06 Ağustos 2009

HAYALLERİM, AŞKIM VE TEKNEM

T. bir tekne almaya karar vermiş. Ağzından başka sözcük çıkmıyor. Aklı fikri hep denizde ve teknelerde. Öyle ki bu yaz için aldığı tüm tişörtlerin üzerinde balık, tekne ve martı resimleri var. Onları bilinçli olarak seçmediğini söylüyor. O bu tişörtleri kaderin işareti olarak yorumluyor ben ise onun bilinçaltı.

Yemek yerken televizyon izliyoruz. İzlemek değil de sadece bakmak diyelim biz buna. Çünkü ekranda reklamlar dönüp duruyor. T. "dikkat ettin mi tüm reklamlarda ya deniz var ya da tekne" diyor. "Elbette" diyorum "çünkü yaz aylarındayız. Ve yaz reklamları hep bunlar üzerine olur." T. kabul ediyor ve benim dikkatimi o söylemeden önce çekip çekmediğini öğrenmek istiyor. "Hayır" diyorum "çünkü tekne benim değil senin hayallerini süslüyor." Başını sallıyor ve diğer reklamları müthiş bir dikkatle izliyor. Sahiden de reklamların çoğunda deniz gözüküyor. Bir kaçında ise tekneler.

T. gözünü ekrana dikmiş, tabağındaki yemeği çatalıyla didikliyor. O an orada değil bir teknenin üzerinde oluyor. Biraz rüzgar esiyor T. gözlerini kısıyor. Gökyüzü ile denizin ayrıldığı noktaya bakıp iki maviyi ayıran şeyin ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Sonunda anlamaktan vazgeçip sadece her iki maviyi de delice sevmekle yetiniyor. T. dönüp ardına bakıyor. Her yanı deniz ama o geride bıraktığı yaşamı görüyor orada. Ve onu hiç ama hiç özlemeyeceğini hissediyor. Tüm o koşuşturmanın nesini özlesin ki zaten? O, deniz üzerinde yalnız bir adam olmayı seviyor. Mesela başının üzerinden martı geçer mi diye göğe bakmayı, belki denizin ortasından bir yunus sırtı görür diye denize bakmayı, tüm bu sessizliği, dinginliği seviyor. Heyecanı bir de. Göğün her an fırtına koparabilme ihtimali kalbini delice çarptırıyor mesela ya da denizin öfkeli dalgalarının teknenin gövdesini dövmesi ihtimali. T. yemeğini çatalı ile ezerken aslında hiç de burada, bu masanın başında oturuyor olmuyor. Başka bir dünyada başka bir adama dönüşüyor. Ve onu izleyene hayal kuran birinin nasıl da güzel olduğunu görme keyfini tattırıyor.

14 yorum:

  1. Aaaah ah,kimin hayali değil ki bir küçücük teknecik...

    YanıtlaSil
  2. Hayal etemk de sahip olmanı yarısymış ama ne güzel değil mi T'nin de teknesi olacak demek ki:))

    YanıtlaSil
  3. Yüreği güzel, duyarlı insan!

    33 KÖY, 3003 ÖĞRENCİ İÇİN EL ELE KAMPANYASI logosunu sayfasında ilk alan ve okurlarıyla paylaşan sen oldun. Daha öncede benzer duyarlılığını HER ÇOCUĞUN BİR MASALI OLMALI KİTAP KAMPANYASI'nda göstermiştin.

    Sonsuz kelimlerin olsun!

    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. Herkesin hayali tekne ve deniz olabilir de, hayallerde kalır.Ama bu arkadaş TTTTT bedeni,zihni ve ruhuyla hayalini kurmuş ve yaşıyor.Evren tez zamanda muradını verecektir sanırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kedim; bak beni de inandırdı, TTTTT yazmışım bir önceki yorumda iskele resmi gibi göründü gözüme.

    YanıtlaSil
  6. Az önce başka bir bloggerin hayal ve arzularını okudum ve birisinin kadını olmak, istiklal caddesinde yurümek, çekirdek çitlemek.....olmak istiyor.
    Buraya atladım ve deniz mavisinde duran biri olmak,yunus sırtını görmek, sert bir fırtına korkusu ve gökyüzünce yalnızca kendisinin gördüğü uçan martıları....

    Dünya ne kadar büyük, hayaller ne kadar sinirsiz ve ne kadar ironik!.
    Ben ise ne kadar hayalsiz!.

    YanıtlaSil
  7. "Ve onu izleyene hayal kuran birinin nasıl da güzel olduğunu görme keyfini tattırıyor."
    bu cümle çok güzel yaa...
    birde hem bir tekne ile ne güzel olur boğaz demi...

    YanıtlaSil
  8. Tekne alma hayali ve o hayal ile bütünleşen, deniz, martı, dalgalar...

    Bu hayali, duygularıyla, bedeniyle ve mimikleriyle öylesine derin yaşayan bir adam! ve ona bu denli yakın olan ve onu içsel olarak algılayabilen çok duyarlı bir kadının içinden süzülen duygu yüklü kelimeleri...

    Dilerim, T. nin hayalleri gerçek olur ve bu sevince ortak olmanın çok daha büyük keyfini yaşarsınız birlikte...

    Kalemine ve yüreğine sağlık...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Umarim T. en yakin zamanda hayâllerine kavusur:))
    Senin o güzel anlatiminla bende kendimi bu hayâlin icinde buluverdim:))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. RAMAZAN: Sanırım sizin de deniz üzerinde uçuşan hayalleriniz var :) Ne güzel.

    ÖZLEM: T. tekneyi alacak. Öyle çok kurdu ki bu hayali.

    UZAĞA GİDEN KADIN: Çocuklar için ya da ihtiyacı olan insanlar için yapılmış tüm kampanyalarda yanında olacağım.

    SUFİ: O artık o teknenin sahibi gibi yaşıyor. Zamanını bilememekle birlikte bir gün ona sahip olacağını biliyor. Dilerim tez zamanda hayalleri gerçek olsun.

    JUPİTER: Sanırım hayal kırıklığına uğradıkça artık hayal etmez oluyoruz. Ama bence hayal kurmak mutlu olabilmenin olmazsa olmazlarından biri.

    CRB72K5: Çok teşekkür ederim. Tekne üzerinde olmayı ben de çok isterdim. Hele ki iki yakasında güzellikler olan bir boğazdan geçmeyi.

    ESMİR: Çok teşekkür ederim Sevgili Esmir.

    BELGİN: dilerim kavuşur. Hayal etmek ne güzel değil mi hatta başka birinin hayallerini dinlemek bile çok keyifli...

    YanıtlaSil
  11. hayalin seyri bile güzel...

    YanıtlaSil
  12. T. umarım en kısa zamanda kavuşur hayaline. Her şeye bir perde çekip hayalini yaşamak zor aslında. Hem kolay hem zor. Ulaşacağın şeyi düşünmek kolay, ama alıştığın şeyleri bırakmak zor.

    YanıtlaSil
  13. Liriğin hiç'i makbuldür, bu yazında daha bi sadeleşmişsin. T. umrumda değil ama bu umrumda. Dear Kedi.)

    YanıtlaSil
  14. JOURNEY TO ORIENT: Kesinlikle...

    CİNAR: T. her zaman kararlı biri oldu. Asla hayallerinin peşini bırakmadı. Herkes karşı çıkarken bile kimseye aldırmadı. Eminim bu hayalini de gerçekleştirecek.

    KRİSTENSENN: Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...