22 Ağustos 2011

Dınınınınnnnn! Bloger N'lerini Seçiyor!

Vladimir benim dünyalar şahanesi bloğumu mimlemiş ve "en çok kendini anlatan bloger" kategorisini bu güzeller güzeli, kelimelerin efendisi, dehşet-ül şahane bloguma layık görmüş. Kendisine esefle kınıyor ve Henry David Thoreau'nun sözleri ile cevap veriyorum: "Eğer bir başkasını daha iyi tanıyor olsaydım kendimden bahsetmezdim. Ama maalesef deneyimimin fakirliği sebebiyle buna mahkumum. Ayrıca kendi adıma, her yazardan er ya da geç, kendi hayatının samimi bir muhasebesini yapmasını beklerim. Hem tanımadığı birilerinin yaşadıkları ile ilgili duyduğu türden değil, uzak bir diyardan akrabalarına göndereceği türden bir anlatımla..."

Oh eteğimdeki taşları döktüm rahatladım. Şimdi Mim'in konusuna geçebiliriz.

Kural 1: Öncelikle yazının başlığı " Blogger N'lerini seçiyor ! "şeklinde olmalı... (Her zaman mim kurallarını çiğnemek gibi bir kuralım olduğundan başlık yukarıdaki gibi oldu. Dava açılacaksa hakkımda kendimi savunacak pek güzel laflarım var, haberiniz olsun.) 
Kural 2:Her kategori için en fazla 3 kişi yazabilirsiniz.. (Sadece bir kategori için 5 tane yazma hakkınız var.) (Tek rakamları sevmem ben 3'ü 2, 5'i de 4 yapsak olur mu?)
Kural 3:Ekstradan 1 kategori daha ekleyip, seçiminizi yapabilirsiniz. (Kategori açarken tercihinizi mümkünse en zeki, en güzel, en akıllı gibi şeylerden yana kullanmayın. Kişileri rencide edecek, küçümseyecek türden kategorilere kesinlikle yer vermeyin.) (Hay Allah ben de gelmiş geçmiş en şahane blog diye bir kategori açıp karşısına da Aydan Atlayan Kedi yazacaktım.)
Kural 4:Aynı kişiyi birden fazla kategoriye yazabilirsiniz.

Eveeet şimdi bloger'ları kategorize edelim. (aslında kategorize etmekten nefret ederim ya ne yapalım mim mimdir.)

En İyi Tasarıma Sahip Blogger: Neolitik Hanım, Kristensenn, Endişeli Peri (Ben sade tasarımları seviyorum en çok. Yazılar kadar sayfanın kalabalık olmayışı da önemli galiba benim için)

En Güncel Blogger: Bu ne demek şimdi, güncel şeyleri yazan mı yoksa blogunu çok sık güncelleyen mi? Eğer ilki ise ben güncel şeyleri gazetelerden okuyor bloglardan farklı insanların farklı yaşamlarını takip ediyorum. Yok eğer blogunu çok sık güncelleyen demek istiyorsanız Vladimir'in hızına kimse yetişemez sanırım. Aslında bence bir kaç Vladimir var. Bu adam bu kadar konuyu nereden bulup bu kadar yazıyı yazıyor yoksa.

En Meraklı Bloger: Bunu şöyle tespit etmeyi düşünüyorum. Blogun yan tarafına bir kutucuk yerleştireceğim ve orada şöyle şeyler olacak: "Dınınının güzeller güzeli Psikopati hangi eğlence mekanında görüldü?" öğrenmek isteyenler bana mail atsınlar. İşte o zaman en meraklı bloger kimmiş öğrenebiliriz.

En Çok Bilgilendiren Blogger: Elbette Kareli Defter Onun sayesinde çok şey öğrendim. Bir gün karşılaşırsak "Saygılar Hocam" deyip önünde eğileceğim. (bu arada kareli defter biz küs müyüz yahu? Ne zamandır haberleşmedik.)

En Çok Eleştiren Bloger: Bloger dediğin eleştirir, dimdik durur, mağrurdur, gözlerinden ateş çıkar. Tüm blogerler Tosun Paşadır. Kısaca, ben bloga blog demem ara sıra da olsa eleştirmedikçe. Ama benim favorim Yüksek Ökçeden Memleket Manzaraları. Çok severim kendisini.

En Çok Kendini Anlatan Bloger: Tabi ki benim. Evet benim bu cesurca ayağa kalkıp kendimi siper etmem karşısında "Kara Murat" benim diye tek tek ayağa kalkmanızı bekliyorum. Haydi bakalım. İşte bir Kara Murat geldi. Leylak Dalı

En Akıcı Yazan Bloger: Pisikopati'm canım kedim.

En Çok Güldüren Bloger:  Bilinçsiz Karalamalar Çok güldürüyor beni, çok da güzel yazıyor.

Madem bir kategori de kendim ekleyeceğim o halde hemen hemen her yazısını çok severek okuduklarımı yazayım olsun bitsin.

İşte onlar:


22 yorum:

  1. Bi kere "En Çok Kendini Anlatan Blogger" kategorisine beni eklemeyi unutmuşsun. O şerefe ben de nail olmuşum seninle birlikte Kedicim, aşkolsun. Demek sen layık görmedin:))

    YanıtlaSil
  2. Leylağım iki gözüm seni severim lakin o kategoriyi kimseciklere kaptırmam :D Seni en çok okuyan bloger kategorisine yerleştiriyor ve barones ünvanı veriyorum :) Öpüyorum yanaklarından...

    YanıtlaSil
  3. Neyse mansiyon almış kadar oldum:)))
    Lakin kategorinde her daim gözüm var bunu da unutma, hadi 1. sen ol bari ama ne olur 2.liği de benden esirgeme:)))
    Ben de seni öpüyorum tabii ki...

    YanıtlaSil
  4. Zaten o kategoride çok yalnız hissetim kendimi, Leylağım yanıma yoldaş ol diye ha bir de en az benim kadar kendini anlatıyorsun diye adını altın harflerle o kategoriye yazdım bak yukarıda :) öperim tekrar...

    YanıtlaSil
  5. Oh rahatladım böylece, sağolasın:)))

    YanıtlaSil
  6. :) Hepsi birbirinden güzel seçimler kedim. Ben özellikle Endişeli Perinin bloğunu çok severek takip ediyorum. Yazılarının hayranı olduğunu buradan belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  7. Ben de senin hayranınım Üstadım :) Bunu da buradan belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  8. nasıl teşekkür etsem sana. ilk harflerine baksana:)

    YanıtlaSil
  9. Seni okumak her zaman keyif Sevgili Sardunya, iyi ki varsın...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Aydan Atlayan Kedi;

    Cok ama cok tesekkurler;)

    en icten sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Yüksek Ökçe seni okumak benim için keyif. İyi ki yazıyorsun. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Gözlemlerin o kadar güzelki okurken sadece seni değil kendimde farkedemediğim bir şeyi de yakalayıp adını koyabiliyorum bazen.

    Güncelliğe gelince bu ara cidden sıyırdığımın farkındayım, işsiz güçsüz bi adam napar, yaz babam yaz. :)

    İyi ki varsın iyi ki yazıyorsun keyifle okuyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Ben teşekkür ederim Sevgili Vladimir :) Sana biraz şakacıktan sataştım ama nazımın geçeceğini düşünerek yaptım bunu elbet. :) umarım kızmadın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Kedi,

    Benim gibi adı kötüye çıkmış kompleksli bir narsist, tanımadığı/umursamadığı onca kişiye dağıtılan "N" sıfatlı methiyeleri görüp 'körler sağırlar birbirlerini ağırlar' diyerek hasetle fokur fokur burun bükeceği yerde, senin nazarında zevkle okunan bloglardan biri olduğunu öğrenince gülümseyip şımarıyor, bu durumu çok daha değerli ve mutluluk verici buluyor. Teşekkür ederim.

    Not: Yalnız neden Pisikopati ve Kristensenn'den sonra geliyorum?

    YanıtlaSil
  15. Narsizmini körüklememek için onlardan sonra geliyorsun :)

    YanıtlaSil
  16. Bu yazı sayesinde çok keyifli bloglarla tanıitım kedicim, takipçileriyim artık, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  17. kim demiş "aydan atlayan kedi kendini anlatıyor" diye. hahah vladimir, selam. :p "en çok güldüren blogger" seni seçtim ahah. :p

    aydan atlayan kedi, kim ne derse desin, hatta sen bile bunu kabul etsen de ben etmiyorum kardeşim allala. sen beni anlatıyorsun tamam mı! beni, onu, bunu... birçok yazında "ay tam beni anlatmışsııın!" türündeki yorumlar da bu fikirde yalnız olmadığımı gösteriyor olsa gerek. ee? demek ki... hımm neyse yaa, uzatmayayım. işte sen, senden ziyade "insan"ı anlatıyorsun kısaca. insanı, hayatı, dünyayı, hayalleri, düşünceleri, olanları, olmayanları vs. ayrıca sadece anlatmıyorsun, aslında anlamaya çalışıyorsun. üstelik bunu da akıcı bir şekilde ifade ediyorsun. ;) biz de okuyoruz, anlıyoruz. arkadaşlar, okuduğumuzu anladık mı? ahah.

    seni seviyorum, seni okumayı da seviyorum aydan atlayan kedi. umarım uzun zaman birlikte oluruz böyle...

    hah iyi ki uzatmıyorum yaa, bi de uzatsam ne olacak :) iyi o zaman, gideyim ben. görüşürüz.

    bi de teşekkür ederim tabii.

    YanıtlaSil
  18. ÖZLEM: Blog aleminde her gün yeni bloglar keşfetmek mümkün. Belki de bu işi böyle tatlı kılan da budur.

    KABAKMELTEMİ: Dilerim uzun zaman birlikte oluruz. Senin nefis çizgilerinle ve benim naçizane yazdıklarımla. Ben de seni seviyorum canım Kabak Meltemi. Çok çok öperim.

    YanıtlaSil
  19. Kendimi en az güncellenen ve en çok tatil yapan blogger kategorisine yerleştiriyorum müsadenizle. Tatil bitince dönüşüm muhteşem olacak demek isterim ama tatil dönüşleri pek muhteşem olmuyor:=)) Eklenen kategori içinde olmaktan gurur duyduğumu belirtir teşekkürlerimi sunarım.

    YanıtlaSil
  20. Ben teşekkür ederim Sevgili Bestami Bey :)

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  22. Seni okumak her zaman keyifli Sevgili Tuba :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...