27 Şubat 2011

sütünden ve derisinden...

Eskiden koyun, keçi gibi hayvanlar için "etinden ve sütünden faydalanılır" gibi laflar edilirdi. Ama sanıyorum pek kısa zaman sonra keçi ve koyunun yanına insanı da ekleyeceğiz. Durun durun hemen "kızım manyak mısın? Ne saçmalıyorsun?" demeyin. Size söylediklerimi kanıtlayabilirim.

Akıllının biri annelere hizmet veren bir siteye ilan vermiş. 15 süperakıllı kadın da "aaaa şahane! Sütümü sağayım da satayım. 350 mililitresine 15 sterlin veriyorlarmış. Duydun mu gııı Melanie?" demiş ve bu süperakıllıların sütünden Baby Gaga (Yahu bu adı GAGA olanlarda mı bir sorun var acaba? Lady Gaga denilen zat-ı muhterem de etten elbise giymişti) isimli dondurma üretilmiş. Sütlerini satan bu annelerin konu hakkında yaptıkları açıklamalar da şöyle. 35 yaşındaki Victoria, "yetişkinlerin anne sütünün ne kadar lezzetli olduğunu farketmelerinin, yeni anne olmuş kadınları, bebeklerini kendi sütleriyle beslemeye teşvik edeceğini" söylemiş mesela. Valla Victoria'cığım bebeklerini beslemeye değil de süt satıp para kazanmaya teşvik edebilir bu dondurma meselesi. Victoria bir de şöyle buyurmuş, "ekonomik krizle başetmemde ciddi bir fayda sağlıyor.Kendi doğal kaynaklarımı ek kazanç sağlamak için kullanmamda ne sakınca var?" Mesela böbreğini sat, saçın uzunsa kestir sat peruk yaparlar ne bileyim doğal kaynaklarını tepe tepe kullan bacım. Ama dikkat et yarın bir gün süt tacirleri sizin gibi salakları kaçırıp sütlerinizi güğümlere sağmasınlar. Sonra göz yaşları içinde "ühühühühühü 100-150 yeni anne olmuş kadın vardı. Hepimizi aynı anda sağıyorlardı. Çok korkunçtu Sayın Birand." diye televizyonlarda ağlamayın.Asıl benim merak ettiğim bu dondurmayı dükkanında üreten Matt O'Connor'un aklına bu fikrin nereden geldiği. Şöyle demiş olabilir mi; ulen keçi sütünden ürettik tuttu, inek sütünden ürettik iyi oldu başka kimin sütü var. Ana buldum, insan sütü. Yan komşu Emilia'dan rica edeyim de bir bardağa sağıp azıcık sütünden versin bana. Yırttık abicim yırttık." O'Connor meseleye şöyle şahane bir açıklama getirmiş; "Kimileri duyunca iğrenebilir ama bu dondurmalar tamamen organik ve doğal" Vallahi güzel kardeşim değil denemek ben duyunca böğğğt dedim. Sahi Matt bu dondurmaya ciddi talep var mı?
İnsan derisinden kitaba ne dersiniz?

Biri ölünce "ebediyen yaşasın" derler ya George Cudmore ölürken muhtemelen ebediyen yaşayacağını bilmiyordu. Üstüne üstlük 2011 yılında müzede sergileneceğinden bihaberdi. Tamam Cudmore'un tamamı sergilenmiyor ama derisi de bir nevi o sayılır değil mi? Nedir Cudmore'un hikayesi? Sıçan avcısı olarak çalışan George Cudmore bir gün artık sebep her ne ise zavallı karısı Grace'i zehirler. Yakalanır ve idam edilir. Cudmore'un 1830 yılındaki idamından 1852 yılına kadar akıllının biri olur da lazım olur diye adamcağızın derisini saklar. Sonra o deri John Milton'un toplu eserlerinin bulunduğu kitabın kapağı olur. Bir de kitabın kapağına, kapağın kimin derisinden yapıldığı ve deri sahibinin neden idam edildiği not düşülür. Nasıl ama? Belki bu moda yeniden hortlar da gazetelere şöyle ilanlar verilir; "ölülerinizin derilerini toprak altında ziyan etmeyin, bize verin nadide bir kitabın kapağında onları sonsuza dek yaşatalım. Vicdansız yayınevi."

Fotoğraflar: Dailymail ve Diyetcim.net
Haberler: Radikal

8 yorum:

  1. Şimdi ben anlamadımm kedicim; bunlar senin kurgun mu yoksa gerçek mi?
    Gerçekse eğer, pes derim başka da birşey demem, kaçarım :)))

    YanıtlaSil
  2. Radikalde yer alıyor iki haberde canım. "İnsan derisinden kitaba ne dersiniz?" ve "Anne sütünden dondurma mesela" başlıklarını tıklarsan haberlere ulaşabilirsin. Benim kurgum değil zira bu kadar korkunç şeyleri hayal edebileceğimi sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. :)) Bir de bu var, siz yazınca aklıma geldi http://www.bodyworlds-istanbul.com/

    YanıtlaSil
  4. Faydalanmak ve bir yandan da sonsuza dek yaşamak, yaşatılmak arzusu. Hep egonun oyunları bunlar.

    YanıtlaSil
  5. ay kızkardeşim gözlerim acılarak okudum desem bir de iğrendim :(( ayrıca ortalık anne sütü veremeyen annelerle doluyken cocuguna yetemezken bir de satmak mı inanamıyorum yani anne vicdanı yok bence onlarda sevgiler güzel haftalar canım :))

    YanıtlaSil
  6. Demek "kafa derin kemerimi süsleyecek"ten bir aşama ileri gidilmiş. Süt işine ise kolostrum dondurması ne zaman gelecek diyorum. İkisine de pes.

    YanıtlaSil
  7. her şey bozuluyor,çok normal şeyler
    oldu bunlar.
    tolga

    YanıtlaSil
  8. Anne sütünden dondurma dünyanın en saçma şeyi bence.. Yakında günlük olarak marketlerde anne sütü satarlarsa şaşırmayacağım.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...