07 Nisan 2012

manyak anneler ve barbie face kızları...

Kızın adı Eden Wood. Henüz 7 yaşında bir Barbie kopyası ve aynı zamanda annesinin oyuncağı. Çılgın Amerika'nın manyak kadınlarından biri olan annesi onu canlı Barbie olarak yetiştirmiş. 4 yaşında yarışmalara sokup güzellik kraliçesi olmasını sağlamış. Çocuk kısa zamanda çabuk yol alıp o şov senin bu şov benim koşturup durmuş. Muhetemelen neyin ne olduğunu pek anladığı yok. Zaten izlediğim videolarda annesinin elinden tutmuş bir yerlere koşturuyor. Elbette allı pullu kıyafetler içinde bol bol makyajla. Bir videoda kendisi gibi küçük hayranları için fotoğraflarını imzalıyor. Tombul parmakları titrek bir yazıyla Eden yazıyor. Çok ama çok acaip akıp gidiyor ona dair herşey.

Çocuk durdurulamaz bir hızda ilerliyor. Bir single çıkarıyor, bir fotoğraf kitabı yayınlıyor. Acaip bir çocuk. Ama annesi daha da acaip. Hayııııır kadıncağızın bu işten para kazandığını sanmayın, aksine zavallının cebinden para çıkıyormuş da o paranın bir kısmı kendine dönüyormuş. Röportajında şöyle buyurmuş; "Eden'ın bu görüntüsü için kimi zaman cebimden 100 bin dolara yakın para çıkıyor. Ne yazık ki bunun sadece 40 bin ya da 50 bini bize geri dönüyor. Bu çok pahalı bir destek. Ama biz bu işi seviyoruz." Ah kıyamam ya. Fedakar anne diye buna denir işte.

Bir insan neden çocuğuna bunu yapar? Neden bu allı pullu dünya içine sokuyorsun çocuğunu kadın? Hasta mısın kendi ünlü olma arzunu mu tatmin ediyorsun? Bit kadar çocuğun ne işi olur bütün bu boyalarla, topuklu ayakkabılarla, şovlarla bilmem nelerle? Videolardan anladığım kadarıyla bunu pek garipseyen yok. Sadece bir kadın Eden Wood'u şaşkın ve onaylamaz gözlerle izliyordu ki onu görünce sevindim.

Bacak kadar bir çocukta koca kadın ifadesi, artık bilmiş bilmiş konuşmaya başlamış nelerin içine girip çıktıysa zavallı. Onun videolarını dehşet içinde izlerken başka manyak anneler de gördüm. Hepsi çocuklarının yüzlerini tuval gibi boyamış, tombul küçük bacaklarını ortaya çıkaran mini etekler giydirmiş ve onları muhtemelen adlarını bile telaffuz edemedikleri yarışmalara sokuyorlardı. Kendi kendime düşündüm, bir çocuğa eziyet eden aileden çocuk alınıyor ya bu kadınların yaptıklarını neden normal karşılanıyor acaba bu çılgın ülkede? Yoksa oraya kendi çocuklarınızı maymuna çevirme hakkınız olduğu için mi özgürlükler ülkesi diyorlar?

Haber ve fotoğraf: Hürriyet

16 yorum:

  1. Allah akıl fikir versin..

    YanıtlaSil
  2. gerçekten tuhaf..

    Şimdi o çocuk bu kadar ilgiden sonra normal hayat düzenine inerde popülerliğini bigün yitirirse çok zorlanır diye düşünüyorum. bu depresyona bile yol açar.

    Kaldı ki madem kazancın bile yok doğru düzgün onu böyle harcamanın mantığı ne yaa

    Bi ton makyaj..

    yazık..

    YanıtlaSil
  3. bence çocukcağız ucube gibi görünüyor:(

    YanıtlaSil
  4. Valla gerçekten manyak bunlar. Ben de geçenlerde bu konuyu işlemiş bir dizi izledim csı falandı sanırım orada çocukları görünce daha da dehşete kapıldım. Bu insanlara akıl erdirmek güç, çocuklar perişan. Bence bunu yasaklayan bir kanun falan olmalı, bu çocukları istismar etmekten başka bir şey değil..İzlerken de içim sıkılmıştı resmen, şimbi bu fotoğrafı da görünce üzüldüm.Konuyu yazman çok iyi olmuş teşekkürler ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. O çocukların ruhlarında nasıl onarılması güç yaralar açılıyor acaba. Üstelik, üstelik, Jon Bennet Ramsey gibi bir örnek varken. Bu füzel minik kızın katili hala bulunamadı :(

    YanıtlaSil
  6. bu haberi bende okumuştum . ne diyeyim pes doğrusu !! yazık değilmi o çocuğa

    YanıtlaSil
  7. Bu bir şaka olmalı diye okumaya başladım..Sonra vah zavallım dedim..Bu ne yaaa..Minnacık bebek o yaaaa..Daha neyin ne olduğunun farkında bile değil..Çocuk hakları mahkemesi böyle insanlara bi el atmalı bence..

    YanıtlaSil
  8. Oyyy... İnsanlardaki kompleksin sonu yok.

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar manyakça olmasa bile 3 yaşındaki kızının tırnaklarına pembe oje süren bizim kadınlara ne demeli?

    YanıtlaSil
  10. erkenden yaşlanmış bir küçük kız

    YanıtlaSil
  11. Annenin bunu farketmemesi ne acı. Bir arkadşım vardı, kıznı aynen böyle yetiştirdi ve fakat kız ergenlik çağına gelince kendini buldu, o küçük kız annesinin hatasını anladı istisnalar da var böyle aslında ...

    YanıtlaSil
  12. GÜVEN T.: akıl fikirden mahrum bunlar. Ya da kendi kişisel hırslarına çocuklarını kurban ediyorlar mı demeli?

    AMAK-I HAYAL: Küçük yaşta ünlü olmuş çocukların başına gelip gelebilecek olan bu. Ayşecik'in röportajını okumuştum. O kadar ünden sonra oldukça zor zamanlar geçirmiş.

    GUGUK KUŞU: Ne yazık ki öyle...

    VLADİMİR: Ben bazen bu minicik çocukları böyle makyajla kıyafetlerle kocaman kadınlar gibi sergileyenlerin hasta ruhlara yol gösterip göstermediklerini düşünüyorum.

    NESRİN: Yazık ki ne yazık!

    SESSİZ PRENSES: Keşke şaka olsaydı.

    HANDAN: Hırsın da öyle...

    SYRAKUSA BB: Onlar da bir alt kategorideler işte..

    FERKUL: Ruhu ne halde ben onu merak ediyorum asıl...

    HAYAT İZLERİM: Ben hala o annenin mantığını anlamaya çalışıyorum. mantık varsa tabii

    YanıtlaSil
  13. Çok fena..
    Allah akıl fikir versin.

    YanıtlaSil
  14. "little miss sunshine" diye bir film izlemiştim onu hatırlattı bana, o filmde de bu tarz Amerikan çocuk güzellik yarışmalarını eleştiriyordu

    YanıtlaSil
  15. EZGİ ERDOĞAN: Evet ben de anımsadım filmi.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...