21 Şubat 2011

Ne kadar Pinokyosunuz?

Radikal gazetesi en sık başvurulan 25 yalanı sıralamış. Kendimi test ettim en çok hangisini söylüyorum diye.

1. Bayağı kilo vermişsin: Bu konuda kesinlikle yalan söylemem çünkü biri 130 kilodan 60 kiloya inmemişse kesinlikle farketmem. Bu yüzden biri bana "zayıflamış mıyım?" diye sorduğundan "bilmem ben pek bir değişiklik farkedemedim. Ama bilgin olsun yanlış kişiye soruyorsun." derim 

2. Bir ara görüşelim: Evet bunu söylerim. Sohbeti bitirmek için nokta yerine kullandığım bir cümledir. Ama neyse ki karşıdaki de farkındadır kesinlikle görüşmeyeceğimizin. Bu yüzden sorun olmaz. Nazikçe karşılıklı yalan söyler ikimiz de bunu yemiş gibi yaparız.

3. Sorun sende değil bende: Asla söylemem sorun neden bende olsun aaaaa.

4. Ben mail atmıştım size: Bunu da söylemem. Çünkü maili zaten atmışımdır.

5. Şimdi seni arayacaktım: Bunu söylediğimde herkes yalan söylüyorum sanır ama gerçekten de beni arayanlar benden önce davranır. Belki de "seni arayacağım ama erteleyip araya iş sıkıştırıyorum en iyisi sen beni ara" sinyali gönderiyorumdur, olamaz mı?

6. Zehirlendim: Bu kadar saçma bir yalanı kim söyler ki?

7. İndirim vardı:  "Yine mi kitap aldın?" ya da "kızım bu kaçıncı ayakkabı?" diyen anneme söylenen ve annemin asla yemediği bir yalandır bu.

8. Feci trafik vardı: O kadar küçük bir yerde yaşıyorum ki bu yalanı söylesem karşımdaki gülme krizine girer. Aaa sahi o gülerken ben de bu neşeli ortamdan yararlanıp geç kalmamı affettirebilirim. Evet akıllıca. İyi de ben hiç geç kalmam ki hep 10 dakika önce giderim. 

9. Göründüğü gibi değil: Buna da hiç gerek duymadım ama bunu söyleyen birine "bakalım nasıl bir açıklama yapacak" kulak veririm. Belki gerçekten göründüğü gibi değildir. Eğer göründüğü gibiyse bakalım "göründüğü gibi değil" diye haykıran zat ne kadar saçma bir açıklama yapacaktır.

10. Seni zayıf gösterdi: Bu yalanı söyleyen de buna inanan da gerçekten tuhaf insanlardır. Korse hariç hiçbir şey insanı zayıf göstermez. Var olan göbeği popoyu nasıl saklasın kumaş parçası yahu. Ah ah kadınlar yalan olduğunu bile bile nasıl da inanmaya hazırlar bazı yalanlara. Canım ya kıyamam. 

11. Ailevi bir mesele vardı: E ama vardı gerçekten de.

12. Telefonun sesi kısık kalmış: E kalabilir. Çok sıkıcı bir toplantıdan çıkmışım, kendimi atmışım dışarıya, bir bardak çayımı almışım derin bir oh çekmişim bütün bunların içinde "ay telefonumu açayım" diye mi düşüneceğim. 

13. Başım ağrıyor: Kardeş valla bak bu yalan üstüne bir sürü karikatür çizildi, skeçlere konu oldu. Sana derler ki "siz hala annenizin bahanesini mi kullanıyorsunuz?" Yaratıcı olun arkadaşım. 21 yüzyıl, internet falan. Hadi bakayım.

14. Bütün gün toplantıdaydım: İyi de bizim toplantılar bazen bütün gün sürüyor. Seminer falan. Tamam ara veriliyor ama o sırada da insan telefonla konuşmak istemiyor be canım.

15. Senin gibisini görmedim: Ben genelde insanın mantığını zorlayacak kadar saçmalayanlara söylerim bu cümleyi. Her seferinde beni şaşırtıyorlar ne yapayım.

16. Beş dakika sonra oradayım: Öyle demem ben "geleceğim geleceğim patlama" derim. Zaman sınırı koymayı sevmem. Hem yalan da söylemiyorum.

17. Demokrasi şart:  Evet canım evet. Gazetelere bak bakayım. Senin hala umudun var mı?

18. Önemli olan ruh güzelliği: Bu tam bir saçmalık işte. Bu laf herkesin dilindedir ama uygulamaya gelince pofff. Dış güzellik de bal gibi önemlidir arkadaşım. Dürüst olalım lütfen.

19. Doktora gidiyoruz: Bu yalanı asla söylemem işte. Böyle bir yalan söylediğinde onun gerçeğe dönüşeceğinden korkarım.

20. Çok kitap okurum: Vallahi billahi okurum ya.

21. 80 milyon bizi seyrediyor: Tek kanallı televizyon döneminde, herkesin evinde televizyon olsa ve herkes televizyon izlemek zorunda bırakılsaydı haklı olabilirdin. Ama saçmalama lütfen.

22. Yarın başlıyorum: Galiba bunu kendime çok söylüyorum. Erteleme konusunda uzmanlığım olduğu göz önüne alınırsa halim anlaşılacaktır hakim bey. 

23. Çok mükemmeliyetçiyim: Hiç değilim valla. Benim gibi ufak tefek kusurları doğallık kabul eden biri için kurulabilecek en yanlış cümle.

24. Sadece arkadaşız: Yahu arkadaşım bana ne sadece arkadaş mısınız, kankardeş misiniz, babaanne torun musunuz. Allah Allah ya.

25. Hiç yalan söylemem: Valla söylüyorum zaman zaman. Herkes söyler. Bu cümleyi kuracak kadar akılsız kişiler yok mu? Var. Ama işin ilginç yanı, bu cümleyi kuranlar en sıkı yalancılardır genelde.

Peki ya siz? Siz hangi yalanları söylüyorsunuz? Yoksa siz hiç yalan söylemeyenler kategorisinde misiniz?

Fotoğraf: Life
Haber: Radikal

17 yorum:

  1. Arada Pinokyo olmanın iyi olabilceğini düşünecek kadar,Pinokyo'yum..:)
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Yalan söyleyemem! Utançtan yerin dibine de girsem, doğruyu söylerim. :)
    Evet tamam, arada şunu söylerim "birara görüşelim". Ama yalan yere değil, sahiden birara görüşmek niyetiyle söylerim. :)

    YanıtlaSil
  3. Ailevi bir mesele vardı:Zavallı suçsuz ebeveynlerimi hep konuya dahil ederim:)

    Bir ara görüşelim: Ne diyeceğimi bilemediğim ve bir daha yüzünü görmek istemediğim insanların muhabbetlerinden sonra ve yıllar sonra karşılaştığım insanlara sık sık.Gayet beyaz bence :)

    YanıtlaSil
  4. bu yalanların çerçevesini neye göre ya da nasıl belirlemişler bilemiycem ama hepsine baktım da benim söylediğim bir mazeret(yalan) bulamadım burada :)

    ama çoook eskiden, lise yıllarında arkadaşlarla buluşmak için (80'li yıllar) kütüphaneye gidiyorum diye annemi çok kandırdım :)) ya da kandırdığımı sandım bilemiyorum

    yeni işe başladığımda da yine 80'lerin sonu sevgiliyle buluşmak için mesai vardı gibi yalanlarla yine annemi kandırdım :))

    ama ne yapayım onlar zorluyordu beni...izin verseler noolurdu sanki
    şöyle geç kaldım aman ah ne olacak demeden keyif yapmanın tadına vardırmadılar :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de beceremem hiç, kazara söylesem mutlaka elimde patlar:))
    Ha lüzumsuz bişey aldıysam "indirim vardı" diye sallayabilirim, ona da pek inanan çıkmaz zaten:)
    Yalnız şu ara beni görenler "Bayağı kilo vermişsin" diyorlar, yalan mı söylüyorlar acaba:)))))

    YanıtlaSil
  6. Ben de yalanın çift katlısını söylerim. O nasıl oluyor derseniz, bana yalan söylerler ben de desteklerim çift katlı yalan olur.
    "Son zamanlarda bayağı kilo verdin abi" derler. Ben de "evet ekmeği kestim bayağı farketti" derim. Kantara çıkarım yine 130 Kg.(Tartılar 120 ye kadar tartıyor da) Kimbilir belki de kantar yalan söylüyordur:=))

    YanıtlaSil
  7. 80 milyon bizi seyrediyorrr!! Haha buna guluyorum iste her defasinda, nasil yaa? Hahaha!..

    Kucuk yalanlar - kuyruklu degilse - ve bahaneler kurtarici oluyor bazen ama, bazen de insanlarin suratina soyleyemeyecegin seyler oluyor canim!! Mesela biriyle bir yere gitmek istemiyorsan gercekten, basin biraz agriyabilir bence. Zorla mi gideceksin yani!! O kisinin suratina oraya seninle gelmek istemiyorum demekten daha makul bir cozum bence.. Bu tarz yalanlari soylemiyorum diyenlerin gozden kacirdigi seyler var bence :)) Herkes soyler herkes...

    YanıtlaSil
  8. Ben hele hiç beceremem vallahi , anında anlaşılır :)))

    YanıtlaSil
  9. Yarın başlıyorum ve bırakıyorum ile bir ara görüşelim, benim sıralamamda asla yer değiştirmez arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  10. en sık dillendirdiğim "başım ağrıyor"muş, farkettim. ama yatakta değil de, sosyal ortamlarda. kalabalık fobim tavan yapmışsa eğer, cümle kurmanın eziyet sayılacağı o psikolojiye tutulmuşsam (ki hayli sık başıma gelir) kendi halime bırakılmak için başvurduğum yalandır: "migrenim var benim, başım ağrıyor!"
    diğerleri hiç bana göre değil ama. hayır, yalan da söyleyen bir insanım ama sanırım tarzım farklı ;p

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Aydan atlayan Kedi;
    'Sorun sende değil bende'
    Galiba benim pinokyoluğumu bu cümle özetliyor. Böyle söyleyerek, karşımdaki haksızken ona , kendini savunma hakkı vermiyorum. İşin kolayına kaçmak bir yerde. O zaman da karşımdaki böbürleniyor, tabii canım haklıydım diye düşünüyor. Ve ben sadece izliyorum onun mutluluğunu.. Sahte zaferini..

    YanıtlaSil
  12. İndirim vardı sık kullanırım özellikle ayakkabı ve çantada ben de. Eşim zaten hep indirim var değil mi diye gözlerini pörtletiyor bazen:)

    YanıtlaSil
  13. Alakasız olacak ama kilo demişken zayıf birinin (ben oluyorum o) şişman birine 'bu ne hal çok şişkosunn biraz ver' dediğini duymuşluğunuz var mı? Yoktur ama neden hergün birileri 'bu ne hal biraz kilo al çok zayıfsın' diyor?
    eee sen şişmansın ondan öyle görünüyor demekte buldum çareyi.

    YanıtlaSil
  14. buaralar: inan elimden gelen bu kadar1 yalanını sık sık kullanıyorum.
    bi aynada burnumu kontrol etsem fena olmaz.

    YanıtlaSil
  15. selamlar...size sewimli bir ödülüm war..:))

    YanıtlaSil
  16. Bu aslında geçen ay internette dolanan ingilizce bir maildi. Başlığı ise erkeklerin söylediği yalanlardı. Demek radikaldekiler konularını bulmakta zorlanmıyorlar. :) feci yalanlar ama değil mi? :)

    YanıtlaSil
  17. NEHİRE: Bazen zorunlu kalıyoruz. Zira gerçek çok incitici olabilir zaman zaman :)

    EKMEKÇİKIZ: Yalan söylemek çok zor ama zaman zaman zorunluyuz gibi geliyor bana. Liar Liar diye bir film vardı anımsar mısın? Tamam belki filmin kahramanı yalanı bir hayat biçimi haline getirmişti ama sanıyorum beyaz yalanlar olmadan çok zor :)

    MAİ: İnsan bazen uzun açıklamalar yerine kısa yalanları tercih ediyor :)

    AYNUR: Zaten yalanların çoğunu önümüze konan setler yüzünden söylemek zorunda kalmıyor muyuz?

    LEYLAK DALI: Aslında yalanın elimizde patlaması iyi zira bu bana da olur. Elimizde patlaması demek bu konuda uzmanlaşmamış olduğumuzun göstergesi. Çok iyi yalancılar tanıdım ben ince ince kurup asla yakalanmayan :)

    BESTAMİ BEY: Harikasınız :)

    ACAİ_BERRY: Ben de çok gülüyorum buna. Hele de inana inana söyleyenlere :)

    ÖZLEM: Peki beyaz yalanlar?

    MEFİSTO: Ne demişler yalan bazen yaratıcılığı körükler. Tamam kimse dememiş ben uydurdum :)

    NANİ: Ben hiç söylemiyorum işte bunu. Ben haklıyım deyip bir dolu konuşuyorum çok yorucu ama haklısın :)

    NEHİR İDA: Sanırım zayıf birine öyle demenin kötü birşey olmadığını düşünüyor insanlar.

    GUGUK KUŞU: :)

    YAPRAĞINGÖZYAŞLARI: Çok teşekkür ederim, çok naziksin :)

    VLADİMİR: Öyle mi hiç denk gelmedi o mail bana. Gazeteciler artık kaynak olarak mailleri de kullanıyorlar demek şahane :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...