01 Mart 2010

BU BAHAR...

Bak sana ne diyeceğim; Hani bugün baharın ilk günü ya, hani baharda ağaçlar küçücük tazecik yeni yapraklar çıkarırlar ya, bazılarının tomurcukları bile olur hani, hani otlar da yeşerir ve onların arasından minik mavi çiçekler çıkar ya, haydi gel biz de kendimizi onlar gibi hissedelim bu bahar. Bak mesela kollarına. Tazecik yapraklar yok mu orada? Saç diplerini karıştırıver şöyle minik mavi bir çiçek gelmedi mi eline?

İnan bana tüm kalbinle inan bana, sırf doğa değil baharda yenilenen biz şaşkınlar da yenileniyoruz. O kuru dallarımıza can yürüyor yaprak yaprak açıyoruz. Sadece unutuyoruz doğanın bir parçası olduğumuzu bu yüzden hiç göremiyoruz. Ne olur tüm kalbinle inan bana. Senden tazecik bir sen daha doğacak tıpkı her bahar olduğu gibi bu bahar da. En azından bu bahar farket. En azından bu bahar...

Resim: Arthur Hacker

18 yorum:

  1. kediciğim çok sağol.bugünlerde kendimi berbat hissediyordum.yazın umut verdi.saçlarımın içindeki mavi çiçeklere bakacağım ve yeniden doğacağım.söz. :))

    YanıtlaSil
  2. Bazen insan yeniden başlamaya ihtiyaç duyuyor. Ben kendime baharın ilk gününü seçtim. İyi bir başlangıç için güzel bir gün değil mi? :)

    Sen de sağol Sevgili Kara Kitap...

    YanıtlaSil
  3. Ben de diyete başlamak için bugünü seçmiştim ama sabah itibarıyla fikir değiştirip önümüzdeki yılın baharına erteledim:))
    Şaka bir yana yeni başlangıçlar için en uygun zaman, doğayla birlikte yenilenmek lazım. Sen blog formatınla başlamışsın pek de güzel olmuş içim açıldı.
    Bahar gönlünün dilediği ne varsa getirsin...

    YanıtlaSil
  4. Ben severim yeni başlangıçları. Bahar da en güzel yolu gibi gelir. Aynı olan şeyleri değiştiririm. Eskisi gibi bırakmam çoğu şeyi o başlangıca adapte olabileyim diye. Sanki yeniden başlarsan bir şansımız daha varmış gibi gelir bana. Bu duyguyu severim :)

    YanıtlaSil
  5. İçimde bahar çiçekleri açtırdın yazınla. Sen hep baharlar yaşa...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel söylemiş Arthur, aktardığın için teşekkürler kedicik. Yeni başlangıçları hep nedense çok sevdim. ama bazen insanın takıldığı, hep habire kendini tekrarladığı kabus anları oluyor, o döngüyü atlayıp, sıçrayıp, kırmak zorlaşıyor. ama bu bahara öyle çok ihtiyacım varki kedicik. baharı hiç bu kadar özlememiştim,beklememiştim. Bugün hava burda güneşli, dışarısı serin de olsa güneşi özledim, kuşlar o zaman ayrı bir cıvıldıyor. evet erkende olsa ağaçlar tomurcuklandı. bu bana güç veriyor. kendi baharımın hazırlığını yapıyorum ben de. Benden yeni bir ben çıkaracağım. Kış bitti, çiçekler açacak....öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  7. Arthur mu? Arthur birşey söylemedi ki? Arthur resmi yapan kişi :)
    Yazı Arthur'a ait mi sandın Guguk Kuşu? Ben kendi yazdıklarım hariç hiçbir şeyi koymuyorum bloga. Sadece resimler başkalarına ait. hayır resim yapabilsem onları da ben yapacağım ama :)))

    YanıtlaSil
  8. Sen bana yakın yaşasana Fulya yaa!! Birlikte fotoğraf çeker, onları montajla eskitir ya da eskimesini bekler, haklarında yazılar yazar, yazdıklarımızla açan çiçeklerin parmak uçlarımızda renklenişini izler, sevgiyle dallanıp budaklanan kollarımızla sarılır, annenin tavuklarını/horozlarını falan kışkışlarız.
    Yaza gebe diye ilkbaharı sevmem.. Çünkü yazı da sevmem; çok sıcak beni uyuşturur. Ama bu yazınla bahara bir şans mı versem diye düşündürdün beni.
    Yeni blog düzenin de çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Ben inanıyorum,hem de çok.Şayet,baharın getirdiklerini görmemin yanında , kendimdeki değişiklikleri,açan filizlerimi de görmenin zamanı geldi.Yoksa bu kış,çok uzun geldi bünyeme...

    Ve hep inandım sana kedicim...

    YanıtlaSil
  10. Yeni sayfan muhteşem olmuş.Sanki gerçek el yazısı okuyormuşum hissi uyandırdı.İçimizi açtın sağol...

    YanıtlaSil
  11. MÜGE: Ah ne güzel olurdu Müge. İnsanın içi coşunca bir başka coşkulu kalple yanyana olmalı ki hep fıkır fıkır olsun kalpler :) Bir gün birlikte uzun uzun sohbet ederek kahve içme hayalimizi hala taşıyorum ben :) Ne keyif olacak bir bilsen. Hele de bir bahar günüyse değme keyfimize.
    Bahara bir şans vermelisin bence. İnan bana pişman olmayacaksın.

    DELFİNA: Biliyor musun bu bahar bambaşka olacak gibi bir his var içimde. Belki de gözlerimizi açtığımız iyice açtığımız için göreceğiz asıl baharı Delfina'cım ne dersin. İçin hep çiçek çiçek olsun her mevsim hem de...

    BUĞDAY TANESİ: Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  12. affet beni kedicim, bahar gelir gelmez çarptı beni herhalde:D

    YanıtlaSil
  13. Hayır hayır sorun değil affedilecek birşey yok. Sadece açıklama yapma ihtiyacı hissettim hepsi bu :)

    YanıtlaSil
  14. Doğanın birn parçasıyız hepimiz di mi kedicim?
    Çok yaşa sen, hep yenilenelim biz.
    güzel kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Aslında bence tüm sorunlar doğanın parçası olduğumuzu unutmaktan doğuyor.

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Ben bu sene baharı tıpkı senin anlattığın gibi tam içimde hissediyorum Fullam. Köydeki bahçemize diktiğimiz fidanların uçlarını kontrol ediyorum habire. Minik tomurcukları görünce onların bir an önce yaprağa, çiçeğe, meyveye dönüşmesi için sabırsızlanıyorum. Yaşlı ağacın kökünden fışkıran minik pembe çiçeklere ne kadar güzel olduklarını söylüyorum. Çok uzun zamandan sonra ben bu bahar yeniden doğuyorum...

    YanıtlaSil
  17. Bu baharı herşeyiyle tüm gerçeğiyle göreceksin bu bahar Yeşo'm. O bahçeyi öyle merak ediyorum ki :)Belki bir gün...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...