05 Mayıs 2010

keşif mimi...

Sevgili Kek ve Kahve mim yollamış. Uzun zamandır mim yazmadığım gibi bloglarda da mim görmedim.Gerçi buna şaşmamalı çünkü uzun zamandır ne blog okuyabildim ne de takip ettiğim dergileri. Hepi topu yorgunluktan kapanan gözlerle okunmaya çalışılan bir kaç sayfacık kitap. Çok fazla çalışıyor ve aşırı yorgun geçiriyorum akşamlarımı. Yorgunluk bir yana da, "bugün kendi ruhum için ne yaptım?" sorusunun yanıtının "hiçbir şey" olması kötü. Her ne ise...

Mim şöyle;

Takip ettiğiniz bloglardan ya da blogunuzda yer verdiğiniz blog listesinden baştan üçüncü sıradaki bloga girip, onun takip ettiği bloglardan(blog listesinden) -daha evvel görmediğiniz- bir bloga tıklıyorsunuz. Oradaki yazılara göz atıp birini gözünüze kestiriyor, okuyorsunuz. Hoşunuza giden bir paragrafı alıp blogunuzda paylaşıyorsunuz. Bu paragrafla alakalı birkaç cümle sarfetmeyi de ihmal etmiyorsunuz.Alıntı yaptığınız blogun son yazısına yorum olarak bu mimi düşüyor, kendi yazınıza link veriyor ve bu blog sahibini de mimlemiş olduğunuzu iletiyorsunuz.Son olarak mimlemek istediğiniz başka blogdaşlar varsa mimi onlara da yolluyorsunuz.

Ben de Sevgili Gereksiz Adam'ın bloğuna daldım ve daha önce hiç okumadığım nefis bir bloga rastladım. Bu mimin en iyi yanı da bu galiba. Kaçırdığınız güzel şeyleri bulmanız için bir vasıta. Ben de Hayat parçası'nın şu nefis satırlarına rastladım:

"Canım yavrucuğum, sakın ha paranın peşine düşmeyesin... Yeterince çalışırsan ve emek verirsen o gelip seni bulur meraklanma. Sen bulmaya çalışırsan, hırslandırır, insanlıktan çıkarır. Onurundan, gururundan, şerefinden, namusundan vazgeçme...Özellikle sevmekten, en çok sevmekten..."


Resim: Sir Lawrence Alma-Tadema

6 yorum:

  1. ben bu mimi neden anlamakta bu kadar güçlük çektim.. yoksa kafam mı durdu benim...:))

    YanıtlaSil
  2. ha anladım, olayın benle alakası yokmuş.. :))

    onu bırakında bugün dileklerimi bi kağıda çizip, taşa sarıp gülün dibine hafifçe gömdüm.. umarım kimse görmez şekiller pek komik oldu...:)) ben ne yapayım, zorladılar bunu yapmam içün..

    (haftalık olağan ''yorumlarda saçmalama'' günüm.. umarım sana daha önce denk düşmemiştir aydan atlayan kedi.. ikilemek istemem saçmalığımı doğrusu..:))

    YanıtlaSil
  3. Beni mimlediğin ve satırlarıma kattığın yorum için çok teşekkürler... sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Sayende, Rüzgarburcu'nu keşfettim, hemencecik aldım takibe... Ben de yapıp şu mim işini, paylaşacağım... Sevgilerimle, iyi kal...

    YanıtlaSil
  5. GEREKSİZ ADAM: endişe etme ben hiç saçmaladığını görmedim. Kaldı ki bazen saçmalamak kadar insana kendini iyi hissettiren birşey yoktur :)

    BED@RDEM:Asıl ben teşekkür ederim :)

    SIRADAN BİR SAZAN: Mimler bazen çok keyifli bazen de yazmak bir o kadar zor. ama genelde keyifli galiba...

    YanıtlaSil
  6. günüm.. umarım sana daha önce denk düşmemiştir situs judi online aydan atlayan kedi

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...