08 Ocak 2009

CUMA MEKTUPLARI

Bu hafta zaman zaman; "Kırık bir diken gibi geçmiş. Çekip çıkarsan yeri boşluk, bıraksan dursa orda sırf acı... " diye düşündüm.

Bu hafta biri gitmeyi düşünüp düşünmediğimi sordu bana. "Yok" dedim. "Göç iyidir, gerekir insana" dedi sonra. "Bilirim" dedim. Oysa ben aklımın içinde göçüp duruyordum. Göçmen neyi özlerse ben de onu öyle özlüyordum.
Bunu ona söylemedim.

Bu hafta yine aynı hatayı yaptım ve insanların gözlerinin içine içine baktım. Sonra da kendi kendime "bu kadar derin bakarsan olacağı bu. Kaçırırlar gözlerini. Korkarlar içlerini okursun diye. Haksızlar mı? Haklılar elbet"
dedim.

Bu hafta zaman zaman geçmişte zaman zaman gelecekte zaman zaman da bugünde yaşadım. Heves ettim nerede çok zaman geçirdiğimi hesaplamaya. Yüreğim yetmedi, bıraktım.

Bu hafta paketlerce sigara, bardaklarca çay, şişelerce su içtim. Su içtiğime sevindim, sigara için kendime kızdım. Çaya sesimi çıkarmadım.

Bu hafta çocuğu uzaklara gitmiş bir anneye şu şiiri okudum:
"Gurbete eğimli çocuğun
Özleme eğimli olur annesi"
"Kimin?" diye sordu. "Gülten Akın" dedim. Sonra O ağladı. Ben sustum.

Bu hafta çok fazla konuştum, çok fazla dinledim. Konuştuğumdan daha çok dinlediğime sevindim.

Bu hafta hep nefes aldım. Ve bunu hala yapabiliyor olduğuma deliler gibi sevindim...

12 yorum:

  1. Hayatı derin bir nefesle çek içine arkadaşım. Bırak taşsın sonra kendi halinde. Taşssın da güzel kalemin(klavyen) hep böyle şenlensin. Seni çok seviyorum Fulicim. Eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok guzel bı haftaymıs bu hafta bence. çok acı cekmiş etrafımdaki insanlar bu hafta. hepsi birden. ama çok şey ögrenmişler. ben de öyle.
    gordugum kadarıyla sen de oyle.
    iyi bişi bu.
    benım haftamın kısa bır ozetı olmus senın haftanın kısa özeti. yalnız hissetmedim. iyi geldi :)
    sana da iyi gelsin.

    o kadar sigarayı boşuna içmiyoruz, bir burada devrim yapıyoruz, sinyorita!
    :)

    YanıtlaSil
  3. Akıldaki göçleri bilirim. Hem keyif verir, hem de zor olur bazen.. Bende tartida konuştum çok çıkar, öyle olmuş der geçerim.İnsanların gözlerinin içine bakarım. Hep orada benden birşey görürüm..Nefes mi..Hala alıyorum çok şükür...

    YanıtlaSil
  4. sigara için biraz daha kızmalı...

    YanıtlaSil
  5. "Gitmek" der biri ve sen aklının içinde,kendi içinde,ince ince,yavaş yavaş göçersin ve sorarlar adama "o göçük altından çıkabilecek misin?" diye...
    Gülten Akın'ın "Kadınlar da ıslık çalar" sana çok yakıştı kedicik...

    YanıtlaSil
  6. Bu haftan çok yoğun geçmiş Fullam. Her şeyin bu kadar farkında yaşarsan olacağı bu elbette:) Bakalım önümüzdeki günler ne sürprizlerle gelecek?

    YanıtlaSil
  7. Evet Yeşimin dediği gibi ne kadarda farkındasın herşeyin ve kendinin. Seni kutluyorum. Farkındalık bir insana nasip edilmiş en büyük hediyedir ve hatta bu devirde bir mucizedir ve belki de bedeli ağırdır ama olsun. Aslında olayları anlatışına bayılıyorum. gördüm, dedim, dedi, sustum formatında öyle çok şey anlatıyorsun ve bizim yorumlarımızada imkan tanıyorsun. Gölerine bakmaya devam et, bu elinde olmadan yaptığın bir şey. Böylesine elimizden olmadan yaptığımız şeylere kısıtlama getirmenin evrene haksızlık olduğunu düşünüyorum, mutlaka gözlerini kaçırmayanlar da çıkacaktır bu da senin için insanları ayırt etmenin bir anahtarı olacaktır. Evet kedicik şükürler olsun nefes alabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. ZEYNEP: Ben de seni seviyorum Zeynep'ciğim :)Çok teşekkür ederim.

    FİKTİRELLA: Kendi içimizde devrim yapıyoruz da bütün bunlar dünyaya yansıyor mu acaba? Ne dersin Sinyorita :)

    BRAJESHWARİ: Aldığın nefesler hep içine huzur taşısın Burcu'cuğum. O nefesler huzur otobüsleri olsun :) Olur mu?

    DEVRİM GÜR: Ama biz burada devrim yapıyoruz Sinyor :) Bakınız Fiktirella'nın yorumu :)

    CAN ANAR: Of fena vurdun be Can? O göçük altından hep yaralı çıkar beden de kimse anlamaz yaralar ne kadar derinde.

    YEŞOM: Farkında olmadan yaşanan bir hayata hayat demek mümkün mü be Yeşom? Biliyorsun çünkü sende benim gibisin. Ruhlarımız aynı yolda el ele gider seninle... Kırıla döküle ama hep ayağa kalkarak...

    METANOİA FOREVER: Ben de bunun ağır ama güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum. Ve farkında olarak yaşayanların ama acı ama tatlı hayatı sonuna kadar içlerine çeke çeke yaşadıklarını düşünüyorum.
    Çok teşekkür ederim içimi ısıtan güzel sözlerine Sevgili Metanoia :) Güzel ve sağlıklı nefeslerin olsun...

    YanıtlaSil
  9. Bu hafta zor bir hafta olmuş senin için Fulya'cığım, her ne kadar zor olursa olsun nefes alabilmek önemli .
    SEvgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Sağlıklı olalım da zorluklar yeniliyor :)
    Sevgiler Özlem'ciğim...

    YanıtlaSil
  11. Cuma mektupları bölümünü görünce aklıma bir ara mail yollayan bir mail adresi geldi. Cuma günleri ayet, hadis veya bazı dini hikayeler yolluyordu. Hoştu.

    YanıtlaSil
  12. O mailleri ben yollamıyordum :)
    Bu cuma mektupları Robinson'un Cuma'ya yazdığı mektuplar zaten :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...