29 Ekim 2010

Unutma!

11 yorum:

  1. unutturmak için yırtınanlara rağmen unutma hem de.

    YanıtlaSil
  2. Ne zorluklarla kazanılan bu topraklar, Uluslar arası sermayeye peşkeş çekilir oldu..Acıtan gerçek,gelecekte gençliğimiz de onların asgari ücretli susturulmuş köleleri..

    YanıtlaSil
  3. "Son moda" anti- Kemal'lere rağmen yazmışsın "Unutma." diye Arkadaşım Kedi.. (Anti-Kemalizm demiyorum .. ayrımını biliyoruz düzeltme de gerekmez.)Kavganın ve emeğin ne olduğunu hatırlamak adına, unutma demek lazım. "Bir çok" şeyin ayrımına varmak lazım. Ulusalcılığın "out", her türlü anti'liğin "in" olduğu zamanlarda.. (ki out ve in modanın en klişe sözücükleridir) her şeye rağmen e biraz da hatırlamak lazım. Eleştiri ile modayı ayırmak lazım. Lazım da lazım işte..

    Gözlerinden yanaklarından öpüyorum. Seni çok seviyorum. Çok çalışıyorum. Seni ihmal ediyorum.

    Ve bunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kolay kazanmadık ki kolay kaybedelim... Sevgilerimle Cumhuriyetimizin 87. yılını kutluyorum. Daha nice yıllara ulaşması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. NALAN: İnadına hem de. Bu ülkenin tarihini ucundan kıyısından bilen her insan, eğer azıcık vicdanı varsa, şu fotoğrafta görülen, kadın ve adamların, çocukların nasıl toprağın bir karışını vermemek için ellerinde ne var ne yoksa feda ettiklerini bilir. Kaç ölüyü toprağa verdiklerini bilir. Şimdi bunu unutursak eğer o insanların kemiklerini kendi ellerimizle un ufak etmeyecek miyiz?

    CRAZYWOMENROSEMARY: Keşke haklı olmasaydın ama içim kanayarak biliyorum ki haklısın.

    ZUİHİTSU: Bütün bu taraflara ayrılırken insanlar çok önemli birşeyi ıskalıyorlar; bazı şeylerin tarafı olmaz. Bazı şeyler -izm'leri kabul etmez. Çünkü insanın üzerinde özgürce yaşacağı toprağı yoksa, o toprak hiç de hakkı olmayanların eline geçmişse, seni kendi evinde yabancı haline getirmişse, senin -izm'lerinin komik birşeyden başka bir şey değildir artık. O adamların ve kadınların fedakarlıklarının bir zerresi yoksa sen de bu toprağı hak ediyor musundur o da ayrı konu elbet. Kör olmamak için hatırlamak lazım Zuihitsu'm.
    Biliyorum yoğunsun. Görüemedik ama hep aklımdasın. Seni seviyorum canım arkadaşım.

    AYSEMA: Kazanmak zor kaybetmek kolay. Ama asıl acı olan bu kaybedişin gönüllü olması. Dilerim o fotoğraftaki insanları ruhu hala var olsun, yine toprağını aslanlar gibi savunsun, özgürlüğüne uzanacak eli kırıversin. Ve dilerim Cumhuriyet dünya durdukça yaşasın.

    YanıtlaSil
  6. bu toprağı geri almak için aç haliyle savaşan insanlarımızın ruhu şadolsun.

    YanıtlaSil
  7. bu toprağı geri almak için aç haliyle savaşan insanlarımızın ruhu şadolsun.

    YanıtlaSil
  8. Bütün değerleri alaşağı etmek için uğraşıyorlar malesef. Bayramınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  9. Biz unutmazsak hiçbir şey olmaz Vladimir. Haksız mıyım?

    YanıtlaSil
  10. Cumhuriyetin nasıl ve ne şartlarla kurulduğunu unutmak kendimizi unutmaktır bence.
    Kutlu olsun en özel bayramımız...

    YanıtlaSil
  11. 29 Ekim için gördüğüm en güzel resimdi :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...