02 Ocak 2009

CUMA MEKTUPLARI

Hesapta kitapta olmayan bir yılbaşı gecesi, fıstık ve kestane, televizyon, kahkaha, iki adam üç kadın bir bebek, unutulan bir pasta ve iki bin sekizin son bir saati içinde yapılmış başka bir pasta, portakal kabukları, demli çaylar, soğuk çok çok soğuk, kahve falları, hafif şiddette hapşırıklar, bebekten uzak durma çabaları, bu kadar çok sevdiğin bir bebeği uzaktan sevmenin ne kadar zor olduğunu anlamak, kullanılmamış kağıt mendiller, kullanılmış ve küçük bir tepecik oluşturmuş kağıt mediller, hasta olmanın aslında vücut için iyi olduğu fikri, hapşırdıkça mutlu olmak ve mikroplardan kurtulduğunu düşünmek, o mikropların bulaştığı kağıt tepeciğini gürül gürül yanan sobaya atmak, gecenin bitişi bebekler gibi uyumak, sabah sana ilk günaydın diyenin başağrısı olması, hapı yuttuğunu anlamak ama ısrarla hap yutmaktan kaçınmak, tabaklarca portakal, bardaklarca portakal suyu, buna müteakip mide bulantısı, kalın çoraplar, kocaman hırkalar, sıcak su torbası, bunlara rağmen titreyen çene, telefonlar telefonlar telefonlar, kendi hastalığını pek umursamazken arkadaşlarının bu kadar umursaması karşısında duyulan şaşkınlık, içten içe sevinme, anneye çok şımarma babaya daha çok şımarma, kardeşle birlikte izlenen filmler, hapşırıklarla öksürüklerle bölünen kahkahalar, patronu arama izin alma, işe gitmeme ve 3 gün daha evde yatabileceğine sevinme, böyle zamanlarda hasta olduğuna sevinme, kendi kendine hastalığın keyfini çıkarma kararı verme, en son ne zaman hasta olup yataklara düştünü hatırlamaya çalışma ve 15 yaşındayken olduğunu anımsama, aradan 20 yıl geçmiş olduğuna çok ama çok şaşırma, babanın "hasta olmak psikolojiktir. eğer hasta olacağına inanmazsan olmazsın" lafına gönülden hak verme, yatakta uzanmış hastalığın keyfini çıkarırken bugünün cuma olduğunu anımsama ve mektup yazmaya karar verme, sonra da kendi kendisine bu mektuplara duyulan bunca sorumluluğun nedenini sorma...

İşte yeni yıl böyle başladı Sevgili Dostum. Sende ne var ne yok?

Fotoğraf: www.manorhg.com

20 yorum:

  1. Cuma mektuplarını yazma sorumlusu arkadaş, acaba kendine tatil vermek için hastalığı davet etmiş olmasın?
    Geçmiş olsun iyi tatiller sevgilerrr.Dilek.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim geçmiş olsun.İlaçlı ilaçsız 7 günde geçen meret seni mekan bellemez inşallah. Bol sıvı bol istirahat ve bol şımarmak iyi reçete. Aslında Barış Manço'nun şarkısı tam reçete, oturup yazmak lazım nane limon kabuğu diye başlayıp. Kimyasal destek istersen de tylolhot diyeceğim. Uzaktan öptüm kocaman kocaman yakından sarıldım kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
  3. Cuma mektuplarının sorumluluğuna hastayım.Geçmiş olsun.

    Ben hala ayılmaya çalışıyorum. Dansederken 4 kez sırt üstü, birkez merdiven çıkarken kafa üstü düştüm.Düşerken gülüyordum. Daha bu sabah düştüğüm için sırtımın ağrıdığını farkettim.2009 böyle sonradan farkında olmalarla geçmez umarım. Ayık kalmalıyım:)

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Cok gecmis olsun...biran once sagligina kavusman dilegiyle diyorum.
    Cuma mektuplarin ise 2009 da en ilk bastan olmasa olmazdi..hasta hasta yazdigin icin ise ayrica tesekkurler. Kendine iyi bak...

    YanıtlaSil
  5. Aydan Atlayan Kedi Kızkardeşim:)
    Çok geçmiş olsun.. Ben iyileştim sana geldi demek hastalık.. Ama ihmal etmemişsin bizi.. Hasta hasta bir hastalığın seyri ancak bu kadar iyi anlatılır.. Çabuk iyileş canım.. Mikropların hepsi ölsün!

    YanıtlaSil
  6. Kedicim hani bukadar mı olur...BEnde kös kös üzülüyordum bizden beter yeni yıla giren var mı diye ama çevre eş dost herkesi bu grip kırdı geçirdi...En çok hapşırarak ülkecek bu sene yeni yıla girdik sanırım...İşin kötüsü o mikrop hapşırınca 11 saat daha havada asılı kalıyormuş...Bizden gelene can feda modunda bizde tepeledik mendilleri, bir tombala eksik, çok yaşa nidaları ile saldık kendimizi yeni yıla...Çok öpüyorum canım mutlu seneler ...

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun size ve bir an öncede geçsin inşallah. bizim cephede de durum farklı değil aslında, bende fena halde griple karşıladım yılbaşını. bu benim bu seneki seksenyedinci gribim falan :)) acil şifalar size.

    YanıtlaSil
  8. Canım arkadaşım çok geçmiş olsun...Gelip bir sıcak çorba yapayım mı sana...

    Not:Ben geçen haftaki yorumu tekrarlıyorum her günün cuma olmasını istemeye başlıyacağım demeden edemiyorum kendimi...

    YanıtlaSil
  9. gecmis olsun,ara ara gelir yoklar beni de. baban dogru soyluyor gercekten...
    ama su soba yok mu su soba... kestane de yok, soba da... yilbasi kebapsiz gecmedi daha onceki 4 yilbasi gibi. nedense 2009 a merhaba demek gelmiyor icimden, bugun kira cekini yazarken ilk defa tanistik kendisiyle, henuz rakamdan ibaret yani. oyle... tekrar gecmis olsun

    YanıtlaSil
  10. ''hasta olmak psikolojiktir. eğer hasta olacağına inanmazsan olmazsın"
    ..geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  11. SUFİ: Büyük ihtimalle haklısın Sevgili Sufi ama uzun süre aynı durumda kalamayan bu kedi için hasta olup yatakta yakmak çok zor :) O yüzden mektubu bahane edip fırladım yataktan :) teşekkür ederim. Benden de sevgiler :)

    ZEYNEP: Bu hastalığın en iyi ilacı şımarmak bence Zeynep :) Ben de öyle yaptım. Şimdi daha iyiyim. Teşekkür ederim ben de sana sarılıyorum ama uzaktan hastalık bulaşmasın diye :)

    BRAJESHWARİ: Ben de hasta oldum bu sorumluluğuma Burcu:D Geçmiş olsun sen de fena girmişsin yeni yıla. Dilerim herhangi bir ağrın sızın yoktur. İyi misin?

    BİRAZ:Teşekkür ederim şimdi daha iyiyim. Biraz ağrı var ama ben yokmuş gibi davranmayı tercih ediyorum. Bu ağrılara yüz verirsen başına çıkıyorlar :D

    KARÖSHİ'M: İyiyim iyiyim kızkardeş seninki kadar ağır değildi benimki.
    Bir kaç güne kadar turp gibi olurum :) Öpüyorum seni.

    PORTAKALMAVİSİ: Bu ara herkes hasta galiba. Çok soğuk çok vücutlarımız dayanamadı havaya. Geçmiş olsun sizlere de bir an önce iyi olun.

    OWL: Çok çok geçmiş olsun. 87. grip ha offf seni fena vurmuş desene. Kov onu bir an önce vücudundan benim gibi "ben hasta olmam ben hasta olmam" de bence. Bunca sene işe yaradı bende :) Son günlerde demeyi unuttum galiba ondan hastalandım :)

    YALNIZLIK OKULU: Ay ay ay vallahi çorba yapmış kadar oldun Yalnızlık :) Çok teşekkür ederim. Hem çorba yapmış kadar oldun hem de şımarttın hemen iyileşirim ben artık :)

    TURKUAZ DENİZ:Çok teşekkür ederim. Babamın sözüne artık kesinlikle inanıyorum. Bütün olumsuzlukları bir yana bırak bence ve içten bir merhaba de 2009'a. Sen ona kucak açarsan sana kayıtsız kalamaz. Değil mi?

    IVIR ZIVIR ÜZERİNE: Teşekkür ederim :) Geçiyor geçiyor :)

    YanıtlaSil
  12. Öyle güzel anlatmışsın ki hasta olasım geldi yahu... :)

    Daha iyi olmana sevindim ve hasta hasta mektup yazman da takdir edilesi. :)

    YanıtlaSil
  13. Aman aman dur sakın hasta olma, uzun uzun yatmak çok sıkıcı inan :)
    İyiyim şimdi 100 kere "ben hasta değilim" dedim işe yaradı galiba :D

    YanıtlaSil
  14. ben yenıyım..öncelıkle gecmıs olsun dıleklerımı ıletmek ıstıyorum.. v e bundan sonra takıpcınım ınsallah :):)

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederim Katre_winscare :)

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun Kediciğim, gerçekten 2009'da geçmiş olsun.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. can u leave ur phone number to me???

    YanıtlaSil
  18. öncelikle geçmişler olsun ama yinede çok hoş bir yılbaşı geçirdiğiniz anlaşılıyor nice sağlıklı mutlu ve neşeli yılbaşlarına bu arada bitki çayları içmeyide unutmayın :)

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ederim Sevgili Şirinem. son zamanlarda öyle çok bitki çayı içtim ki yakında kulaklarımdan burnumdan çeşitli bitkilerin dalları fırlayacak diye korkuyorum :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...