08 Temmuz 2010

okkalı şamar

Hayatımda hiç kimseyi dövmedim. Dövmeye de niyetim yok ama şu saçma sapan konuşan adamın ağzına şöyle okkalısından bir tane yapıştırmayı tüm kalbimle istedim. Dur dur hemen yargılama da olayı dinle.

Bazı insanlar vardır ki; bu insanlar bir sandalye çeker otururlar, bir kürdan alıp dişlerininin orasını burasını karıştırırken o çok değerli "hayat tecrübelerine" dayanarak karşılarındaki insanların şevklerini kırarlar. Ve işin en ilginç yanı bu insanlar o kalın boyunlarını çevirip kendi geçmişlerine hiç bakmazlar. Çünkü orada hiçbir şey olmadığını bilir ve bundan çok ama çok korkarlar. Bu nedenle de genellikle hayatlarının baharında olan insanların birşeyler yapma çabalarını ellerinde kocaman bir balta ile hırs ve nefretle kesmeye biçmeye koyululurlar. Ve kusura bakmayın ama bu adamlar o birilerini kırıp incitmekten başka hiçbir işe yaramayan koca ağızlarının üzerine okkalı bir şamarı hakederler.

Zavallı çocuk yazdığı şarkıyı söylüyordu. Elbette acemi işi bir şarkıydı ama çocuğun hem yeteneği hem de şevki vardı. İnsan ona baktıkça bir amaç uğruna çırpınan, gözleri pırıl pırıl bu çocuğa hayran olmadan edemiyordu. Adam şarkının bitmesini beklemeden "olmamış bu" dedi. Şimdiki gençler müzikten anlamıyorlarmış da, şarkı sözleri saçmaymış da, bunlardan hiçbirşey olmazmış. Çocuk şaşkınlıktan donup kaldı elinde gitarla. Ben de öyle elbette. Ama öfke tüm şoku alıp götürdü. Yukarıda yazdığım ne varsa hatta daha fazlasını söyledim bu kendini bilmez sersem adama. Onun cevabı ise "sen ne karışıyorsun?" oldu. Bu kadar yeter deyip adamı postaladım ve o sersemin hatasını düzeltmek için çocuğa birşeyler söylemeye çalıştım ama işe yaramadı. Gözleri doldu, "ben biraz hava alayım gelirim ablacım" dedi gitti.

İnsan nasıl böyle olabilir? Doğrucu olmak mı bunun adı? Tamam henüz çok çok güzel söyleyemiyor, belki de hiç söyleyemeyecek ama olsun varsın. Birine zarar mı veriyor, yanlış birşey mi yapıyor? Müzikle uğraşan bu çocuk kendine bu yaşta önemli bir hedef koymuş ve bu yolda ilerdiyor. Bunun nesi kötü? Sokakta binlerce kayıp çocuk varken, bu çocuk kendini bir şekilde hayata tutundurmaya çalışıyorken, nasıl böyle sözler söylenebilir ona? Bunun adı kıskançlık, umursamazlık, cahillik ve beyinsizlik değilse nedir? Şimdi söyle sen olsan sen de onun o koca ağzına en okkalısından koca bir şamar atmak istemez miydin?

Resim: Fernando Botero

11 yorum:

  1. şamar az gelir ona.
    beyzbol sopası lazım.

    YanıtlaSil
  2. :) Yerim seni
    Farkındamısın gitgide bana benzemeye başladın :)

    YanıtlaSil
  3. Ah o kalin boyunlu insan musveddelerinden ne cok var kedicigim, ben de aynisini yapardim emin ol. Helal olsun sana, iyi etmissin!

    YanıtlaSil
  4. osmanlı tokadı,osmanlı...

    herşeyin en iyisini o bilir ya ondan.hele gençsen hep yanlışsın.

    sessiz kalmamışsın ya bravo sana kedicim.

    YanıtlaSil
  5. Insan böyle pisiyor iste... biri geliyor "güüüüm" diye yikiyor hayalden kulelerini, sen toparlanirken bir bakiyorsun büyümüssün, hayal kiriklariyla!

    YanıtlaSil
  6. Benim bu konulardaki hassaslığımı bilirsın Fulya'cım, ben de tokatlamak istedim o densiz adamı şimdi.

    YanıtlaSil
  7. Gencecik insanlarin sevklerini kirmakla ne kazaniyorlar bilemiyorum.
    Sana katiliyorum. Isan gercekten tokatlamak istiyor.
    Yanliz bazi insanlarda da böyle davranislar hirs yapiyor.
    Inadina basarili oluyorlar.
    Insallah senin yakin da öyle olur

    YanıtlaSil
  8. GRİFFİTH: Kesinlikle...

    KARA KALEM: Üzüm üzüme baka baka :))

    TURKUAZ DENİZ: Valla aslında az bile söyledim. İnşallah oturup düşünmüştür, ama sanmıyorum.

    KARA KİTAP: Nasıl sinirleniyorum böylelerine bir bilsen. tek işleri başkalarının heyecanını şevkini kırmak. Tam dayaklıklar...

    DIEHALTESTELLE: İşte sırf bu sersemlerin etkisini azaltmak için bizler de insanların heyecanına ortak olmalıyız. Başka yapılacak birşey yok bu adamlar değişmez çünkü.

    ÖZLEM: Valla Özlem daha da fazlasını yapardın emin ol.

    MEHTAP: Aslında o adama yardım lazım ne dersin? Ciddi bir problemi olmalı ki insanlara böyle davranıyor. Kendi hayatnı mahvetmiş şimdi başkalarınınki üzerinde çalışıyor. Evet yardım lazım şöyle ki bu adamları ancak hep birlikte susturabiliriz.

    SÜNTER: Evet bazılarını motive eder dileyelim de bizi çocuk da hırslansın.

    YanıtlaSil
  9. Benim ablamda bazen böyle yapar :( Önce insanın tüm şevkini kırar. Üzer, tamamen kötü olduğunu hissetmeni sağlar! Sonra (Allah'tan) sadece dostun acı söyleyebileceğini, her eleştiriden kırılıp bükülmemek gerektiğini söyler ve pofpoflar... Sonra iyi olmak için ne yapmak gerektiği hakkında nutuk atar(sanki kendisi en iyiyi biliyor)...

    Bu hareketin en kötü tarafı ne biliyor musunuz, başka bir işe kalkıştığımızda insanlar acaba ne diyecek, beğenecek mi kaygısına düşürmesi bizleri. Oysa ki insanlara beğendirme kaygısıyla yapılan bir iş ne kadar mükemmel olabilir ki :)Eskileri taklit ettirmekten başka ne yaptırabilir ki? Ve herkesin zevkine nasıl hitap edebilir ki :)

    Ama bazen iyi oluyor böyle yapması en azından yabancı birinden aynı şeyi duyduğunda daha dik durabiliyorsun karşısında ve ne yapman gerektiğini bildiğini, yola haritasız çıkmadığını kendinden emin bir şekilde söyleyebiliyorsun her ne kadar içte bir çöküntü yaşasanda...

    Onlara göre çok masum görünen bu tavır bizi ya yenilikten uzaklaştıracaktır(kısmen) ya da topluma birebir zıt şeyleri savunmak zorunda bırakacaktır ki ayakta kalabilelim tüm kötü eleştirilere karşı :) Belki de bu yüzden isyankar akımlar gençler arasında bu kadar rağbet görüyor :D

    YanıtlaSil
  10. Olaya farklı bir boyut getirmişsin Sevgili Vişne Ağacı. Evet bu tavır insanı dirençli yapabilir. Bu açıdan işe yararlığı söz konusu. Fakat her insan aynı değil ne yazık. Kimi bütün bunlar karşısında direnç kazanıyor (ki bu tip sözlerle karşı karşıya kalan herkes keşke bu drenci kazansa) kiminin de şevki kırılıyor.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...