28 Temmuz 2009

STRESSİZ BİR HAYAT MI?

Sağlıklı bir yaşamın en önemli unsuru stressiz bir yaşammış da bütün hastalıklar stresten kaynaklanırmış da eğer stresle başetmeyi öğrenirsek uzun çok uzun bir hayatımız olurmuş. Pek güzel bir cümle. Güzel olmasına güzel bir cümle de pek imkan dahilinde değil.
Çünkü, bizim her daim gergin kaslarımız var. Öyle gergin ki artık normal hallerini böyle sanmaya başlamışız. Gevşemenin rahat olmanın ne olduğunu unutmuş kaslarımız var bizim. Yok o kaslar durduk yere keyif olsun diye gerilmiyorlar. O kaslar dünyanın ve kendi yaşamının yükünü taşıyamıyorlar artık. Boş cüzdanlara,boş midelere, işten her an atılabilecekleri sabahlara, hiç birşeyden memnun olmayan patronlarına, tv reklamlarında gördüğü herşeyi isteyen çocuklarının gözyaşlarına, ne kadar dürüst olurlarsa o kadar zarar görecekleri bir hayatın içinde yaşamaya, kavgalara, çekişmelere, kıskançlıklara, arkasından kuyu kazanlara, oyunu dürüst oynamayanlara, kahvaltıda okuduğu gazetelerin manşetlerine bakıp ekmeği boğazında kalmalara dayanamıyorlar artık. İşin garibi tüm o gazeteleri okuyup bitirdikten sonra sağlık sayfalarına göz atıp stressiz bir hayatın nimetlerini okuyor ve kahkahalarla gülüyor o gergin kaslarımız.

Stressiz bir hayat mı? O, kedilere, kurbağalara, keçilere, tilkilere, köpeklere, timsah ve su aygırlarına mahsus. Çünkü hiç birinin biz insanlar kadar saçma, aptalca hırsları, dengesizce yaşam biçimleri yok. O yüzden tüm bu söylenen ancak kediler, kurbağalar, keçiler, tilkiler, köpekler, timsah ve su aygırları için geçerli. Bizler için değil. Üzgünüm.
Fotoğraf: Life

16 yorum:

  1. Kediciğim, öyle güzel anlatmışsın ki... Konudan biraz çıkacağım ama; hele sabah haberlerinde, önce işsizlikten dem vurup, ondan sonra masmavi sahilleri, tatilcileri göstermiyorlar mı...

    YanıtlaSil
  2. kedilikten vazgeçersen eğer, öylesine böylesine şöylesine bunalımlar sarmalına saplanırsın ki inan, seni kara kara kediler bilem kurtaramaz..:))
    kedisin sen kedi kal..!
    obur insan, hayvan yanından uzaklaştıkca, insanlaştıkca doğayı bin kez daha iştahla tüketiyor..
    sıra kendisine geldiğinde tüketecek birşey kalmayacak..

    karakedi

    YanıtlaSil
  3. para harcamadan, tüketmeden mutlu olmanın üzerinde çalışıyorum.. ama her attığım adımda cüzdanıma gidiyor elim.. ve o cüzdanı doldurabilmek için hayatımın 4 te ü 3'ünü harcadığım geliyor aklıma..
    neyseki şanslıyım da paramı böcek börtü çizerek kazanıyorum:)) yoksa nasıl dayanırdım bu sisteme bilemiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Nerde o stresssiz günler. :)) keşke olsa. Keşke insanlar hırslarıyla insanlara dünyayı dar etmeseler.

    YanıtlaSil
  5. Vallahi ben bu yazının altına imzamı atarım kediciğim, çok doğru.
    Stressiz bir hayat mı?
    Şaka gibi:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Yok yahu kediler, kurbağalar, keçiler, tilkiler, köpekler, timsah ve su aygırlarından başka dünya nimetlerinden alabildiğine faydalanan ve bunu yaparken hiçbir çaba sarfetmeyenler, asalak gibi yaşamaya alışmış (babadan kalma asalaklık, dedeside asalaktı) zengin burjuvamsı insanlar gibi çoğaltılabilecek şahsı muhteremlerde mevcut stres yapmadan yaşayan.

    YanıtlaSil
  7. strese gerek yok arkadaşlar,hayatı akışına bırakın :)

    YanıtlaSil
  8. Çok beğendim yazınızı. Ben de hep sizin gibi düşünmüşümdür. Sanki her şey insanların elindeymiş gibi mutluluğu içimizde aramamız gerektiğini öğütlüyenler bunu yapabilmemiz için kendimizi kandırmamız ya da bencilleşmemiz gerektiğini de söylüyorlar bence. Mutluluk içinizde, tek yapmanız gereken hayata başka bir pencereden bakmak diyorlar. Peki o pencere ne, yalan penceresi mi? Bence o pencere değil ancak mutluluğu anlatan bir tablo olabilir. İnsan bencil ve kör olmadıkça bu dünya düzeninde strese girmeye mahkümdur.

    YanıtlaSil
  9. ne yazık ki haklısın!

    YanıtlaSil
  10. Sistem , stresten uzak durun diye emir vermeyi ve her konuda kolektif cinnet geçirircesine yaşamamızı aynı anda salık verdiği sürece varlığını sürdüren normal birey iki ateş arasında daha çok strese maruz kalıyor.

    Sağlık kodamanları her zaman olduğu gibi bu konuda da ikiyüzlü davranışlarını sürdürüyorlar malesef...

    YanıtlaSil
  11. stres aslında sadece bir enerji. önemli olan o enerjiyi deşarj etme şeklimiz. spor, hayvan sevmek, sesli sesli şarkı söylemek bunun zararsız deşarjları. eğer bu yollarla biriken enerji atılmazsa patlayarak zararlı bir şekilde mutlaka çıkıyor. sanki düdüklü kapağının buhar boşaltılmadan açılması gibi...
    kendimize günde mutlaka zaman ayırmalıyız. belki yarım saat belki 40 dakika.

    YanıtlaSil
  12. İPEK: Onlara ben de ifrit oluyorum inan bana...

    VOLKAN: Bu kedinin omzunda fazla yük var bu ara Volkan. O yüzden bütün bunlar. Kedi kediliğinden vazgeçer mi hiç?

    PİNO: Ah be Pino'm keşke hepimiz sevdiğimiz işleri yaparak hayatımızı kazanbilsek. O zaman hem daha verimli hem de daha mutlu olurduk sanki.

    VLADİMİR: Keşke ama bu imkansız görünüyor.

    ÖZLEM: Cidden şaka gibi değil mi. İmkansız.

    GEREKSİZ ADAM: Oooo onlarda stresin zerresi yok. Ekmek elden su gölden. Neden düşünsün neden gerilsin ki. Bal kaymak bir hayat.

    DELFİNA: Ben de böyle düşünüyorum ama bazen öyle bir hal alıyor ki hayat vallahi ömrümüz törpülenip gidiyor.

    MUSTAFA TR: İnsan galiba mutlu olabilmek için biraz bencil biraz kör biraz sağır olmalı. Bakıyorsun her yan cehennem senin hayatın güllük gülüstanlık olsa ne yazar.

    FHİMBEY: Keşke haklı olmasaydım.

    SRQLUCİDDREAMİNG: Kesinlikle bu bir ikiyüzlülük. Hele gazetelerde bir yanda korkunç cehennemi haberler bir yanda strese son yazıları. deli olmamak mümkün değil.

    GUGUK KUŞU: Doğru doğru olmasına ya bazen insanın gözü kendisini bile görmüyor.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. baktın ki stressiz hayat mümkün değil, gevşe ve keyif al'a benzeyen bir özlü söz geldi aklıma ama yazmayayım dedim.

    yapacak bir şey var mı?
    Yok...

    keyif almaya çalışın...

    ha, ben yapabiliyomuyum?

    bak işte bu güzel soru...:)

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar doğru yazmışsın. Yazını okurken durup bir kendime baktım. Nasıl da kasmışım kendimi durduk yere. Ortada belirgin hiçbir sebep yokken hem de.

    Çok fena ortamlarda yaşıyoruz maalesef ve dediğin gibi stressiz bir yaşam, kediler, köpekler, kuşlar, böcekler, balıklar vs. için geçerli. Maalesef onlar bile bu ülkede stressiz yaşayamıyorlar.

    YanıtlaSil
  16. ABİ: Aslını istersen Abi yuvarlanıp gitmek bizimkisi. Zaman zaman "amaaaan boşver" diyor herşeye rağmen gülümsemeyi başarabiliyoruz ama zaman zaman da artık herşey gırtlağa dayanıyor. Sallana yuvarlana yaşıyoruz işte, zaten hayat da bu galiba :)

    BAD'LİK AMİRİ: Ben onu zaman zaman hem de kendimi huzurlu sandığım zamanlarda üstelik farkediyorum. Çok tuhaf öyle alışmışız ki gergin olmaya artık bunu normal halimiz sanıyoruz.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...