26 Temmuz 2010

Uzanmışım kumsala...

İnsan bazen kendisi hakkında bilmediği birşeyler öğrenebilir. Yaşadığı hayattan bir anda nasıl kopup başka bir hayata, sanki önceki hayatı hiç var olmamış gibi, uyum sağlayabildiğine şaşabilir. Evet bu olabilir. Ama bu, belki de, sadece şimdi var olan şey eskisinden daha iyiyse olabilir. Şöyle ki;

Tatil işi hiç planda yoktu. Planda yoktu demeyelim de kafada hep hayal olarak var olsa da koşulların bir araya gelebilmesi nerede ise mucize sayılabileceği için olması imkansızdı diyelim.Evet bu daha iyi. Her neyse sözün kısası mucize oldu, herşey nasıl olduysa denk geldi ve ben tatile çıkmayı başarabildim. Şu çok tuhaf; İşsizken bol vaktin oluyor ama paran olmuyor bu nedenle tatile çıkamıyorsun. İşin olduğunda ise deli gibi çalışıyorsun ve vaktin olmuyor yine tatile gidemiyorsun. Kısaca ve özetle tatile gidebilmek ciddi bir sorun olarak her yaz karşına çıkıyor. Bu en azından benim işim için böyle. (Bu arada  işe yeni başlayacak kişi için çok özel bir not: Sakın ha sadece sizin yapabileceğiniz bir işe sahip olmayın. Siz yokken de pekala işi yürütebilecek insanlar olsun ki kafanız dağıldığında alıp başınızı gidebilesiniz. Alın size abla tavsiyesi kuzucuklarım. Yoksa siz de benim gibi yıllarca tatil yapamaz ve yarı deli bir durumda hayatınızı sürdürmeye çalışabilirsiniz. Ve bir gün tatile çıkarsanız tüm kumları yemek ve denizin bütün suyunu içmek gibi sapıkça bir istek duyabilirsiniz içinizde.)

Evet ne diyordum, insan yeni koşullar daha iyi ise hemen uyum sağlıyor ve geçmişi sanki hiç var olmamış gibi bir hale bürünüveriyor. Bana olan da işte tam olarak buydu. Daha o masmavi denizi görür görmez birşeyler başka bir boyuta geçirdi beni. Belki denizin kokusudur bütün bunun sebebi bilmiyorum. Daha sonraki günler boyunca, ayın tabak gibi karşımda olduğu gecelerde, sahilden gelen şarkılarda, güneş altında tasasız yatarken, denizin tuzlu suyunu yutarken, yüzerken, akşamları o uzun yolda turlar atarken, arkadaşlarımla uzun uzun yemek sohbetlerine dalmışken hiç ama hiç, hayatım üzerine kafa yormadım. Ne olduğu ya da neler olacağını hiç düşünmedim. En ufak birşey için kaygılanmadım. Üstelik bunların hiç birini de planlamadım. Ve dönüş yolunda bunları düşünürken tatilin gerçek anlamda tatil olduğunu anladım ve bütün o kaygı ve tasayı yanımda götürmediğim için kendimle gurur duydum. 

Kısaca ve özetle bu kısacık tatilde tüm algılarımı kapadığım ve bu makinenin dinlenmesine izin verdiğim için artık daha güçlü başlamaya hazır olduğumu, beynimin bir ölçüde temizlendiğini hissediyorum. Ve bunun için, yani önümdeki dönemi çok daha verimli geçireceğim için içten içe sevinç duyuyorum. Tatilin anlamı da bu değil midir zaten? 

Resim: Wanda Kline

7 yorum:

  1. o kadar güzel yazıyorsun ki :) evrenden gelen bir mesaj gibi bazen yazdıkların, ne yapacağımı bilemediğim zamanlarda, sağ köşeden göz kırpıyor bana, sonra okumaya başlıyorum ve her şey aydınlanıyor :) iyi ki varsın demek kalıyor bana da :)

    YanıtlaSil
  2. İşte asıl olan bu; yeniden başlamaya hazır olmak:)

    YanıtlaSil
  3. bedenimiz beynimizden daha kolay dinleniyor.o yüzden bazen zihnimizin şalterlerini kapatıp tamamen dinlendirmek en iyisi.tamamen yenilenmek güzel.ben de bugün yeni bir başlangıç yapıyorum hayatıma.

    YanıtlaSil
  4. Beyin içindeki soru işaretli cümlelere kısa da olsa mola vermek insana çok büyük bir enerji veriyor değil mi?
    Pazar günlerini beklemek ve denize ayaklarını sokmayı hayal etmek bile ofiste, bana haz veriyor.
    Bu arada nereye gitmiştin?

    YanıtlaSil
  5. benim şarj 10 gün sürdü sadece :)

    YanıtlaSil
  6. Tam manasıyle beynini boşalttığın, ruhunu dinlendirdiğin ve yüreğinin de huzur bulduğu...güneşe, denize, kuma, yeşilliğe doyarak! tamamlamış olduğun bu güzel tatil için " ohhh diyorum sefalar olmuş ne güzel ne iyi etmişsin! "

    şimdi yeniden daha zinde, daha dinç ve mırıl mırıl-bıcır bıcır, tatlı mı tatlı yazan, okuyan, çalışkan kedimize hoşgeldin diyorum :)

    sevgilerimle kediciğim...

    YanıtlaSil
  7. EDİE FİNNERTY: Çok çok teşekkür ederim Edie. İnan bana o kadar güzel ki sözlerin ve beni o kadar mutlu etti ki nasıl teşekkür edeyim bilemedim.

    ÖZLEM: Kesinlikle. Tatil bu yüzden güzel ya.

    KARA KİTAP: Zihnimi hiç dinlendirmeyi başaramamış biri olarak bu tatilde yaptığım ciddi bir mucizeydi biliyor musun?

    BUĞDAY TANESİ: Hayali bile cihana değer vallahi tatilin. Akdenizdeydim :)

    PSİKOPATİ: olsun kar kardır :D

    ESMİR: Canım Esmir çok teşekkür ederim. Bundan sonra iyi olacakmışım gibi geliyor. Dilerim hepimiz iyi olalım. Çok öperim.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...