29 Temmuz 2010

Tufan...

"Ne güzel oldun yahu" dedim kendi kendime. Yok yok bu güneşten kapkara olmuş suratıma bakıp demedim bu lafı. Son zamanlardaki sakin halime bakıp söyledim.

Aslında ben hep böyleydim. Sabahın ilk saatlerindeki deniz gibi huzurlu, sakindim. Sonra birşey oldu, ya da birşeyler demeli, kaybettim sahip olduğum bu güzel huzuru. Yerine öfkeli, insanlara güvenmekte zorluk çeken, hayatın çoğu zaman kötü süprizler yapacağına inanan biri geldi. Allahım nasıl da salak oluyorum bazen.İnsan nasıl hayatın kendine getirdiklerine teslim olur da sahip olduğu güzel şeyleri kaybeder?

Şimdi sanki yeniden ben olmuş gibiyim. Kızdığım öfkelendiğim kim varsa nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde affettim hepsini. Geçmişle hesaplaşmaktan vazgeçip kabullendim. Ardıma değil önüme bakar oldum. "Yıllar geçti bitti artık değişmez" demektense, "yeniden başlarım ne var sanki" der oldum. Ve bunun bir reçetesi yok. Belki de tüm yaptıklarımdan, hayatın gidişinden sıkılmış, artık son damlayı tüketmişimdir.

Bence bizlerin hayatında da tufan oluyor. Herşey yerle bir olurken, biz de en değerli olan şeyleri yüklüyoruz gemimize. Fırtınanın dinmesini bekliyor ve yeniden başlıyoruz. Belki de aslolan fırtınanın aslında yıkıcı olmaktan ziyade yeni bir başlangıcın tohumunu taşıdığını bilmektir. Belki de bu bir seçimdir: yıkım ile başlangıç arasında. Nasıl herkes bir tufan yaşarsa, ikinci bir şansı da hakeder. Görür ya da görmez, bilir ya da bilmez o ayrı...

Resim: Frida Kahlo

12 yorum:

  1. Ah bayıldım bu yazıya, kendimi anlatmak için bulamadığım kelimeleri söylemişsin. Tek kelimeyle harika.

    YanıtlaSil
  2. Güneşin ,denizin ayın pozitif etkilerine "beyazlar" giyerek daha bir pozitiflik ekle ve sonra seyret kendini kedim.Üstüne nazar boncuğu da takmayı sakın unutma!
    Hoş geldin sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. frida'nın en sevdiğim resimlerinden biri bu.yazına da muhteşem uymuş.

    değişmeyen tek şey değişim.o yüzden hep yeni bir başlangıç var.buna inanmak en iyisi.

    YanıtlaSil
  4. dönüşün muhteşem olmuş kediciğim...
    hep böyle kal:) dermişim ..
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. Ya bu çok düşündürcü bir yazı olmuş kedicim, bir kere daha mı okusam acaba?

    YanıtlaSil
  6. SEMA: Çok teşekkür ederim. Bazen kendi aksimiz bir başkasında yansıyor. Bu güzel değil mi? Ben bunu seviyorum. Birinin bende kendini bulmasını, kendimi birinde bulmayı. İnsan o zaman kocaman bir aile gibi hissediyor.

    SUFİ:Ben çoğu zaman beyaz giyerim :) En sevdiğim renktir. Ama nazar boncuğum yok. Edinsem mi bir tane :D Sevgiler benden de çok çok.

    KARA KİTAP: Evet hep bir şans daha var. Bizi de ayakta tutan bu belki...

    ESMİR: Dilerim böyle kalmayı becerebilirim Sevgili Esmir.

    YanıtlaSil
  7. öZLEM: Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Öfkelerim anlıktır,yıkar-yakar geçerim sonra pişman olup affederim ya da gülümserim..Dünle hesaplaşmalarım hiç olmadı,sevmedim..Yaşadığım güne bakıp anı yaşadım..Yine bir fırtınanın içindeyim,yine öfkemin esiri oldum,bekliyorum!...

    YanıtlaSil
  9. Yazını çok sevdim sevgili kedi. Geçmişle hesabını bir türlü kesemeyen biri olarak. Acaba bende sadece önüme bakabilir miyim? Nasıl çok isterim bunu.

    Bu arada Frida benim aşkım:)) Onunla ilgili bulabildiğim her şey kütüphanemde özel bir köşede. Çıkmazlara girdiğimde ziyaret etmek için:) Sevgiler çok...

    YanıtlaSil
  10. SIRADAN BİR BALIK: O öfkeden ben de muzdaribim. Ama son zamanlarda hiç öfkelenmedim. Tatil buna da mı ilaç oldu ne :))

    PİNO: Sevgili Pino'm insan bir zaman geliyor dünlerden yoruluyor galiba ve nasıl oldu anlamadan değiştiriyor kendini. Bakıyoruz ki dünlerin içinden çıkamıyoruz çabamız boş geleceğe dönüyoruz yüzümüzü. Herşyein bir zamanı vardır belki de.
    Frida'yı ben de seviyorum.

    YanıtlaSil
  11. bir ses "hadi ne duruyorsun! seni salak yeter artık. süper olacak, bu fırsatı kaçırma." derken başka bir ses: "her şey kötü oldu, kötü de olacak. bu yaptığın hareket hiç doğru olmayacak, daha da beter olacaksın. fırsat sandığın şey kıçına kaçacak haberin yok, yine yanlış yapmak üzeresin nıhaha!" diyor.

    imdat!

    YanıtlaSil
  12. O iki sesi iyi tanımak mı gerek acaba? Hangisi ne zaman doğru söylüyor, hangisi ne amaçla konuşuyor bilmek gerek. aslında kendini tanımak da bu galiba? ne dersin. Varsa bunu becerebilen beri gelsin :)

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...