25 Ekim 2010

Haydi Türkiye vejetaryen olmaya!

Şu yan tarafta ülkeye kaçak et sokmaya çalışanların bacaklarını görüyorsunuz Canım Türkiye'm. Düşünün bu adamların kıllı bacaklarına sarılmış etler sizin tencerenizde bir güzel pişecek sonra da sofranızda yerini alacak. O yüzden size tavsiyem bir an önce et yemekten vazgeçin.

Bak haberde ne diyor: Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olması kaçakçılık ve hırsızlık vakalarında artışa sebep oluyormuş. Hay Allah hayvancılık öldüğü için et fiyatları çıldırmış olabilir mi acaba? Coğrafya dersinde bazı bölgeler küçük baş hayvancılık bazı bölgelerde de büyük baş hayvancılığın yaygın olduğu anlatılırdı oysa. Eh malum yıllar geçti devir değişti e tabii Çelik de değişti. Millet böyle bacaklarına et sarar hale geldi. Bu adamlar cinlik yapıp bacaklarına sarmışlar etleri ve ülkeye sokmaya çalışmışlar, ben onlardan beklerdim ki kendilerini yakalayanlara şöyle bir ifade versinler; "Ağabeylerim, kardeşlerim durum sandığınız gibi değil. Et kaçakçılığı mı? Töbee haşa. Biz Lady Gaga fanlarıyız. Bu da bizim kostümümüzün bir parçası. biliyorsunuz Lady Gaga MTV müzik ödüllerinde etten yapılmış bir kostüm giymişti. Kimse onu tutuklamadı. Biz etten yapılmış çorap gibi birşey giydik bize kaçakçı diyorsunuz. Ayıp oluyor vallahi ağabeyciğim." Evet madem bu kadar akıllılardı bari böyle bir cevap verselerdi. Hem belki Lady Gaga hayranı biri çıkardı karşılarına da anlayışlı olurdu.
Şimdi bu kaçakçılık ve hırsızlık vakaları arttı ya benim asıl korkum başka. Oldu ya tüm hayvanları kesip yedik, doymadık kürklerini alıp kendimize manto yaptık, derilerini yüzüp çanta, kemer, ayakkabı yaptık, sonra spor olsun diye kuşları vurduk. (vallahi kötü bir amacımız yoktu, sadece spor olsun diye yaptık) Eeeee hayvanları en azından yenebilenleri yok ettik. Sonra bazı ülkeler kendi köpeklerini, kedilerini yemeye başladılar. Birden bire hayvan barınaklarına yapılan soygunlar arttı. Kedi köpek maması üreten firmalar battılar. Falan filan. Et diye birşey kalmadı. Eee gözü dönmüş birkaç insan çıkıp da "Aaaa arkadaşlar insan etinin çok nefis bir tadı olduğunu keşfettim. Deneyin isterseniz" derse? Sonra insanlar birbirini etleri için öldürmeye başlarsa? Mesela bazı çeteler ortaya çıkarsa; kaçırdıkları insanları koyun gibi boğazlayıp etlerini lokantalara satan? Dur dur hemen tepki verme. İnsanları böbreklerini çalmak için kaçıranlar yok mu? Var. O nedenle bir an önce ot, sebze, meyve yemeye alıştır kendini ve diğer insanları da teşvik et. Bakarsın sebzeye meyveye yönelince mülayimleşir, içimizdeki vahşetten kurtuluruz. Hem nerede bilmiyorum ama et yemenin insanın içindeki vahşeti tetiklediği yazıyordu. O yüzden sebze ve meyve en iyisi.

HABER: Radikal

23 yorum:

  1. Börkkkkk...Bunlar beni bile vejeteryen edebilir. Of Allahım offf, bu kullarını niye yerettın sankim?

    YanıtlaSil
  2. hayvanların eti ile o insanların eti arasında ne fark var? mesela insanın ayağına bağlanmış o hayvanların ayaklarını gördüğümüz zaman düşünsek bi, biz bunların etini nasıl yiyoruz diye... gönül huzuru ile et yiyen herkes bu resmi kaldırabilmeli.. şahsen yediğim her et, içimden bir parça kopartıyor... vejeteryan olmak istiyorum ama olamıyorum... vej.leri taktir ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yahu Kedicim bizim oralarda buna "eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek" denir. Milletin aklına yatacak, kazara seni okuyan bir çatlak çıkarsa fena fikir değil hadi yapalım şunu diyecek:))))
    Ay şaka bir yana böyk ki ne böyk. Toplumsal bir histeri halindeyiz galiba. Allah ıslah etsin cümlemizi:)

    YanıtlaSil
  4. En azından poşete sarmışlar deyip kendimi avutayım bari.

    YanıtlaSil
  5. nasıl oluyor da oluyor bunlar :)

    ama türkler genelde et yiyen bir halk. göçebe ve savaşçıydık ya. :)

    YanıtlaSil
  6. ıyykkk.. şahsen ben uzun süredir et yemeyi bıraktım.. en azından tavuk etinden kıyma çektirip köfte yapıyorum :p ama bu kestanelerin poşetleri bacaklarına bantlayarak ülkeye et sızdırma operasyonunu kırk yıl düşünsem akıl edemezdim :S yuh!

    YanıtlaSil
  7. Sanırsın mücevher çalıyorlar. Evet bu dönemde et çok riskli fakat okuduğum kitaba göre et yemeyen insanlarda da (Allah korusun) beyin fonksiyonlarında eksiklikler olabiliyor. Umarım yakında sağlıklı et yiyebilicemiz zaman gelir.

    YanıtlaSil
  8. olacak is degil... gozumun onunden uzun sure gitmeyecek bir manzara daha!!! :(

    YanıtlaSil
  9. hahahaha... %100 hijyen... ahahah..

    YanıtlaSil
  10. aykedim öncelikle o etleri bacaklarına sarıp getirdikleri için şükretmeliyiz bence..Ya başka yerlere de saklıyorlarsa..

    ikinci olarak özellikle dövüş köpekleri saldırganlık katsayıları arttısn diye çiğ etle beslenir. Yani et ile saldırganlık arasında doğrudan bir bağlantı var gerçekten de. Bir diğer nokta da insan bağırsak uzunluğu ve diş yapısı etten ziyade ot sindirmeye müsait. Binlerce yıllık genetik yapı kolay değişmiyor tabii et yiyoruz ama aslında pek de hazmedemiyoruz. Ben mi..vejeteryan olmaya çalışıyorum noktasındayım hala..:(

    YanıtlaSil
  11. CAnım et yemeği çektikçe bu resme bakıp bakıp vejeteryan olabilirim :)

    YanıtlaSil
  12. ECEHAN: İnsanın ne denli iğrenç olabileceğini göstermek için yaratmış olabilir mi?

    MUHABER: Ben de vejeteryan değilim ama son zamanlarda et görünce midem bulanıyor. Vejetaryan olma yolunda gidiyorum galiba.

    LEYLAK DALI: Amin Leylağım amin.

    ŞİRVAN: :)))

    DEEPBLUEEAGLE: Vahşilik içimizde mi var diyorsun :)

    S'İUS: Daha neler göreceğimizi tahmin edemiyorum ben vallahi. bu ülkede herşey olur. yeter ki işin ucunda para olsun.

    MECMUA-İ MODERN: Valla bence bacaklarına bu etleri saranların beyin fonksiyonlarında eksiklikler var :)

    DECAF LATTE: Bu ülkede herşey olur cümlesini hiç kurmamayı isterdim ama ne yazık ki bu ülke daha bu tip çok şeye gebe gibi görünüyor.

    ABİ: Çok hijyenik çoooook :)

    YanıtlaSil
  13. PSİKOPATİ: Vallahi ben de böyle dedim; "bu adamlar ya başka bir yerlerine de saklıyorlarsa etler bööğğğt. Gerçi bu kıllı bacaklar da böğğğt ya neyse. Ben şunu merak ediyorum tarihin başından bu yana nasıl insanları kesip yemiyorsak hayvanları da kesip yemek aklımıza gelmeseydi dünya nasıl olurdu acaba? Sadece ot sebze ve meyve ile beslenseydik yani? Bu mümkün mü acaba?


    VLADİMİR: Aslında hepimiz bu fotoğrafı çerçeveletip mutfağımıza asmalıyız belki :) O zaman sahiden bırakırmıyız dersin et yemeyi? Bence bir süre sonra mutfak havlusunu fotonun üzerine kapatır aynen devam ederiz :)

    YanıtlaSil
  14. Aslında bu konuda daha detaylı düşünüp baktığımızda doğadaki besin zinciri çok insaflı değil. Dolayısıyla et yemek ya da et yiyen insanları iğrenç, pis barbarlar olarak nitelendirmek de yanlış. Hayvanı siz öldürmüyorsunuz da sizin yerinize başkası öldürüyor. Gel gör ki, kendi etini kendin temin etme noktasına gelsen bugün insanların büyük çoğunluğu bir hayvanı öldüremez (yani en azından ben öyle umuyorum:)

    İslami kurallara göre hayvanları keserseniz hayvan öldürüleceğini anladığı için korkudan birtakım hormonlar salgılıyor ve o etin kalitesini düşürüyor. Hayvan korkmasın diye onu uyuşturarak keserseniz bu sefer de kana karışan uyuşturucu yine etin kalitesini bozuyor.

    İşin bir başka boyutu da, eğer mesele hayvanların canını düşünmekse ilaç sektörü neredeyse tamamen hayvanlar üzerinde yapılan testler üzerinden yürüyor. Sağlığımıza şifa olan ilaçların, merhemlerin ve özellikle de jellerin hemen hepsi hayvanlardan elde ediliyor, ya da hayvanlar üzerinde yapılan testlerle geliştirilmiş.

    Bir başka konu; eğer et yemiyor ama deri ayakkabı giyiyorsanız yine olmaz. Ancak deri yerine misal lastik ayakkabı giyseniz e plastik dediğiniz şey de doğada yokolmuyor ve canlıların yaşamalanına zarar veriyor ve onların türünün yokolmasına sebep oluyor.

    Yani aslında mesele sadece şu görüntülere bakıp öyk demekle bitmiyor. İlk taşı atacak masum yok aramızda ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  15. Bu işin içinden çıkılmaz desene :)
    Bana asıl dokunan ne biliyor musun? Bitkiler hayvanlar bizim hizmetimizde. Yani biz rahat edelim iyi olalım mutlu olalım yediklerimizden keyif alalım falan diye mi varlar? Böyle düşününce sadece hayvanlar değil bitkiler de canlı. O zaman hiçbirşey yemememiz gerekir. Bunun bir sınırı olmalı.Et yiyen insanlar elbette barbar değil. Hepimiz yiyoruz. Ona bakarsan sebze de bir zaman canlıydı o zaman sebze yiyen de mi barbar olacak? Elbette değil. Ama bazı şeyler var ki insanı deli ediyor. Mesela kürk giyen hanımefendiler, spor için avlanan beyefendiler. İşte bunlar beni deli ediyor. Bütün bu zincirin dengesini kurmak gerek belki de.

    YanıtlaSil
  16. Aykedim biliyorsun bu benim uzun süredir üstünde detaylı bir şekilde düşünüp taşındığım bir konu. Sebzeler ve meyvelerle ilgili olarak söylenebilecek şey; belirli bir süre içerisinde bitkilerin ürünleri toplanmazsa çürüyorlar. Ayrıca bugünkü bilgilerimiz ışığında bitkiler insanlara benzer bir sinir sistemine sahip değiller, yani acı duyma, korkma gibi hisleri yok.

    Bir başka konu da havadaki bakteriler. Her nefes aldıkça bir miktar da bakteri yutuyoruz ister istemez. Dolayısıyla mesele gerçekten çetrefil.

    Keyif için hayvan öldürme konusunu konuşmaya bile tahammülüm yok. Avcılığı spor olarak kabul etmiyorum. Hobi olarak avcılık yaptığını domuz avladığını söyleyen bir arkadaşımla da ilişkimi kestim. Yılan derisi, timsah derisi çanta, kürk vs yine hiçbir şekilde kabul edemediğim şeyler. Makyaj ürünlerini manifesto olarak "ürünlerimizi hayvanlarda test etmiyoruz" diyen ve PETA onaylı markalardan temin ediyorum. Bilerek ve isteyerek sadece kendi keyfim uğruna bir başka canlıya zarar vermeme prensibini benimsedim. Vejeteryanlık konusunda da çok ciddi düşünüyorum. Amma çok konuştum bu mevzuda ya:)))

    YanıtlaSil
  17. vejetaryen olmak marslı olmaktan pek farklı olmasa gerek bu ülkede.

    YanıtlaSil
  18. bu son "neden?"i üzerime alınarak söyleyebilirim ki: algı bombardımanı, yemek kültürü dayatmaları, zamansızlık, dinsel ritüeller, piyasa koşulları, bilgi ve bilinç eksikliği, olası sağlık sorunları ilk aklıma gelenler.. vejetaryenliği destekliyorum ayrıca.

    YanıtlaSil
  19. baştan söyleyeyim vejetaryenim. fotoğraflar midemi bulandırdı.

    zaten benim et görünce midem bulanıyor, bu nedir ama ya?
    neyse, bunlara gelene kadar insan ne yiyoruz diye bir sormalı sanırım kendisine:

    earthlings, meet your meat, instinct izlenmeli izlettirilmeli, boş zamanlarda youtube' daki mezbaha videoları gösterilmeli insanlara. sormalıyız sonra da:

    "beyler bayanlar bakın ne yiyorsunuz, bu nasıl bir mide?"

    YanıtlaSil
  20. Ben vejetaryen olmadığım halde benim bile midem bulandı sizi düşünemiyorum. Hiç düşünmeden yediğimiz etler üzerine kafa yorarsak azıcık cidden çok iğrenç birşey yediğimizin farkına varırız sanırım. earthlings, meet your meat, instinct'i mutlaka izleyeceğim. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. ne mutlu ki et yememe konusundaki 7. yilim. :))

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. ne mutlu et yemiyenlere,
    ben 15 senedir et yemiyorum ve allaha sükürler olsun eski siahtime kavustum...ve sunu bilinki et ve süt sagliklidir veya etin vücuda fayda verdigini söyleyenler tahmin degil yüzde yüz biliyorumki allaha bir hakarettir kenidleri yesinler her gün eti ve o zaman 20 veya 30 sene sonra konusalim yine kendileri ile bakalim ne diyecekler ? onlarida gördük ve gecirdik. selamlar

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...