22 Şubat 2010

SEVGİLİ AYLAK ADAM...

Sevgili Aylak Adam,
Hani sen o adını bilmediğim caddelerde, bulutlu gök altında yürüyorsun ya, hani etrafından daha önce hiç görmediğin bir kuş sürüsü gibi geçiyor insanlar sen kanadı kırık bir başka kuş gibi bir ağaç altında öylece duruyorsun. Sesinin o kırık kahkahasından görüyorum ben hepsini.

Ah canım Aylak Adam, hani caddelerden akan o hayata bir türlü ama bir türlü karışamayıp evinin kuytusuna sığınıyorsun da o kuytuda ağır ağır çeviriyorsun ya kitabının sayfalarını. Ve hiç neden yokken birden kalkıp pencereden içine karışamadığın o hayatın içinde olanlar, senin olmadığın neye sahip diye meraklanıyorsun ya. Sonra pencerenin önüne gelip konuveren o küçük kuşta buluyorsun ya cevabını. İşte ben de tüm hayatın ve tüm bu bitip tükenmez soruların içinde tıpkı aynaya bakıyor gibi bakıp kalıyorum senin sözcük sözcük gözlerine.

Saklanıyorum sanıyorsun Aylak Adam. Hani kendimden bile saklanabilirim sanıyorsun. İçinden geçiyor ya, görünmeden gizli gizli dolaşmak sokaklarda, insanların ruhlarında hatta. Ama saklanamıyorsun ne yapsan be aylak adam. Seninle ben topal leylek ile topal kargayız. Çünkü ben de, evet ne yazık ki ben de, Sevgili Aylak Adam o aylak göğün, tıpkı senin gibi, tek bir nefesiyim.

11 yorum:

  1. aklıma Berlin Üzerinde Gökyüzü geldi. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. aylaklık çok güzel be ya!geçen hafta izinliyken farkettim ki ben aslında aylak aylak sokaklarda gezmek için doğmuşum. :)))

    YanıtlaSil
  3. SYRAKUSA: İzlenecek filmler listesinde sıraya alındı efenim :)

    KARA KİTAP: kesinlikle ben de :)

    YanıtlaSil
  4. da öyle akıııp giden bir hayat yok işte. bi yerlerde takılı kelepçelerimiz.. üstelik, gönül rızasıyla gidip kendimiz takıyoruz onu bileklerimize...

    YanıtlaSil
  5. Bizim durumumuz akan suda bir taşa takılı kalmaya benziyor...

    YanıtlaSil
  6. efendim fulyacım, bana mı seslendin.

    YanıtlaSil
  7. aylaktan aylağa ses verdim ulaştı mı yerine :)

    YanıtlaSil
  8. Aylaklar, miskinler ve ıssızlar toplanıp bir örgüt kursalar!Bir çok üyesi olurdu sanıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Hem de ne çok... Yük hepimize ağır Sufi'm hepimize...

    YanıtlaSil
  10. aylak adam :)
    bunu sevdim

    YanıtlaSil
  11. Tüm aylak adamlara ve tüm aylak kadınlara bu sözcükler. Ve bizim gibi evinin kuytusuna sığınanlara...

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...