02 Mart 2011

aman ne iyi yaptınız!

Geçen defa blogumu açtığımda "erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısını gördüğümde öfkeden deliye dönmüştüm. Bu sabah ise bu yazıyı görünce gayet soğukkanlı bir biçimde dns ayarlarımı değiştirdim ve bloga girdim. Sonra mı? Sonra  "demokratiiiiiiik topluuuuum" diye nutuklar atan birileri var mı diye gazetelere baktım.

Fotoğraf: Life

9 yorum:

  1. ben de hazırlıklıydım bu defa ama yine de erişim engellenmiştir yazısıyla karşılaşınca bi kötü oldum ne yalan söyleyeyim. bu da yine bize özgü demokratik uygulamalardan biri, zaten dünyada bir biz şu demokrasiyi yalnış anlamakta ısrar ediyoruz nedense.

    YanıtlaSil
  2. demokratik toplum diyenler bacılarının etek altlarına el atmayla meşguller.Bir zaman önce aynı tavrı sergileyip ölen kızcağızın eteğinin altına da kafasını sokmaya yeltenen olduğu gibi.Demokratik toplum değince artık ben anlamıyorum valla.Adam gazetede bilmem neresiyle şey eder gibi yellene yellene yazı yazıyor zart zort ederek ,ortalık pislikten ve kokudan geçilmiyor,gazete bayisinde s ile başlayan gazeteler bile midemi bulandırırken,şurada sizin hayattan süzülmüş yazılarınızı takip etmek isterken bile mahkeme kararıyla...... yazısını okumaya ne yaptık da müstehak olduk bilemiyorum.Bazı bloklar açıldığı halde bazılarına hala girilemiyor oluşunu anlamıyorum.Tümüne girebiliyor musunuz siz?

    YanıtlaSil
  3. demokrasisini de nutukçuları da üç nokta...

    YanıtlaSil
  4. Yaşadığım ülkeyi iyi tanıdığım, üstelikte bu çelişkili ve sürekli kargaşa yaratan halini çok da sevdiğim için... Çünkü alışkanlık yapıyor; bazen işler iyi gittiğinde korkup da "hayırdır" deyip endişelere bürünüyorum:))... Bi de çocukluktan büyüyene kadar demokrasinin Türkçeye tercümesini gayet iyi öğrendiğimden hep hazırlıklıyımdır. Yeraltılarını, oralardan başkaldırıp düzenle uğraşmayı oldum olası çok severim. E alışkanlık da yapıyor. Dolayısyla bunca eğitim ve deneyim; engellere takılmayıp aşıyor:))

    YanıtlaSil
  5. Varsa haberdar olsak da bişey yapsak. Ne kadar sinir bozucu yazıydı.

    YanıtlaSil
  6. Hepimiz her gün bir çok düşünceyi özgürleştiriyoruz.
    Bunu bazen sözle, bazen de yazarak yapıyoruz.
    Ben düşüncelerimi özgürleştirmede kalemi kullanmayı daha çok seviyorum.
    Uzağa Giden'i yazıyorum.
    Burası benim özgür yüzüm.
    Yüzüm gölgelensin istemiyorum!

    İnsana ait olan herşey gibi düşünce de yerleşik yaşamı seviyor.
    Yazı, düşünceyi ete kemiğe bürüyor.
    Böylece, izlediğim dünyada bir renk olarak varlığımın farkına varıyorum.
    Fark ediliyorum.

    Doğrudur, düşünceyi ifade ediş biçimlerimizin hemen hepsi evcilleşmiş değil.
    Bazıları hala vahşi yanlarını koruyor.
    Zihnimizdeki hemen herşeyin sözcüğe dönüşmesi için daha zaman olduğunu biliyorum.
    Bu zamanı yasaklarla savmak istemiyorum.

    Ben sadece özgür yüzümü, Uzağa Giden Kadın'ı yazmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  7. T.U.B.A: Hiç kötü olmadım ben Tuba hatta güldüm bile. Dedim ki "sen bunu yaptıysan ben de dns değiştirir girerim bloga." El mi yaman bey mi yaman :)

    ADSIZ: Ben tümüne giriyorum. DNS değiştirin. Youtube yasaklandığında anımsarsanız hepimiz dns değiştirip girmiştik. Yine aynı şey olacak. Bu yasağa karşı çıkmanın en iyi yolu ne yapıp edip bir şekilde yazmak. Buradan olmazsa başka yerden.

    SYRAKUSA: :)))

    BURANEROS: Çok ilginç aynı endişe bende de var. Birşey iyi gittiğinde önce şaşkınlıktan donup kalıyorum sonra "ne oluyoruz bakalım altından ne çıkacak" diyorum. Tipik Türkiye insanıyız :)

    NEHİR İDA: Bence yapılacak tek şey durmadan yazmak yazmak yazmak...

    UZAĞA GİDEN KADIN: Yazmak için her zaman bir yol buluruz. Nasıl düşüncelerimizi durduramıyorsak bu da öyle birşey...

    YanıtlaSil
  8. ben henüz karşılaşmadım üstelik geç haberim oldu durumdan akşam vakti :( ama hala yazabiliyorum eğer olursa ben de değiştiririm sevgiler canım koparsak çok uzulurum vallahi :)

    YanıtlaSil
  9. hahah demokrasi nutuklari atan cok ama tum laflarinin ici bos guya ozgur bir ulkede yasiyoruz.. blog kapatmak nedir ya? ay bak dusununce sinir oldum yine neyse teknolojinin gozunu seveyim dns ayarlarini degistirdik kurtulduk (:

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...