14 Ocak 2009

4


Mimlere yetişemediğinden şikayet eden Yalnızlık Okulu hiçbirşeye yetişemeyen bu zavallı kediyi mimlemiş. Yaptığım 4 işi, defalarca izleyebileceğim 4 filmi, yaşadığım 4 yeri, izlediğim 4 tv programını, tatil için gittiğim 4 yeri, en sevdiğim 4 yemeği, hemen şimdi olmak isteyeceğim 4 yeri ve bir yağmur damlası olsaydım düşmek isteyeceğim 4 yeri sormuş. Ben bu sorulardan sadece son soruya cevap vermek isterim. Çünkü o soruyu sevdim.

Bir yağmur damlası olsaydım eğer, sadece o damla düştüğü için ellerini çırparak kahkahalar atacak bir çocuğun burnunun ucuna düşmek isterdim. Onun kıkırtıları arasında öylece durup ellerini beceriksizce ama coşkulu bir biçimde birbirine vuruşuna bakardım.

Bir yağmur damlası olsaydım, bir balkonda unutulmuş ve uzun zaman su verilmemiş bir çiçek saksısına düşmek isterdim. O çiçeğin umudu olmak ve başını yukarı kaldırıp teşekkür ederim diye fısıldayışını duymak isterdim.

Bir yağmur damlası olsaydım daha uçamayan bir yavru kuşun yuvasının hemen kıyısına düşmek isterdim. O damlaya bakıp zordayken doğanın onu yalnız bırakmayacağını gökten ona ihtiyacı olanı göndereceğini anlamasını sağlamak isterdim.

Bir yağmur damlası olsaydım, bahçedeki limon ağacının yaprağına düşmek isterdim. O nasıl ferahlık duygusu veriyorsa bize, ben de ona o duyguyu yaşatmak isterdim...

Fotoğraf: www.allposters.com

22 yorum:

  1. Fuly cim öldüm bittim bu fotoğrafa renklere vuruldum. Sen bir damla olsaydın elimde bir bardak su ile sen yere düşmeden seni o bardağın içinde tutmak isterdim. Yokolmayasın diye.

    YanıtlaSil
  2. bir yağmur damlası, sabah olabilirsin bir anda yüzümü yıkadığım ya da sözüme kaçan:)

    YanıtlaSil
  3. ZEYNEP: Bir yağmur damlası gibi ferahlık veriyorsun sen benim içime Zeynep'im... Çok teşekkür ederim...

    CAN: Sözcüklerin üzerine söz söylemek nasıl zor bilsen...

    YanıtlaSil
  4. yok öyle şey...yazmaya devam etmeli...yolculuk devam ediyor zira...

    YanıtlaSil
  5. Ama bazen o yolculuk sırasında güzel birşey görüp biraz duruyor insan... Hani bir ağaca şaşkınlıkla bakarsın ya... Ve kelimeler yapraklar gibi... Şaşkınlıkla baktığın o ağacın yaprakları gibi...

    YanıtlaSil
  6. gören gözün bir damlacık yağmurcukken bile kuşların,çocukların seni farkedeceğini düşündürmüş...
    kendinden kuşlar,kendinden yapraklar,kendinden insanlar...

    YanıtlaSil
  7. Hep "asıl olanın" gözden kaçan küçücük şeylerde gizli olduğuna inananlardanım ben. Yağmur damlasına ve nar tanesine duyduğum saygı da bundan işte... :)Ve yine bu yüzden bir damlacık yağmurcuğa duyduğum bunca sevgi...

    YanıtlaSil
  8. biz de felaket oluyor biliyorsun...
    oysa kabahat yağmurda mı?O yağmuru karşılaYAmayanlarda mı?neyse ben susayım:)

    YanıtlaSil
  9. herhalde banada en çok keyif veren bir çocuğun kıkırtısında kaybolmak olurdu. çok güzel bir yazı, insan okurken yaşıyor :)

    YanıtlaSil
  10. Limon ağacının yaprağına düşen yanını çok sevdim. Ferahlatan şefkatini...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sen neden kimseyi mimlemiyorsun artık?

    YanıtlaSil
  12. OWL: Çok teşekkür ederim :)

    :):Teşekkür ederim. Gülümsedim :)

    NÜKHET: Mimlerden kim sıkıldı kim seviyor kestiremediğim için sanırım. Seni mimlesem olur mu tam şu anda Nükhet'ciğim, ne dersin?

    YanıtlaSil
  13. Peki mimle, ben severim mimlenmeyi de hangi konuda???????

    YanıtlaSil
  14. bir yağmur damlası olsaydım, Aydan Atlayan Kedim'in yanağına düşmek isterdim,o damlayı öpücük saysın diye..

    YanıtlaSil
  15. Sevgili kedim;
    "gizli nefes" yanımdaydı ben de ona sordum "Bir yağmur damlası olsaydım öpüşen iki sevgilinin dudaklarının arasına düşmek isterdim" dedi!!!Ne de olsa gençlik işte...Sevgiler dilek.

    YanıtlaSil
  16. NÜKHET: Aynı konuda Nükhet'ciğim. İstersen ilk paragraftaki tüm sorular istersen sadece yağmur damlası olmakla ilgili tek soru... Hangisini istersen. Cevaplarını duymayı çok isterim.

    BRAJESHWARİ: Kedi öpücüğünü aldı mırıl mırıl oldu :)

    SUFİ: Ne güzel bir cevap hem de ne güzel... Çok çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Eminim bir damla yağmur olsan da bütün susuzlukları giderecek kadar bereketli bir yüreğin var. Sen bir damla olsan da dünyanın susuzluğunu giderecek kadar büyük bir damlasın... Ve nereye düşersen düş bütün ihtiyaçlılar nasiplenecektir. Ben de nasibimi aldım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. Çok çok teşekkür ederim. İçimi ısıttı güzel sözleriniz... Ne desem bilemedim...

    YanıtlaSil
  19. İyiki bu kadar işinin arasında zorla cebren ve file ile mimlemişim seni...İyiki diğerleriini değilde bir tek sonuncusunu yazmışsın...

    Şimdi bir yağmur damlasının ne kadar önemli birşey olduğunu gösterdin ya hayattta bize...iyiki varsın güzel dostum...

    YanıtlaSil
  20. Sen de öyle Sevgili Yalnızlık Okulu... İyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
  21. :) çok güzel

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...