25 Aralık 2011

olur ya...

Şöyle birşey duymuş muydunuz; insanın vücudundaki ağrılar ve oluşan hastalıklar aslında temelde psikolojik kökenlidir. Mesela, boğaz ağrısı. Boğaz ağrısının ya da gırtlak kanserinin temel sebebi söyleyeceklerini söyleyememekten ve sözlerini yutmaktan kaynaklanırmış. Ama benim size asıl sözünü etmek istediğim şey sırt ağrıları, ki ben de fazlasıyla mevcut, sırt ağrılarının sebebi ise aşırı sorumluluk ve taşıyabileceğinden fazla yükü sırtlamış olmakmış.

Temel sebep bu mu bilmem ama gerçekten bu ara fazla yük hissediyorum omuzlarımda. Hele hele benim, keyfimin kahyası rehberliğinde yaşayan bir insan evladı olduğum göz önüne alınırsa bu yük iki katına çıkıyor. Mesela tüm hayatım iş olmuş gibi geliyor. Çalış çalış çalış çalış... şeklinde ilerliyor saatin yelkovanı ve akrep ise "kendine ayıracak tek bir saatin yok nıhahahahahha" şeklinde. Sinir oluyorum, gıcık oluyorum, uyuz oluyorum ve hatta deli oluyorum. Saçma sapan bir iş için kazanılacak iki kuruş için yatağa böyle yorgunluktan bitap bir şekilde girince başka da birşey olamıyorum zaten.

Bütün bunlar içinde bugün bana verilmiş bir armağan gibi şimdi. 6 korkunç günün ödülü gibi. Sakin bir pazar sabahı. Ilık bir güneş. Yapmak zorunda olduğun bir iş olmaması fikri. İnsan başka ne ister ki? Düşündüm de ne kadar kabus görürsek güzel rüyalar olduğundan daha güzel görünüyor. Hayat ne kadar zorlarsa bizi rahat günler mucize gibi oluyor. Bugün yan gelip yatsam mı yoksa okumak istediğim yüzlerce kitaptan birine mi başlasam, yan gelip yatsam mıııı yoksa izlemek istediğim binlerce filmden birini mi izlesem, yan gelip yatsam mı uzun zamandır sesini duymadıklarımı mı arasam? İyi de bütün bunların hepsini yan gelip yatarak da yapabilirim zaten. Tek yapmam gereken iş düşünmemek. Onun dışında ne yaptığımın pek de bir önemi yok. Hem belki o yükü düşünmezsem şu sırt ağrılarından da kurtulurum. Olur ya...

11 yorum:

  1. Evet ben sorunların psikolojik kökenli olduğunu biliyorum ve çok inanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Bir seminerde şöyle söylemişti konuşmacı: Eğer önündeki beş sene sonra nereye geleceğini göremiyorsan doğru işi yapmıyorsun demektir.

    Doğru işi bulmalısın arkadaşım. Alternatif yok deme bak etrafına karşına muhakak çıkmıştır ya da çıkacaktır.

    Benimde çalışmaya gücüm yoktu, yaptığım işin zamanını ben ayarlayayım ama kariyerimde olsun istiyordum. Bulunduğum noktanın hep üstüne geçebilecek bir şansım olsun istiyordum vearadığımı buldum. Bazen fırsatlara bana göre değil deriz ya da küçümser geçeriz. Görmek istemediklerimizle birileri çok daha iyi şartları elde ediyor...

    Nasihat gibi olmasın tabii hiç sevmem:P
    Ukalalık ya da bir tavsiye de değil. Belki bu bir mesaj onca yazının arasında bunu görebildiğime göre tesadüf değildir sanırım!

    Kazandığın parayı harcayacak zamanın yok ve hergün pert olurcasına çalışıyorsun bu hiç adil değil!

    Önümüzdeki on yılın planını çıkarman lazım.Amaçlarını, istediklerini yazman lazım. Böyle gelip böyle gitmemeli...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. dediklerin cok dogru, ben de cogu fizyolojik rahatsizligin psikolojik kaynakli oldugunu düsünenlerdenim.

    Bazen tam keyfine varilmis bir tatil günü gercek bir tatile dönüsebiliyor, tadini cikar, mutlu bir pazar dilerim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. biliyormusun boğa burcunun sağlıkla ilgili olarak etkilenen organları boğaz ve boyun bölgesidir.

    YanıtlaSil
  5. Tüm hastalıkların temeli düşünceler olduğunu biliyor ve inanıyorum.

    Misal benim sağ bacağım üç haftadır tutuldu. Neden? Düşün, düşün 2012 ne yapmayalım derken sinirler sıkışıverdi.

    Şuandaki hayatınızda neden memnun değilseniz önce değiştirmeye niyet edin, mutlaka gerisi gelecektir.

    Işıl, ışıl yeni bir yıl diliyorum

    Sevgiler,

    Bengi

    YanıtlaSil
  6. EVA: Az önce bir kitapta kanserin ana nedeninin stres olduğunu okudum. Eğer bu doğruysa sürekli gerilerek hastalıklarımızın temelini atıyoruz. Çok korkunç. Tez zamanda rahat ve mutlu olmak için birşeyler yapmak gerek.

    AMAK-I HAYAL: Uzun zamandır bunun üzerinde düşünüyorum.Hele son zamanlarda 2012 planı yaparken çok detaylı kararlar aldım. Bakalım neler olacak?

    MELANGE: Bugün biraz keyif yaptım. İyi de geldi :)

    GUGUK KUŞU: Evet ne yazık ki öyle.

    BENGİ ÖZKAN: 2012 için şahane bir plan hazırlığı içerisindeyim. Çok da kararlıyım. İYi olacak. Buna çok inanıyorum. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. sittin senedir boynum ve omuzlarım ağrır,tatil dışında hiçbir koşulda geçmez, sıcak kum iyi geliyorda:))

    YanıtlaSil
  8. Ama bu fotoğraf herkesi baştan çıkarır.

    YanıtlaSil
  9. Ahh sanki benim içimdekiler dile gelmiş gibi oldu yazıyı okuyunca. Psikolojik kökenli olduğunu okumuştum hastalıklarımızın. Enteresan bir yaklaşım, yani en azından bazı ilginç hastalıklar gibi. Sorumluluklardan ötürü sırt ağrıması söyleyemediklerimizden ötürü boğazımızın ağrımasından daha mantıklı geldi bir an:)Keşke daha az iş daha çok kendimize ayıracağımız zaman olarak bölebilseydik yaşamımızı o zaman tatil günleri daha farklı olabilirdi. Şu anda dediğin gibi ben de bir tek güncük tatilde ne yapacağımı şaşırıyorum. Al benden de o kadar yani:)Sevgiler kocaman:)

    YanıtlaSil
  10. DÜŞ GERÇEĞE DÜŞERSE KIRILIR MI? Sıcak kum mu yoksa stressiz tatil mi geçiriyor o ağrıları acaba :)

    SİS: Bence de :)

    TUĞBA'NIN DÜNYASI: Eğer hastalıklar psikolojik kökenliyse, ki ben buna inanıyorum, sanırım bunların farkına varmak kendini rahatlatmak tek çözüm. Sevgiler benden de :)

    YanıtlaSil
  11. Büyük olasılıkla masa başında ve sevmeden yaptığınız bir işte uzun saatler çalışıyorsunuz. Bedeniniz kendini unutuyor, kaslar işlevini anımsamaz oluyor. Az önce arka beden, sırt ağrılarının psikolojik ve fizyolojik nedenleri ve ne yapılabileceği ile ilgili çok güzel bir yazı okudum. Paylaşıyorum. İlginizi çekebilir.
    http://cagrical.wordpress.com/2011/12/07/arka-beden/
    Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...