01 Ocak 2010

İKİBİNON


Eveeeet sonunda geldin. Seninle baştan bir iki şeyi konuşmak isterim ikibinon. Birincisi sana diğerlerinin yaptığı gibi bebek muamelesi yapmayacağım. Tıpkı ağabeyin ikibindokuza dün ihtiyar biri muamelesi yapmadığım gibi. Senin o masum suratının ardında ne saklandığını çok iyi biliyorum. Kim bilir bize nasıl süprizler hazırladın. Hain hain gülmeyi bırak. Ben bunu bilerek ve silahlarımı hazırlamış olarak senin gelişini kutladım dün akşam. Sen ve kardeşlerin bizim umut ve neşemizden faydalanıp bizi hep hazırlıksız yakalamaya alışkınsınız değil mi sizi gidi üçkağıtçılar sizi.

Lütfen başını öne eğme. Senin henüz utanacağın pek bir şey yok ikibinon. Bugün senin görev başında ilk günün. Bu kadar insanı idare etmenin ve onları memnun etmenin zorluğu bil her şeyden önce. Üç yüz altmış beş gün sonra, yani sen giderken ardından "bu yıl fena bir yıl" değildi deseler yeter. Tamam tamam sana fazla yüklendiğimin farkındayım ama ne yapalım, insan, sen ve kardeşlerinden oluşan kalabalık bir yıllar topluluğu ile uzun süre geçirince biraz daha akıllanıyor. Gülmeyi kes akıl küpü olduğumu söylemedim. Biraz daha akıllanıyor dedim sadece.

Her neyse bak sana ne anlatacağım. Dünyaya ilk geldiğimde senin büyük büyük büyük deden bindokuzyüzyetmişüç görev başındaydı. Pek sert biri sayılmazdı. Onun baharında doğduğumda yüzüme şöyle bir bakıp başını sallamış ve bir daha da benimle ilgilenmemişti. Ama sonradan anladım ki beni uzaktan kolladığı gibi kendinden sonra görevi devralacak çocuklarına da tembih etmiş aynı şeyi yapmalarını. Ama bindokuzyüzyetmişüç'ün tüm çocukları aynı şeyi yapmadılar elbette. Bazıları bana gerçekten kötü davrandılar. Bazıları daha da ileri gidip her günü ayrı ayrı zehir ettiler. Neyse bu kişisel tarih meselesini bir yana bırakalım da sana asıl söylemek istediklerime gelelim.

Senden tıpkı büyük büyük büyük deden bindokuzyüzyetmişüç gibi beni koruyup kollamanı istemiyorum elbette. Tek istediğim beni rahat bırakman. Ben her şeyi hallederim. Yeter ki başıma başa çıkamayacağım belalar sarma, anlatabiliyor muyum? Garip garip bakma yüzüme biz insanlar hayatlarımızın kontrolünü elimizde tutmak isteriz. Ama siz yıllar o kontrolü nedense hep ele geçirmek istersiniz. Bu arada senden önceki kardeşlerinin geceleri ben uyurken saçımın bir kaç teline beyaz boya, yüzüme ince bir kaç çizgi eklediğinizi de bilmiyorum sanmayın. "Çocuk görevini yapıyor" diye sesimi çıkarmadım ama gece tam saçıma o beyaz boyayı sürerken onları hayal bile edemeyecekleri bir çığlıkla arkalarına bakmadan kaçırabilirdim. Sana da bunu yapmayacağım, görevine gerçekten saygı duyuyor, beyazları ve çizgileri pek umursamıyorum. Her neyse her şeyi anladığını umuyorum ikibinon. Bu arada şımarma ama sana nedense bir sempatim var. 2010. güzel görünüyorsun. Sevimlisin. İyi olacaksın. Bana bak, sakın beni bu söylediklerim için pişman etme, anlaştık mı?

Resim: Booklover

10 yorum:

  1. O şu anda bebek seni anlayabilir mi?
    Bebeklerin de kendi has duyuları var ama belki de anlar:)
    Çok güzeldi kedicim. Her zamanki gibi.
    İkibinon istediğin gibi davransın sana:)

    YanıtlaSil
  2. bence bu nazik karşılama yazısından sonra kendisine şöyle bir çeki düzen vermiştir ikibinon :)

    YanıtlaSil
  3. ÖZLEM: Anlar anlar bakma şimdi öyle masum masum durduğuna :)

    EVREN: pek nazik olmadı aslında hatta biraz sert oldu :) Ama ne yapalım ayağını baştan denk alsın :)

    YanıtlaSil
  4. 2010 bu sözlerinden sonra 1973ün saflığı ve korumasına özenip yeni bir imaj belirler eminim kendine.Çok güzel bir diyalogdu yüreğine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. yıl değil mi kardeşim, zor da olsa herkesi mutlu etsin, işi ne değil mi?

    YanıtlaSil
  6. SUFİ: çok teşekkür ederim :)

    GEREKSİZ ADAM: etsin tabi ya. giderken de alnın akıyla gitsin :)

    YanıtlaSil
  7. iyi bir karşılama olmuş...
    ayağını denk alsın, efendi olsun.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Tabiii canım ne o öyle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor bizle. Biraz gözünü korkutmak lazım bu yılların :)))

    YanıtlaSil
  9. hayatimda okudugum en guzel, en icten yazilmis yeni yil yazisi.. kalemine saglik..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim :)Sevgiler benden de...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...