23 Nisan 2011

tek bir insan dünyayı değiştirebilir mi?

Ağaç Eken Adam (TR Altyazılı) from ToddTheFrog on Vimeo.

9 yorum:

  1. Çok güzelmiş Fulya.
    Kendimi çok eksik hissettim izlerken, gerçekten bir insan değiştirebilirmiş dünyayı, hem de tek başına...

    YanıtlaSil
  2. tek insan, dünyasını değiştirebilir.. ben kendi dünyamı değiştirdim.

    YanıtlaSil
  3. ÖZLEM: Sanırım işin sırrı başımıza ne gelirse gelsin asla vazgeçmemekte ve sadece kendimiz için yaşamamayı öğrenmekte.

    MUHABER: Nasıl değiştirdiniz peki? Sakıncası yoksa anlatır mısınız? Ben meraklı bir kediyim :) En çok da insanların öykülerini merak ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kekeme oldugum halde öğretmenliği başarılı bir sekilde yapıyorum. Başarılı oldugumu nerden biliyorum. Tayin döneminde amirlerim tayin isteme diye adeta hep yalvardılar. Bunu da geç amirlerden ziyade öğrencilerimin gözünden bunu anlamam bana yetiyor. Kekeme bir insan Ogretmen oluyorsa, dünyada olmayacak şey yoktur. Benim dunyamdaki en büyük hikayem bu.

    YanıtlaSil
  5. Bu çok güzel ve çok özel bir hikaye. Paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Harika bir öğretmen olduğunuzdan eminim. Şunu söylememe izin verin; dünyada sizin gibi insanların yaşıyor olduğunu bilmek bana umut veriyor.

    YanıtlaSil
  6. Tek bir insan Dünya'yı değiştirir. Ama çoğunluk tekler hep olumsuz yönde değiştirdiler ve devam ediyorlar.Her zaman söylerim insansız bir Dünya her zaman daha güzeldir.

    Bu arada Türkiye'de ki örneği için bkz:
    http://bozkiragaclandirmatoplulugu.blogspot.com/2009/08/vatansever-bir-ogretmenin-feryad.html

    YanıtlaSil
  7. Tek bir insan kendi çevresindeki dünyayı değiştirmiş, ama büyük bir sabır ve karşılık beklemeden...Balzac'ın Köy Hekimi romanını hatırlattı bana bu öykü...

    Benzer bir ağaçlandırma işini TSK bünyesindeki askerler yapıyor, bizzat gördüm orman çalışmalarını.Darısı biz sivillerin başına, ne diyeyim:)
    Son bir söz, insanın bizzat kendini değiştirmesi en zor olanı, bence.

    YanıtlaSil
  8. BESTAMİ BEY: Bu doğru. Çünkü insanın içinde her nedense yapmaktan çok yıkma arzusu var.

    N.NARDA: İnsanın kendini değiştirmesi zor ama belki de biraz zaman gerektiriyordur. İnsanın sabırsız bir yapısı var. Bu yüzden belki de zamana yayılmış değişimimizi göremiyoruz.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...