23 Temmuz 2009

İÇİNDEKİ KÖPEĞİ KORU, ONU SEV

Bugün itibariyle anlaşılmıştır ki; bazı insanlara nezaketle, saygıyla davranılması doğru değildir. Çünkü, bozuk mayaları sebebiyle bu bazı insanlar nezaket ve saygıyı onların karşısında ezildiğiniz yönünde yorumlarlar ki bu tamamen onların cehaletlerinden kaynaklanır. Bu nedenle zaman zaman onların karşısında nezaket ve saygıyı cebinize koyup bir hayvan yırtıcılığı ile konuşmanız ve bunu yaptığınız için kendinizden asla ve asla utanmamanız gerekir.

Herkes saygıyı haketmez. Ve herkes nezaketi haketmez. "Sırf insan olduğu için herkes saygı ve nezaketi hakeder." lafı kocaman bir balondan başka birşey değildir. Asıl olan şudur ki; kimse kimseyi ezemez. Kimsenin kimseyi ezmeye, bu çabaya girmeye hakkı yoktur. Eğer siz nezaket ve saygıda kusur etmiyorken karşınızdaki sizi ezmeye, gereksiz yere azarlamaya, aptalca bahanelerle yaptığınız işe kusur bulmaya çalışıyorsa içinizdeki köpeği çıkarma vakti gelmiştir. Ve o köpek böyle zamanlarda sizin onurunuzu kurtarır. O yüzden değerlidir. Sevilesidir. Başı dimdik onurlu bir yaratıktır.

İçindeki o köpekten kurtulman için seni ikna etmeye çalışır bu toplum. Ve bazıları inanır boğar atar onu. Oysa o senin böyle zamanlarda onurunun bekçisidir. Karşındaki terbiyesizin bir lokmada dilini koparıverir. İyi de yapar. Böylece karşında kaplan olduğunu sanan o terbiyesiz, koltuğunun kollarına sımsıkı yapışmış otururken, birden iğrenç bir hamam böceği olduğunun farkına varır. İşte içindeki o köpek hamam böceklerini ortaya çıkarmak için vardır.

Günün dersi: İçindeki köpeği koru. Onu sev. Ve zaman zaman onu ortaya çıkarmaktan korkma ki gereksiz ve densiz dilleri koparabilsin. Bu hem senin için hem de diğer ezilenler için faydalıdır. Unutma.
Günün sözü: "Sevgim ve umudum hakkı için yalvarırım sana; içindeki kahramandan yüz çevirme! En yüksek umudunu kutsal tut!" Nietzsche

Fotoğraf: Life

20 yorum:

  1. ne yazık ki yine çok haklısın:)

    YanıtlaSil
  2. JOA, CİNAR, ÖZLEM: Keşke haklı olmasaydım. Keşke herkes saygıyı nezaketi hakediyor olsaydı. Sırf insan oldukları için, insan olduklarını unutmadıkları için...

    YanıtlaSil
  3. Tam da bugün bunları düşündüm. Tabii senin kadar güzel dillendiremem ama ana fikir aynen buydu.

    YanıtlaSil
  4. Ben insanları sevmeye çalıştıkça neden çoğunun içinden garip bir yaratık fırlayıp yüzümü gözümü tırmalıyor anlamadım gitti. Ama şunu anladım ki Magissa "bir kaç kişiyi ayır gerisini umursama" moduna geçmeli.Ne diyorsun?

    YanıtlaSil
  5. Ben ne dersem diyeyim, yüzümü tırmalayana kadar yine severim gibime geliyor. Tabii ayırdıklarımı umursadığım kadar umursamayabilirim. Ama öteki türlü de insan pek bir "soğuk" hissediyor. Sen ne dersin?

    YanıtlaSil
  6. Aslında olay şu: birbirimizi tırmalayıp canını yakacak bir durum yok ortada. Saçma sapan aptalca hırslar, öfkeler ve daha bir dolu budalalık. Bütün bunları düşünüp kimseye kazara bile olsa tırnağın geçmesin diye uğraşırken o adamların kadınların göğsünden fırlayan yaratıkları anlayamamak meselesi bu. Soğuk değil sıcak olmalı elbette de bazen de o sıcaklığı bizi yakıyor sanki. Bu sebeptendir ki ben alıp başımı kaçayım bir orman kadını olayım diyorum :)Hiç olmazsa oradakilerin attıkları pençenin bir sebebi olur ha? Karınları açtır falan gibi. :)

    YanıtlaSil
  7. ya kedi kardeş, sen kedilikten vaz mı geçtin?
    Ne yani, içinde köpek barındıran bir kedi.. hemde aydan atlama cesareti gösterecek denli çevik..
    İçindeki, köpekleşmiş köpeğe ne gerek var..sen bu işi, özgür kediliğinle de götürebilir, zamanı geldiğinde tırnaklarını gösterebilirsin..
    yeterki tırnaklarını saklamasını iyi bil..!

    sen böyle daha isyankar ve daha güzel duruyorsun.. sakın "sahibinin sesine" dönüşme !
    Palov'lar acıtır seni, içi boş bir uyluk kemiğine..

    kedicekal emi!:-))

    KaraKedi
    VK

    YanıtlaSil
  8. Ben sahibinin sesine dönüşmem. dönüşseydim eğer rahat huzurlu koyun gibi bir hayatım olurdu. Kedi huzursuzluğunda dolaşmazdım böyle.
    Köpeğe gelince. İnsan tek birşey değil. Binlerce şey. İçimizde köpek de var, kedi de, kurbağa da, keçi de... En çok hangisiysek oyuz belki. Ama zaman zaman içimizde uyuyan o varlıklardan biri göğüs kafesimizden dışarı fırlıyor. dün benim köpeğim kaçtı göğüs kafesimden mesela. İyi ki de kaçtı. Çünkü terbiyesiz birine ve bu terbiyesizliğiyel pek çok insanı ezmiş incitmiş kırmış birine haddini bildirdi. Bazen köpek çıkmalı dışarıya. Karşındaki aslında ne olduğunu anlasın diye başkalarına bir dah bu şekilde davranamasın diye.

    YanıtlaSil
  9. Birde konuşmaktan anlamayan sen ne kadar köpek ruhunla hırlasanda buna rağmen pişkinlik gösterebilen tipler vardır ortada.İşi işgüzarlığa,yalancılığa,iftiraya taşıyan tiplerdir ki bunlar kendilerini bırak hamam böceği sanmayı,sen köpeksen ben senden daha köpeğim demeye çalışan kendini bilmez sıfat bile bulamadığım pislikler oluyorlar.

    Başımda var bir tane.İçimde ki köpek bile onu ısırmaktan yoruldu.

    Şimdi işi onun anlayacağı dillerde bir kaç isimide bilgilendirilerek yazıya döktüm.Allah yardımcım olsun.:(

    sevgiler,yine harika bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  10. eline, yüreğine, dişine, hırrr'ına, patine sağlık...
    aynı çınar gibi benden de...
    imzam var...

    YanıtlaSil
  11. Ay kedim ay!
    Tam da bugün için için yakındığım acı çektiğim "heryerde hakkın varlığı var, her nerede kusur varsa senin gözündeki çöptendir"gibi veciz sözlerin ve tasavvuf öğretisinin ardından köpeğimin yokluğundan istifade ile gelip hav hav çemkirenlere boş boş ölü gibi bakışımın ardından kendimi teraziye kaskatı oturtmuşken bu yazını okudum. 7 uyuyanların bile kapıda köpekleri KITMİYR onları beklerken, ben kim oluyorum da köpeğime yol veriyorum diye hayıflandım doğrusu.Yüreğime su serptin, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. İLK...:Ben insanların yaptıkları her neyse onlara geri dönceğine inanırım. İyi ya da kötü mutlaka bulur hepimizi. Olması gereken de bu aslında. Dünyanın adil olduğuna inanmak için buna inanmak istiyorum.

    ABİ: Senin de yüreğine sağlık Abi :)

    SUFİ: O içimizdeki köpek bize lazım Sufi'm. Çünkü, hayatta herşey iyilik ve güzellikle çözülemiyor maalesef. Keşke böyle olmasaydı ama böyle. Çünkü bazı insanlar çözüm değil sorun olmayı seçiyorlar.Ve onların yarattıkları sorun da ancak onların gözlerinin içine sokularak gösterilebiliyor.

    YanıtlaSil
  13. Başkalarına gösterdiğimiz saygı aslında kendimize duyduğumuz saygıdır, bu yüzden karşımızda kim olursa olsun sizin bahsettiğiniz gibi hayvan yırtıcılığı ile davranmak herşeyden önce kendimizi hiçe saymak olacaktır.

    YanıtlaSil
  14. Bu elbette böyledir ben zaten saygısızca davranmaktan ya da karşımızdakina zarar vermekten söz etmiyorum. Ben karşıdaki insanın saygıyı karşısında ezilmek olarak yorumladığı zamanlardan söz ediyorum. İnsan psikolojisi tuhaftır. Karşındaki ezmekten haz alır kendini güçlü hisseder bazı zamanlarda. İşte o zaman o yırtıcılık ona haddini bildirmeye yarar. Herkesin eşit olduğunu göstermeye yarar. Sözünü ettiğim bu.

    YanıtlaSil
  15. Bu yazinin altina banada Cinar gibi sadece imza atmak kaliyor...

    YanıtlaSil
  16. Bu konuda yalnız olmadığıma seviniyorum Belgin.

    YanıtlaSil
  17. Haklısın, kendini ezdirip de ileride hatırlayıp sinir olmamak da lazım. Şarladın mı susuyr çoğu bu yezidlerin. Ama şu varki arkadan kuyu kazmakta da sınır tanımıyor yurdumun insanı.. :((

    YanıtlaSil
  18. Sözünü ettiğim kişi birilerini ezmeye çalışıp sonra pişmanlık yaşamak konusunda uzman biri olmasına karşın tavırlarından asla vazgeçmeyen biri. Neden oturup düşünmezler kabahatin kimde olduğunu? Hep bunu merak ederim.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...