01 Haziran 2011

bazen insanın kendine sağlam bir tokat aşketmesi şart...

İnsanın hayatının yıllar boyunca kazalardan belalardan uzak geçmiş olması bir şans olmayabilir. Eğer otuzlu yaşları geçtiğiniz halde hayatta çok büyük belalarla karşılaşmamış ya da bu belalardan siz farkında bile olmadan sıyrılmışsanız, otuzlardan sonra başınıza gelecek bir felaket sizi diğerlerinden çok daha kötü sarsabilir. Çoktaaaan inanmış olduğunuz o iyimser bakış açısını "bu benim nasıl başıma gelebildi" cümlesi ile kaybedebilirsiniz mesela. Ölüm lafını gün içinde onlarca kez kullanıyor olsanız bile çok yakınınız olan biri öldüğünde ölümü ilk kez duymuş gibi şaşkına dönebilirsiniz ya da. Aşkla bağlı olduğunuz birinin size bunca zaman yalan söylediğini öğrendiğinizde uyanmak için kendinizi çimdikleyebilirsiniz. Ama en kötüsü hayatın ilk şanslı yarısının sonuna geldiğinize ufaktan inanmaya başlamaktır ki bu fikri kafanızdan ne kadar uzaklaştırmaya çalışsanız da fayda etmez.

Kendimi bütün bunları düşünürken yakaladım az önce. Eğer kendimin karşısına geçebilseydim yeminle sağlam bir şamar aşkederdim kendi suratıma ki kendime geleyim. Hayatın insana hem iyi hem kötü şeyler verdiğini, aslolanın hayatın içinde sağlam biçimde durmak olduğunu, herşeyin mümkün olduğu ve herkesin başına herşeyin gelebileceği fikrini kafandan çıkarmazdan pek çok şeyin daha kolay olacağını söyleyen okkalı bir şamardan söz ediyorum. Kaşlarınızı kaldırmayın hemen kimsenin kimseye tokat atmasını tasvip ettiğim yok ama inanın bana bazen insanın kendine sağlam bir tokat aşketmesi şart.

Fotoğraf: Life

6 yorum:

  1. O tokadı atmazsak, yıllarca kendi kendimizi idare eder durumda yaşamaya çalışıyoruz. Kızarak.. kızarak.. Bir kere okkalı şamar yemeli bence, işte ondan sonra idare etmeye de gerek kalmaz, kızmaya da. Her insanın bunu kendine yapması gerek lazım oldukça.. Sevgili kızkardeşim .. haklısın..

    YanıtlaSil
  2. Vallahi cok haklisin. Arada sirada bana da gerek o tokattan ki diger yanagimi da uzatabileyim:-)

    YanıtlaSil
  3. Yok aslinda Hayat icinde nekadar kendini hazirlasanda kotu seyler basina geldiginde oyle pekde kolay atlatamiyorsun illa bir su çicegi yarasi gibi birsey kaliyor hem bedeninde hemde ruhunda. Aslolan zorluklar karsisinda yilmadan verdigin mucadelede pes etmeme çabasi.minik bir cift goz sana bakarken zona nin sancisini bastirip evladina veya sevdiklerine sicakligini verebiliyor musun? Ve guzel kelimeler vucut bulabiliyor mu sen icinde yapayalnizken önemli olan bu.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kedicim, bugün, tam da zamanında sen bana iyi tokat aşkettin bile.....çok da iiyi geldi.

    YanıtlaSil
  5. ben zamanında keşke o tokatı atsaydım..

    YanıtlaSil
  6. KARÖSHİ: Ben bu ara tek bir şamarla kalmıyorum, kendi ağzımı burnumu kırıyorum desem :)

    KUNEGOND: Bana tek bir tokat yetmeyecek ben anladım Kunegond'cum :) İyi bir sopa atıyorum kendime.

    PORTAKALMAVİSİ: Haklsın...

    GUGUKKUŞU: :)

    ÖZ'ÜM: Hepimizin hayatlarında var galiba zamanında atılmamış tokatlar...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...