17 Ekim 2010

ayna ayna söyle bana...

Anneannem 96 yaşında. Geçen gün annemden ayna istemiş. Annem aynayı götürmüş, anneannem de alıp yastığının altına koymuş. Arada bir yüzüne bakacakmış. Öyle demiş anneme. Annem omuz silkip geçmiş. Bu akşam ise; "şu aynayı al götür, bana düzgün bir ayna getir." demiş sinirli sinirli. Annem şaşırmış; "Ne oldu anne?" demiş. Anneannem; "Bu kocaman gösteriyor." Annem; "İyi de büyük gösteren ayna o. Daha iyi gör diye onu getirdim." Anneannem ters ters bakmaya devam ederek; "Aman ne iyi, bu bütün kırışıklar gösteriyor, düzgün bir ayna ver bana."

Kıssadan hisse: Kadınsan kırışıkları dert etmekten vazgeçmenin belli bir yaş sınırı yok demek ki.

RESİM: Bernardo STROZZI,

13 yorum:

  1. :)
    ne güzel işte. o yaşta bile kendini genç ve güzel görmek istiyor. anneannenizde yaşama sevinci var demek ki.

    gençlik ve güzellik peşinde bütün kadınlar. belki de medyanın pompalamasıyla. ama eskiden de böyleydi. bir macar kontes bathory var tarihte. genç ve kırışıksız kalmak için bakirelerin kanlarıyla yıkanıyordu. sürekli aynanın karşısındaydı.

    neyse ki anneanneniz sadece düzgün bir ayna istiyor.:)

    YanıtlaSil
  2. bugünkü galatasaray maçını izlemeye stada gelmiş 105'lik teyzeyi anımsattı bu yazı. bir de düşündüm tabi; acaba ben 96 yaşımda olsam ne isterdim...

    YanıtlaSil
  3. :) çok hoştu. Babanemi amınsattı. İllede arko krem :P buda benimkinin vazgeçilmezi. Sipariş etti ve ben almadıysam "gaybananın evladiii..." ve bu sözcükler geceye kadar devam eder :P Sıcak bir yazı hemde sımsıcak :)

    YanıtlaSil
  4. Bayildim ben o anneanneye... Var olmaktan vaz gecmemenin olcusudur bence guzel gorunmeyi arzulamak...

    YanıtlaSil
  5. Anneanneler, babaanneler her zaman başka. Gülmeye doyulmaz, sevmeye kıyılmaz bir anneannen varmış senin de. Şanslıyız :)

    YanıtlaSil
  6. Yaşama arzusu ve sevincidir bunun adı...

    YanıtlaSil
  7. Yaşlı insanlar ne kadar tatlı oluyorlar. Ağırlıklardan hepsinden ne güzel kurtulmuş oluyorlar. Keşke o dinginliği, olgunluğu daha erken yaşlarda yakalamanı bir yolu olsa.

    YanıtlaSil
  8. Günümüzde birçok kişi aynaya bakmaya korkarken,aynalardan nefret ederken; anneanneniz aynanın yansıttıklarından korkmayan biri. Ne kadar güzel.

    YanıtlaSil
  9. Bana da düzgün bir ayna lazım!

    O güzel anneanneye de.

    YanıtlaSil
  10. Anneanneni benim için öper misin kedicim?:)))

    YanıtlaSil
  11. DEEPBLUEEAGLE: :) Allah'tan anneannem genç kalmak için bakire kanı istemiyor :)

    KASİAN: O teyzeye hayran oldum :)

    MİRZA: Eskiler hayat dolular. Bence biz öyle olamayacağız. Çünkü, onlar çok farklı bir zamandan geliyorlar, hayatın güzel olduğu ve her koşulda sevilmeye yaşanmaya değer olduğu bir zamandan. Oysa şimdiki genç insanlarda bile yok bu hayata bağlılık duygusu. Ne dersiniz?

    MEHTAP PASİN GUALANO: Kesinlikle doğru.

    BUĞDAY TANESİ: Şanslıyım kesinlikle.

    ABİ:Evet :)

    VLADİMİR: Ben de hep bunu düşünürüm o dinginlik genç yaşta yakalanabilir mi?

    SELCEN: Kendini seviyor sanırım bundan kaynaklanıyor.

    SUFİ: :)

    ÖZLEM: Öperim tabi.

    YanıtlaSil
  12. bu arada, yazılarınız için seçtiğiniz görseller, tablolar konusundaki derin kavrayışınız da gözlerden kaçmıyor. yani :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...