03 Şubat 2010

AKLI BAŞINDA MİM'E AKLI BAŞINDAN GİTMİŞ BİR KEDİDEN CEVAPLAR

Beş soruluk bir mim de Zuzuların annesinden geldi. Sorular gayet aklı başında sorular:

1) Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

2)Seçim barajı kaldırılsın mı? Neden?

3)Adayların belirlenmesinde nasıl bir yöntem uygulansın?

4)Yargı bağımsızlığı sizin için ne anlam taşıyor?

5)Beşinci soruyu siz belirlemek durumunda olsaydınız neyi öğrenmek isterdiniz?

Cevapların ise aklı başında cevaplar olduğunu söylemek zor:
 1. Efenim dokunulmazlıklara kati surette dokunulmasın. Yüce milletvekillerimiz işledikleri suçlardan "sıradan, alelade" bir vatandaş gibi yargılanıp, ceza almasınlar ki kendilerini suçsuz, günahsız, saf hissedip o temiz kalplerine leke gelmemesi için çalışıp çabalasınlar. Evet, meclis bir nevi günah çıkarılan bir yer olsun. Oraya seçilip gelenin tüm suçları affedilsin. Böylece o teeertemiz vicdanlar karar versinler bizler hakkında. Hı hı evet. (imza: sersem kedi)
 
2.Olmaz arkadaşım öyle şey. Yok halkın tüm katmanlarının temsiliymiş, yok herkes söz hakkı sahibi olsunmuş da delirdiniz galiba. Ne demişler "çoğunluk en doğruyu bilir." Koskocamaaaaaaaan bir halk topluluğunun karşısında sen ne cüretle temsil edilmeyi istiyorsun hııı? Sana diyorum? (imza: nerde çokluk orda vardır bir bildikleri diye düşünen sersemin sersemi kedi)
 
3. Efenim adaylardan bir vesikalık bir de boy fotoğrafı istensin. Gazeteler ve televizyonlar biz bunları ezberleyinceye kadar yayınlasın fotoğrafları. Sonracığıma bu adam ya da kadıncağızlardan en çok oyu alanlar biri bizi gözetliyor tarzı bir evde 90 gün yaşasınlar. Yumruk yumruğa kavga etmeyenler, en az bir kereliğine "seviyesizlik"ten söz etmeyenler, sütten çıkmış ak kaşık olmayı benimsemeyenler hiç düşünülmeden elensin. Hatta ve hatta bu zatlar bir daha aday bile olamasın. Evet en iyisi bu. (imza: televizyonun her sorununun üstesinden geleceğine inanmış sersemötesi kedi.)
 
4. Yargı bağımsızlığı mı demiştiniz? (imza:şüpheci kedi)
 
5. "Ne olacak bu ülkenin hali?" sorusunun cevabını öğrenmek isterdim lakin on yıllardır kahvelerde, sokak köşelerinde yurdum insanı tarafından tartışılagelmiş bu sorunun cevabını kim kaybetmiş ki ben bulayım? (imza: umutsuz kedi)
 
Geldik bir mimimizin daha sonuna...
Sürçilisan ettikse affola...
Bu mim kanat takıp uça...
Ve aşağıdaki muhteremlerin başına kona...
 
NOT: Fotoğrafın nezaketler ülkesi canım Türkiyemle asla ve kat'a ilgisi yoktur. Olay tamamen başka bir mecliste geçmektedir. Bizim meclisimizde bu tip hareketler olasılık ve mantık dışıdır. (imza: gündemden habersiz kedi  ya da inkarcının dayanılmaz salaklığı)

11 yorum:

  1. Ha ha ha, alemsin kedicim ya, en sevdiğim, en gerçeğe yakın cevapları verdiğin için seni en akıllı kedi ilan ediyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Ya varya ben senin bu cevaplarını yirim yirim patim benim. :))

    Kız sen ne kadar bensin böyle. Canım benim. Fulyacım bu mimi kısa bir zaman önce cevaplamıştım sayfamda. Bak buradan ulaşabilirsin. http://ahmetsoylemez1967.blogspot.com/2010/01/mim.html Ama seni okuduktan sonra iki kat daha söylenmesi gereken ağzı dolu cümlelerim olduğunu anlıyorum şimdi. :)) Hem sen söylesene ne olacak bizim şu çiftçi olma işi :))

    YanıtlaSil
  3. nasıl da eğlendim akşam akşam... yalnız fotoğraf gerçekten de uygunsuz olmuş, yani benim temsilcimin görülmüş duyulmuş bir hali değildir bu... ha olmuşsa da kırık yılda bir kerecik olmuştur o da sayılmaz... ecnebi ülkelerde böyle davrananlar oluyormuş, ne ayıp diye kınınayarak göstermek istiyorlarmış valla bak... aradı söyledi temsilcim... seni aramadı mı... ne ayıp, ne ayıp...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aydan Atlayan Kedi,

    Çok eğlendim ben de... Hem eğlendim, hem de acı acı düşündüm. Ne olacak bu memleketin hali?

    Yanıtlarını ilgili sayfaya (Aysema'dan sobee) ekliyorum.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Kim akıllı kim deli gel bir daha düşün dedirten türden bir yazı olmuş. Eline sağlık .

    YanıtlaSil
  6. sersem kediciğim keşke her sersem senin gibi olsa.umutsuz kedi olma sakın.umut her zaman vardır.bu mimi birçok blogta okudum,en güzeli seninki olmuş.süpersin valla. :))))

    YanıtlaSil
  7. LEYLAK DALI: Teşekkür ederim :)

    KARA KALEM: Eh boşuna kendime sersem kedi demiyorum Ahmet'ciğim, baksana cevapladığın mimi bir daha yollayacak kadar sersemim :) Vallahi şu çiftçi olma işini iyi bir düşünelim derim zira bu iş beni çıldırtacak yakında.

    EVREN: Gerçekten bu ecnebiler bir garip Evren'ciğim. Bizim canımız ülkemizde asla böyle şeyler olmaz. Nezaketler ülkesi seçilmemize şurda ne kaldı :D

    AYSEMA: O kadar acı geliyor ki gerçek bazen dalga geçmekten başka yol bırakmıyor başa çıkabilmek için.

    SYRAKUSA: Deli kalalım biz en iyisi Syrakusacım baksana kendilerine akıllı diyenler yüzünden ne hallerdeyiz.

    KARA KİTAP: Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Ah çok geç oldu teşekkürüm özür dilerim ama zevkle okudum cevaplarınızı,çok büyük zevkle hem de:))
    Söylemişmiydim daha önce bilmem ama çok güzel yazıyorsunuz,
    seviyorum tarzınızı ve düşünce sisteminizi,sizi...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...