    ENDİŞELİ PERİ: Demek ki erkeklerin aklında hep var bu robot sevgili işi :) Hani dırdır etmesin, istediğim herşeyi yapsın falan filan :)

    ÖZLEM: Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...