11 Nisan 2011

dilek...


Dışarıda yağmur var ama ben etrafta bir dilek ağacı olduğunu bilsem koşa koşa gidip bir kurdele bağlayacağım oraya. Gülme, bazen insan kendini çok çaresiz hissettiğinde, birşeyin olmasından ya da olmamasından korktuğunda akla hayale gelmeyecek saçma sapan şeyler yapabilir. Ağaçlara dilek bağlayabilir mesela. Gülme, ciddiyim, herkes yapabilir bunu. En akılcı görünenimiz bile bazen çaresizlikten ne yapacağımızı şaşırırız. Aslında belki de birbirimiz için hep iyilik dileseydik ya da birbirimizin gözlerinden çaresizliğini okuyup içimizden onun iyi olması için bir dilek tutsaydık pek çoğumuz çaresiz hissetmezdik kendimizi. Madem insan insanın zehri, o halde devası da olabilir pekala. Peki kalbimizin aydınlık yanı karanlık yanı kadar güçlü mü? İşte bu bir sorun. Bu ciddi bir sorun...

Fotoğraf: Life

8 yorum:

  1. Bence sen düşüncelerinle hangisini daha fazla besliyorsan o daha güçlü...

    YanıtlaSil
  2. O ağaca dilek bağlar iken dileyeceğim şey; herkesin her sabah karşılaştığı ilk iyi insanın aynaya baktığında gördüğü kişi olması.
    U(YKSZ)

    YanıtlaSil
  3. aydınlık da en az karanlık kadar güçlü bence. sadece karanlığın sunduğu gizemden yoksun. gizem süprizlidir ne de olsa, ardından seni alemlere padişah yapacak bir güç çıkabilir, tabi risk alabildiğin sürece.. ama vaad edilen mevkilere ulaşmaya çalışırken, ardında kendinden bir şeyleri mutlaka bırakırsın. gücün diyeti de bu işte.. sanırım biz insanlara cazip geliyor bu gizem, ödeyeceği diyeti düşünmüyor kimse, sonunda insandan başka her şey olan bir yaratığa dönüşeceğini bilmiyor..

    YanıtlaSil
  4. UYKUSUZ//UYURGEZER: Güzel bir dilek...

    MEFİSTO:Aydınlık karanlık kadar güçlü belki ama karanlık sınır tanımadığı için kurallarla kısıtlanmadığı ve her yolu mübah kıldığı için sanki daha güçlü. Oysa aydınlığın iyiliğin önünde çok fazla kural var. Mesela kimseyi incitme dürüst ol kendine ihanet etme. Belki de bu yüzden bunlar. İnsan sabırsız en kısa yolu seçiyor.

    YanıtlaSil
  5. Yaklaşık 5-6 saat önce "Senin için iyi dileklerde bulunuyorum. Gönlünden geçen en güzel dileklerin gerçek olsun" demiş ve gitmiştim. Fakat yorumu yollarken bir gariplik olduğunu sezdim. Sanırım aksilik oldu o anda.

    Sevgiyle sarılasım geldi sevgili Kedi'm... Hoş kal...

    YanıtlaSil
  6. Canım Pandora'm ben her zaman insanların başka insanlar için kalpten diledikleri dileklerin gerçek olduğuna inanırım. Ben de tüm kalbimle aynısını diliyorum senin için. Çok ama çok öperim güzel gözlerinden, çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Life'ın fotoğrafları birbirinden güzel. Senin de birbirinden iyi yazılarınla mükemmel uyum sağlıyor. Seviyorum okumayı.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...