25 Ocak 2010

BEN, ŞAHSIM VE BİZZAT KENDİM



Benim kendimi anlatma konusundaki beceriksizliğimin farkında olmayan Özlem bir mim yollamış ve kendim hakkında 7 ilginç özelliği paylaşmamı istemiş. Deneyeyim;

1- Biri bana kendini anlat dediğinde nasıl ve neyi anlatmam gerektiğini bilemeyen bir yapım (bu lafa da sinir olurum ya neyse) var. Sahi insan kendinde neyi ilginç bulur ve mutlaka anlatılması gerektiğini düşünür? Ben 30 küsür yıldır kendimle yaşıyorum ve artık alıştım kendime, hiç ilginç gelmiyorum.

2-Evet ben de tıpkı Özlem gibi bağımlıyım. Sigara, kitap dışında günün belli zamanlarını yalnız başına ve keyfimce geçirmeye özellikle... Kalabalığa dayanma kapasitem çok fazla değil ne yazık ki. (Eh buradan şöyle bir sonuca varmak mümkün; en çok kendimle vakit geçirdiğime göre demek ki insanlar içinde kendime en ilginç gelen yine benim.)

3-Çocukken bir dahi olduğumu düşünüyordum. Şimdi ise bir aptal olduğumdan neredeyse eminim. (Aptallık iyi bir ilginç olma sebebidir.)

4-Çocukluk demişken, çocukken Karadeniz halk oyunları ekibinden, palyaçolardan ve japon dövüşçülerden korkardım. (Şu korkularla neden dahi olduğumu düşünmüşsem artık.)

5-İki hayalim var; biri çiftlikte yaşamak diğeri de sahaf olmak. İkisi birden olursa ya da birleştirirsek tek hayalim bu diyebiliriz. (hem çiftçi hem de sahaf olan biri var mıdır acaba?)

6-Her an saçmalayabilmek gibi müthiş bir yeteneğim var. Akıllı mantıklı (gerçi kime göre akıllı mantıklı) konuşurken, bir anda kimsenin hatta kendimin bile anlamadığı saçma sapan (gerçi kime göre saçma sapan) şeylerden söz etmeye başlayabilirim. Eh bu da beni oldukça ilginç kılabilir.

7- Kesinlikle yaşadığımın dönemden bir kaç yüzyıl öncesine ait olduğuma inanıyorum. Bu yüzden şu cümle sürekli dilimde: "Ne işim var benim burada?" (modası geçmiş bir ruh ilginç olabilir mi? I ıh sanmam.)

Liste yapma konusunda ciddi anlamda berbatım. 1 numaralı maddeden itibaren buraya kadar gelen ey sevgili okuyan göz, sen de sanıyorum şu an itibariyle benimle hemfikirsin.

Bu mimi, kedinin pasladığı mimlerin vazgeçilmezi olan Sevgili Fahimbey'ciğime paslamayı bir borç bilir, kendisine saygılarımı sunarım.

Resim: Harrison Fisher

21 yorum:

  1. 1'de kendimi buldum
    2'de kendi hallerimi düşünüp gülümsedim
    3'de kahkaha attım içten ve samimiydi
    4'de çocukken karanlıktan korktuğumu ve hala korktuğumu fark ettim
    5'de göl kenarında bir çiftlikte yaşayıp, eski eşyaları yenileyen biri olmak istediğim hayaline tutundum
    6'da saçmalamak konusunda seninle kapışabileceğimi biliyordum
    7'de kesinlike 20li yaşlarımdan beri içime 50 yaşlarında bir kadın kaçtığını düşündüğüm için şimdilerde 90lık tatlı bir nine olduğumu fark ettim...

    YanıtlaSil
  2. Benim hayalimde sahaf olmak, ortak olalım mı:)))

    YanıtlaSil
  3. EVREN: Ne tatlısın Evren :) Sen de beni gülümsettin :)

    LEYLAK DALI: Ah ah keşke. Leylak Sahaf koysak adını da, ne güzel olurdu di mi? Ah ben hayallere daldım bile bak :)

    YanıtlaSil
  4. maşallah bugün istanbul'a kar, fahimbey'e de mim yağıyor lapa lapa.
    hallederiz.

    YanıtlaSil
  5. :)))))))) Karadeniz halk oyunları ekibindenmi korkardın kedim. Valla inan gülme krizi tuttu beni. Yok tabiki korkulmayacak bir şey değil. Kusura bakma kriz işte inan bir görsen halimi şaşarsın. Yazı oraya kadar pür dikkat ciddiyetle gidiyordu ama hissediyordum, yani hazırdım bir an bir şey olacak ve ben bir şekilde patlama yaşayacağım diye. :))))))) Demek karadeniz halk oyunları. Ömürsün sen ya.

    YanıtlaSil
  6. Bir bilsen nasıl dehşete düşerdim :) Hala sebebini bulamadım ama :)

    YanıtlaSil
  7. Aydan Atlayan Kedi bir süredir yazılarını takip ediyorum.
    Yazılar insanın aynasıdır,bu yüzden tanıdığım (diyeceğim) insanlar arasında kendiyle en barışık olan ve en rahat dalga geçebilenler arasına girdin.
    Eğer çiftliği olan bir kuyumcu tanırsam sana haber vereceğimden kuşkun olmasın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Kedim, aksam aksam güldürdün beni:)) Ilgincn kadinsin, hemde cok ilginc:)) Bana da göndermis Özlem ayni mimden, insanin kendini anlatmasi ne zor yahu, ben yazamadim daha..
    Öpüyorum Kedicim:))

    YanıtlaSil
  9. hiçbir özel nedeni olmaksızın size yardım edeceğim tuttuğundan, dost olmadığımız halde dostane bir yardımda bulunayım:

    sanıyorum pekçok lüzumsuz bilgiye haizsiniz lakin bunlardan hiçbiri kim olduğunuzun cevabını içermiyor. siz kim olduğunuzu bilmiyorsunuz ve sanırım bu yüzden bununla ilgili sorularınıza elinizdeki ezber cevaplar yeterli olmadığından hat kopuyor ve siz bunun adını "saçmalamak" koyuyorsunuz ama bu sadece bilmediğinizin itirafı...

    YanıtlaSil
  10. ) günün belli zamanlarını yalnız başına ve keyfimce geçirmeye özellikle... (
    kısmını parantez içine aldım.

    YanıtlaSil
  11. 1. insanin kendisini anlatmasi gercekten zor. Katiliyorum sana.
    Ama sen gayette güzel ve eglenceli anlatmissin iste.
    2.3 Kisinin kendi kendine vakit gecirebilmesi aptal olmadiginin kanitidir:)
    4.Japon dövüscülerinden korkman normalde ama karadeniz halk oyunlarindan neden korktunki?:)buna cok güldüm:))
    5.Cok güzel ve ilginc bir hayal. Ama imkansiz degil. Hazir ortaklik teklifi de varken kacirma derim ben:)
    6.Hah bu durumlara kizimdan ötürü alisigim ben.
    7. gecici olmak üzere bende yasamak isterdim belki yüzyillar öncesini ama cok kisa bir süreligine. Yani bir gün filan. Fazlasini istemem:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yok ben bir karadenizli olarak senin bizim halk oyunları topluluğundan korkmanı anlarım, ne tekim kolbastıdan tutta üç ayağa kadar şöyle sakin, salınarak, güzel bir endamla dans edebildiğimiz yok ki. foklör dediğin seni alır yerli halkın hareketlerine götürür.Bak ege yöresine,nası emin adımlarla oynuyor, yavaştan otoritesini koyuyor ortaya. Bizim kemençe bilem tek başına yetiyor hop hop zıplatmaya!

    YanıtlaSil
  13. Bir Egeli olarak, ben de bizim halk oyunlarının ağırlığından musdaribim. Ama Ege insanı rehavetlidir, sakindir, aceleye gelemez, önce şöyle bir rakı-balık yapmalı ki ileri adım atabilsin. Bu bağlamda halk oyunlarının temposu bölge halklarının karakterini yansıtır sonucuna varılabilir.

    Kendini anlatma işine gelince;
    Gerçekten kolay değildir. Sen bu işi gayet alçakgönüllülükle ve kendinle barışık olmanın, kendini kabul etmişliğinin ışığında olan bir yaklaşımla kotarmışsın.
    Ayrıca arada da olsa saçmalamayan insanlar çok sıkıcıdır.
    Kesinlikle ilginç bir insansın; yazdıklarından zaten bu izlenimi edinmiştim. Yedi madde ile bu izlenimim pekişti.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Bukadar zeki olup da bu kadar sakin olmayı nasıl başarıyorsun ? Lütfen bana da söyle.

    YanıtlaSil
  15. Bende de her an saçmalama potansiyeli var, bu huyumu seviyorum, sinirimi alıyor götürüyor. Ama bazen de kızıyorum bu duruma. Ama iyi bir huy bence :)

    YanıtlaSil
  16. CATHARSİS: Çok teşekkür ederim :)

    BELGİN: Dünyadaki bir dolu şey üzerine söyleyecek laf bulup da iş kendine gelince zorlanmak ne tuhaf değil mi?
    Çok teşekkür ederim Sevgili Belgin'ciğim güzel sözlerine :)

    KİMLİKSİZ: Ben cidden kendime hiç ilginç gelmiyorum ama siz bu yorumla bana çok ilginç geldiniz. Sizi tanımak isterdim.

    GENİŞ ZAMANLAR: Bilmez miyim seni Yalnızlığın Prensi :)

    SÜNTER: Acaba Karadeniz halk oyunları ekininin kıyafetlerini ninjalara benzetmiş olabilir miyim? Şimdi korkuyor olsam sebebini şöyle açıklardım: hız. Çok hızlı hareket ediyorlar takip edememe telaşına kapılıyorsun :)

    CANSUYU: Ben gözümle bile takip edemezken onlar bu kadar hızlı nasıl dans ediyorlar. Ege ekibine gelince ona da bakmaya yüreğim yetmiyor inan. Çok ağır. Mesela japon kadınların o ağır hareketleri de beni nefessiz bırakır. Hem hız hem de ağırlık dayanılmaz geliyor bana sanırım. Orta karar en iyisi :)

    MÜGE: Çok teşekkür ederim Sevgili Müge :)
    Gerçekten sanıyorum yöre halkını yansıtıyor halk oyunları. Ben Akdenizli olduğumdan sanırım biri çok ağır diğeri çok hızlı geliyor bana :)

    SYRAKUSA: Aman efendim iltifat ediyorsunuz. Zeki? bilmem belki. Sakin? İnan bana hiç değilim :)

    VLADİMİR: Ben en çok canım sıkıldığında saçmalıyorum. Kendimi kendimle eğlendirmek için belki. Peki ya sen?

    YanıtlaSil
  17. Karadeniz Halk Oyunları Ekibinin ben hâlâ çok sevmem nedense:)

    YanıtlaSil
  18. Evet evet herkes döksün etegindeki taslari, bende fanatik bir karadenizli olarak sizin rüyalariniza besibiryerde olan bir karadeniz folklör toplulugu gönderip gecenizi kabusa dönüstürmem mi ;-)

    YanıtlaSil
  19. ÖZLEM: Benimki sevmemek değil ciddi anlamda korkuydu :)

    CANSUYU: Aman aman sakın :)

    YanıtlaSil
  20. kaçmaktan yorulduğunuzda kim olduğunuzla yüzleşeceksiniz zaten çok da bilmediğiniz birşeyle karşılaşmayacaksınız ama bulduğunuzun bildikleriniz olmadığı açığa çıkacak, tercihlerinizi küçümsemiş olmanıza yazıklanacaksınız...

    ubor metenga

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...