19 Aralık 2011

mekanizma...

Bence pazartesi sabahları insanların haftaya kötü başlamalarına neden olan insanlar için en ağır ceza uygulanmalı. İnsanlara pazartesi sabahı moral ve motivasyon şırınga edenlere de büyük bir ödül verilmeli. İnanın bana kanunda böyle bir madde olsa ödül alanların sayısı ceza alanlarınkinden çok çok az olur. Ödül bile denk gelmez bu adamların insanların şevkini kırmaktan aldıkları zevke. Çünkü bu tip adamlar içlerinde garip bir radar taşırlar. O radar biraz tebessüm eden, mutlu görenen insanları bir çırpıda tanır ve hemen harekete geçer. İşin ilginç yanı o radar, gülümseyen o insanın nelerden moralinin bozulacağını anında listeler ve en kayda değer olanını seçip o noktadan vurur insanı. Çok acaip bir mekanizmadır bu.

İşte tüm bunlar yüzünden başka bir radar icad edilmeli ve içlerinde bu mekanizma olan adamları hemen bulup temizlemeli. Issız bir adaya atmalı hepsini. Yesinler birbirlerini. Bakın bakalım iş verimliliği nasıl artıyor. Bakın bakalım asık suratlı insan sayısı nasıl düşüyor. Bakın bakalım ne çok şey değişiyor.

10 yorum:

  1. pazartesi sabahları aynen o resimdeki robot gibi oluyorum :):)

    YanıtlaSil
  2. evet çok hoş fikir...arıza çıkarmaya geliyor kimisi sanki...insanda moral bırakmıyorlar, sanki onlardan başkasına hizmet vermeyecekmisiz gibi enerjimizi sömürüyorlar resmen...benzer şikayetlerimi anlattığım postumu paylaşmak isterim: sevgiler...
    http://peacelilyozge.blogspot.com/2011/09/zaman-hrszlar.html

    YanıtlaSil
  3. İnnsanların çoğu yaptığı işi sevmediği için bu sendrom var ve bir de ''Birine kırk kere deli dersen deli olur '' dercesine sürekli pazartesi,sendrom,off ,uff diye diye insanları nefret ettiriyorlar. :)))

    YanıtlaSil
  4. Fikir şahane; uygulamak lazım :))))

    YanıtlaSil
  5. Pazartesi gününü sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey yaratın.Beklediğiniz gün cuma değil pazartesi olsun.

    YanıtlaSil
  6. Fikri sevdim ! Böyle bir kanun çıkmalı :)

    YanıtlaSil
  7. "Pazartesi hiç kuşkusuz ki şeytan işidir" demişti allahcc twitter'da. Kesinlikle bir uygulama gelmeli bu konuda, evet! :)

    YanıtlaSil
  8. Denemeli :)) derim.
    Gülümseme dolu pazartesilere ....

    * Bu arada kitap kampanyasına katılacağınızı okudum çok sevindim. Siz de yönlendirme yapabilirseniz daha çok kişiye ulaşabiliriz. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Bence hepimiz pazartesi sabahları kendimizi yeni bir şartlandırmışlığa alıştırmalıyız. Bizi, diğer olumsuzluğa kim şartlandırdırsa, biz de yeniden kendimizi şartlandıralım ha ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  10. MÜTEMADİYEN: Ben de zaman zaman...

    ZEZE: Acaba bizim enerjimizi sömürerek enerji mi yaratıyorlar kendilerine?

    GÖK-TÜRK: Aslında ben pazartesi sendromuna inanmam ama haftanın ilk gününe de güzel başlamak isterim. İşte böyle tiplerle karşılaşınca güzel başlayamyorsun. Asıl sendrom bu :)

    HAYAT İZLERİM: Evet :)

    FARKLI DÜŞÜNCE: Bunu uyguladım. O yüzden yarını iple çekiyorum şimdi :)

    SİSMAN VE BASARISIZ KIZ KİM? Kesinlikle :)

    MARTI: bence pazartesiler değil de bu enerji sömürücü adamlar şeytanın evlatları :D

    ÖZİİ: Ben kitaplarımı hazırlarım Sevgili Özii. Bu konu ile ilgili bir yazı yazacağım :)

    ADSIZ: Güzel fikir. Yarın için deneyelim mi?

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...