12 Kasım 2012

ağzımı burnumu kırasım var...

Mesela kocaman bir kadın olduğun halde hala tepkilerini kontrol edemiyorsan, daha da kötüsü ne hissettiğini tam olarak tanımlayamıyorsan bir salak olduğunu söylemek hata olur mu? Bence olmaz. Geçen gün bir arkadaşım "ben insan sevmiyorum" dedi. Kedi, köpek, çiçek, böcek seviyormuş ama insan sevmiyormuş. Ben insan seviyorum da bazılarına tahammül edemiyorum. Çünkü onları anlayamıyorum. Bu yüzden de onlarla şu sıralar bir arada olmak istemiyorum. Savulun...

İşte bu yüzden kışı seviyorum. Evin içine kapanıp herkesi ve herşeyi dışarıda bırakmayı zorunlu kılıyor çünkü. Dahası kimse bunu garipsemiyor. Hava soğuk diye dışarıda değiliz sanıyorlar oysa bence hepimiz tüm yaz içli dışlı olup birbirimizden bıktık ya, şimdi de birbirimizden saklanıyoruz. Yoksa soğuk vız gelir tırıs gider bize. İşte bu yüzden güç toplayıp yeniden birbirimize tahammül edebilir hale gelmek için dinleniyoruz. Na acaip...

İçimden televizyonu baltayla parçalamak geçiyor bu ara bir de. Sanki onu parçalasam hepsi bitecek kimse ölmeyecek, herkes iyi olacak da. Allah belamızı vermiş hepimizin, televizyonu parçalasan ne olacak? Çok sinirliyim bugün ve bu sinirden kurtulamıyorum. Çünkü hayatım boyunca sinirlenince bir şeye ne tekme attım ne de birşeyi parçaladım. Nasıl bir duygudur işe yarar mı bilmiyorum ama bugünlerde bir kum torbası almayı planlıyorum. Ya da belki meditasyon yaparım. Tembel olduğum için ikincisi bana daha uygunmuş gibi geliyor. 

Şimdi hayatımızda karşımıza çıkan tüm insanların ve başımıza gelen tüm olayların hayatımızda önemli bir yeri var diyorlar ya yahu dünyanın en gereksiz adamı dünyanın en gereksiz konuşmasını yapıp akşam akşam seni sinir ediyor ve biri sana diyor ki hayatında olan herşeyin bir anlamı var. Ne bu şimdi? Bunun anlamı olsa olsa senin salak olduğunu yüzüne çarpmaktır ki, madem bu adamın konuşması gereksiz o zaman neden akşamını mahvediyorsun? Al sana hayatın anlamı.

Nefis bir akşam. Gürül gürül yanan bir sobanın sıcağında sessiz sakin bir akşam. Ve sen bu akşamını bütün bu saçmalıklarla ziyan ediyorsun. Yaşına boyuna posuna yazıklar olsun senin. Şimdi gidip kendi saçımı başımı yolacağım. Kum torbasından da meditasyondan da iyidir. Evet iyidir.

Fotoğraf:  flickr

11 yorum:

  1. Kızarmış Yeşil Domatesler filmi,geldi aklıma oradaki,sessiz,sakin kadın en sonunda Towandaaa diyerek kendisini gıcık eden gıcık kızların arabasına çarpıyordu , oh ne saadet :)

    YanıtlaSil
  2. bu yazıya kısmetmiş. yazılarınızı çok beğeniyorum, öyle ki bazen insan kendi gibi hisseden birini görünce, daha çok öyle hissetsin ki daha çok kendimi bulayım diyor. öyle işte.

    YanıtlaSil
  3. Televizyon en sakin bir adamı delirtebilir bence. Bir de gereksiz insanlar. Kanını emmek için tepende fırsat kollayan gıcık tipler özellikle :(

    Evlerden ırak, Allah rast getirmesin hiçbirimize.

    YanıtlaSil
  4. Eskiden sinirlendiğimde evdeki eşyalardan artık elime ne geçerse kırardım. Hatta bir keresinde, doğru düzgün çalışmadığı için beni deli eden eski yazıcıyı resmen ingiliz anahtarıyla parçalamıştım.

    Etkili olduğunu söyleyebilirim, insan gerçekten rahatlıyor ama yan etkileri çok zararlı bir yöntem. uzak durmaya çalışıyorum o yüzden.

    YanıtlaSil
  5. kaç yıldır izlemiyorum televizyonu unuttum bile. :) hayatımda kontrolüm dışında olan şeylrle başedemiyorken zaten televizyonun kontrolü benim elimde. belgeseller ve sünger bob dışında hiç birşey izlemiyorum. aslında hayatımdaki diğer şeylere de aynısını yapabilirim ama sanırım bunu popom yemiyor:)

    YanıtlaSil
  6. HANDAN: Ben de eninde sonunda öyle birşey yapacağım herhalde :) Allah akıl versin bana :D

    BURÇAK YILDIRIM: Çok çok teşekkür ederim. Ben de sizin blogunuzu çok severek takip ediyorum.

    VLADİMİR: Vallahi bir dağ başına yaşamak istiyorum. Ayılarla falan.

    JEDİ LOST: Ben bunu hiç yapmadım. Bir arkadaşım da öfkelenince kendi kolunu ısırıyordu. Ancak öyle geçiyordu öfkesi.

    GUGUK KUŞU: Sünger Bob fena fikir değil :)

    YanıtlaSil
  7. Sıcak sobanın dibinde mindere kıvrılıp kitap okumak, meditasyon, kum torbası ve saç yolmaktan iyidir diye düşünmekteyim:=)

    YanıtlaSil
  8. bu blokta hangi mevsim var acaba ılıktan hafif esen bir rüzgar yakmayan bir güneş ve gökkuşağı bir arada..

    YanıtlaSil
  9. bu blogta hangi mevsim var acaba ılık bır rüzgar yakmayan bir güneş ve gökkuşağı bir arada...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...