Biri çıkıp bir başkasına "1 metre boyunda" demiş. Ben kendi kulaklarımla duymadım. Bir başkası da "1 metre boyunda" diyen kişiye "onun boyu ancak benim bacaklarım kadar" demiş. Bunu da kendi kulaklarımla duymadım. Yazılanları okudum. Zaten derdim kişilere yönelik birşey söylemek değil. Beni şaşırtan insanların birbirlerinin fiziksel özelliklerini hakaret amaçlı kullanmaları.
Boyumuz, gözümüz, burnumuz, kulağımız, ve diğerleri bizim seçimimiz mi? Ben doğmadan önce kimse bana "evet evlat sen bir süre sonra insan olarak dünyaya gönderileceksin. Şimdi şu listeyi al ve oradan boyunu posunu, göz rengini, saçını başını belirle" demedi. Size diyen oldu mu? Şimdi, birine bu şekilde hakaret ettiğinizde, eğer varlığına inanıyorsanız, aslında Tanrı'ya hakaret etmiş olmuyor musunuz? Bir de şu var sizin beğenileriniz neye göre doğru. Belki de asıl makbul olan 1 metrelik boydur. Belki sizin o hakaret ettiğiniz kepçe kulaklar en güzel kulaklardır.
Bir de tek övündüğü uzun bacakları, güzel saçları, mavi gözleri ve daha bilmem neleri olanlar var ki, şans eseri sahip oldukları ile neden övündüklerini gerçekten anlayamıyorum. İnsan yaşadığı süre içerisinde kendini geliştirmiş emek vermiş hatta bedeller ödemiş ve bunun karşılığında bir yerlere gelmiş ise bununla övünmesini anlayabilirim. Ama doğuştan sahip oldukları ile övünmenin mantığı nedir?
İnsanın sersemliğinin boyutları nereye kadar uzanıyor ben şahsen merak içerisindeyim? Fikri olan var mı?
Fotoğraf: Life
insanın sersemliğinin bir sınırı yoktur.
YanıtlaSilKendini bilmez kişilerin sınırlarını bilebileceklerini hiç sanmıyorum.
YanıtlaSilşahsen hiçbir fikrim yok...
YanıtlaSilKibarlık etmiş "sersemlik" demişsiniz; düpedüz "aptallık ve cehalettir" o kelime:)
YanıtlaSilİnsanlığın sersemliği hakkında, bölümler yazılabilir... Başka birşeyi görmemiz gerekirken, aradığımız samimi-sevgi dolu birşeyken, hala dışarlardayız...
YanıtlaSilİnsanın bahtı güzel olsun. Bir de insan kendini başkaları ile kıyaslamadığı onun nesi bunu şusu var diye bakmadıksıra daha mesud oluyor. Bunu öğrendim bu yaşıma kadar.
YanıtlaSilTencerenin başka tencere için "dibin kara senin" diyerek yuvarlana yuvarlana kapak araması halinde kendine uygun bir kapak bulmakta hecikmeyeceği de malumunuz.
Gerisi vız gelir tırıs gider. :)
Bir insanın güzel olduğunu veya çirkin olduğunu bilmesi bence farkındalıktır. Her insan da doğuştan gelen bir " güzellik , çirkinlik " algısı var. Bunu hepimiz biliyoruz ee o zaman Reddetmenin anlamı ne ? ( Dillendirip , incitmek yanlış tabi ki )
YanıtlaSilBoş sözler bunlar, tesadüfen şöhret olmuş aptalların söyleminden başka bir şey değil, daha düzgününü söyleyemezler zaten zira kapasiteleri yetmez kedicim...
YanıtlaSilEğer ortada yanlış bir davranış varsa (hani şu müzik ödülleri gecesi olanlar) bunun üzerinden yap eleştirini. Hakaret etmek, küçük düşürmeye çalışmak sadece hakaret edeni küçültür.
YanıtlaSilcuk diye oturmuş be kedicim ellerine sağlık
YanıtlaSilCezalı olmak belki? Kendine hapsedilmiş olmak da bir tür ceza olsa olsa gerek.
YanıtlaSilYa bir de hazır yeri gelmişken kimi kendini bilmez secret'çilere de laf etmek istiyorum ben. İnsanın işte çirkin, sakat fakir oluşunu kişinin kendi istemesine bağlıyorlar. Sen istediğin için sakatsın falan diyen birini bile duydum. Bir tane de şey vardı belki sen başkalarına ibret olarak böyle kör gönderildin bu dünyaya diyen..teselli böyle mi verilir bir insana bilemiyorum. Enis'in cümlesine kesinlikle katılıyorum kendine hapsedilmiş olmak çok zor ve dışarıdan hiç kimse bunu tamamen anlayamaz.
YanıtlaSilHalihazırda bu konuda fikir belirtilmiş. Alıntı yapnak yeterli sanırım: "Sadece iki şey sonsuzdur; evren ve insanın aptallığı, ve ilki hakkında emin değilim" A.Einstein
YanıtlaSilher şeyin ölçüsü olan insanın bu yarattıklarının kölesi olma hali, bir garip estetik anlayışındandır. toplumsal köle birey, kendini bir yarışın ortasındaymış gibi yaşadığı hayattında konuşmayı öğrenip, diğerleriyle yaşamaya başladığı andan itibaren iyinin kevaşesi(betimlemenin hatası için özür), kötünün ise karşıtı olmuş gibi görünse de yaşadığı dünyayı bir genelev yatağı haline getirmiştir. bu sersemliğiyle, yaşamında robotlaşarak komutlarla çalışmaya başlamıştır. kurtuluş ise doğanın içerisinde başkalarıyla birlikte yaşadığımızın farkına vardığımızda mevcut olacaktır!
YanıtlaSilseçme şansına sahip olmadığımız şeylerle (din, milliyet, fiziksel görünüşümüz) övünmek ne basit haliyle ruhsal ilkelliktir. o kişinin şayet bir an önce aymazsa 10yüzmilyon kez daha bu boyutta reenkarne olması gerekeceğinin işaretidir.
YanıtlaSilPİKTOBET: Kesinlikle yok...
YanıtlaSilBURCU: Ne yazık ki haklısın...
AYNUR: Akıl alır gibi değil de ondan...
N.NARDA: Ah o aptallık ve cehaletten değil mi bugün olup bitenler...
BRAJESHWARİ: İnsan dışına baka baka içinde neler olduğunu unutuyor. Çok yazık...
VLADİMİR: Beni dehşete düşürüyor bütün bu söylenenler. Ve insanlar gün be gün başkalarının dışından gayrı hiçbir şeyi görmek istememesi...
NACİYE VENÜS: Güzellik ya da çirkinliğin herşeyin önüne geçmesi bana çok saçma geliyor. İnsan için çok değerli olan başka şeyler varken... Bir torbanın dışının güzel olması ile yetinmeli mi? Yoksa içindekinin ne olduğuna bakmalı mı? Dedim gibi bir torba ancak içindekini taşımak ve korumak için vardır.
ÖZLEM: İşin garibi onlar ancak böyle gündemde kalabiliyorlar. Ne kadar hakaret o kadar ün...
FADİŞ: Aynı fikirdeyim...
GUGUK KUŞU: Teşekkür ederim :)
ENİS DİKER: Evet olabilir...
PSİKOPATİ: O Secret'çiler beni deli ediyorlar hiç sorma. Ne demek ya sen istediğin için böylesin. Sahi insanın sersemliğinin hiç sınırı yok.
EGEMAVİSİ: Harika bir sözdür çok severim ve çok da doğru bulurum.
LİBERTERKEDİ:"her şeyin ölçüsü olan insanın bu yarattıklarının kölesi olma hali, bir garip estetik anlayışındandır" bu sözün üzerine söylenecek söz yok.
BAŞAK: İlkellik evet. Ve bu toplum hala ilkel yaşamda diretiyor.