20 Ekim 2010

Sonbahardan değil...

Sonbahardanmış. Külahıma anlat sen onu. Sonbahardan dersen ben de sana derim ki; bu ülkede her mevsim sonbahar. O yüzden hepimiz bu depresyon çukurundayız. Biz var ya biz pek güzel yalanlar söyleyenlerdeniz. Herşey berbat giderken "herşey güzel olacak" yazarız sağa sola. Hatta yeminler bile ederiz de kılımızı kıprıdatmayız güzel olsun diye. Kızma bize. Kıpırdatmayız çünkü biz elinden umutları alınmış kocaman bir kütleyiz. Ve öyle umutsuzuz ki; hepimiz azıcık umutlansak kocaman bir kütle olup o dev sandığımız, o yenilmez sandığımız, canavarın kafasına güm diye ineceğimizi bile unutmuşuzlardanız. Hatta ve hatta bazılarımız umudundan, onurundan öyle soyunmuştur ki; o koca canavarın kuklaları olmazsa eğer ona nefes alma hakkı tanınmayacağına bile kani olmuştur. Yok canım benim yok sonbahardan değil bizimkisi. Bizimkisi baharın gelmesinden umut kesip toprağı ekmemekten.  Ve bizimkisi ateşe bir damla suyla giden karınca kadar bile olamamaktan. Çünkü bize her daim sonbahar.

Resim: Morteza Katouzian

4 yorum:

  1. ağır ama doğru bir yazı. sonbahar aslında devinim mevsimi. hareketli bir kışa başlangıç. hatta sonbahar aşk zamanıdır. hüzün de vardır ama hüznün de tadı vardır.

    ama insanlarımızın atalet içinde, boyun eğici ve toptan bir çeşit cinnet geçirdiği de doğru. hepimiz depresyondayız ama bunun farkında değiliz. ya da dediğiniz gibi oyalanıyoruz, binbir türlü kaçış yolu var.

    nüfusu bu kadar genç olan bir ülkede hergün bir olayın patlak vermesi gerekir. protestolar vb.
    herkes geleceğinden umutsuz, korkuyor. ama sanırım, bu da kaderci, güce boyun eğici ve çözümleri yetkililerden bekleyen bir toplum oluşumuzdan kaynaklanıyor.

    hep bir mucize bekleriz. hep biri gelecek ve kurtaracak bizi.

    hepimiz godot'yu bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Umutsuzluk bunun sebebi. Bir kahraman ancak bize umudumuzu geri verebilecek biri olabilir belki. İnsanların umutlarını yeniden kıpırdatacak, üzerimizdeki ölü toprağını silkelememizi sağlayacak biri. Aslında şu koca kütle içinde bir kaç taş kıpırdasa diğerleri de anlayacaklar ya. Bu cinnet bu depresif haller bağlıyor elimizi kolumuzu...

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki yazıdaki alıntıya birşey yazamadım.
    "Sonbahardandır!" demek mümkün değil ona, hiç değil. :((

    YanıtlaSil
  4. Geçecek demek istiyorum hem kendime hem de benim gibi düşünenlere... Öyle inanarak söylemek istiyorum ki bunu ama şimdilik yapamıyorum.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...