21 Temmuz 2015

...

Boşuna di mi bütün bunlar? Sen ne kadar umutlu olmaya çalışırsan çalış, ne kadar dik durmak için çabalarsan çabala, iyi birşeyler yapacağım diye umudunu korumak için gayret gösterirsen göster biri gelip kalbinin ortasına bombayı koyuyor işte böyle. 

Yalan! İnsanın hamurunun iyi olduğuna dair söylenen herşey yalan! Bak bir etrafına güzel şeyler yapmak isteyen herkesi yakıp yıkanlarla dolu ortalık. Ah bu arada o filmlerde yalan. İyi kötüye galip gelmiyor yani. İyi olan ne varsa kötülüğün alevli nefesiyle yanıp yıkılıyor. 

Umudunu kaybetme, bu kadar öfkelenme diyorlar. Demeyin. Bugün demeyin. Çok kızgınım ve daha da ötesi çok üzgünüm. Bütün bu olup bitenden, insanların körlüğünden, kötülüğünden, aptallığından bıktım usandım. 



Resim: Rebecca Dautremer

4 yorum:

  1. aynı duyguları yaşıyorum. insanın hamurunun iyi olduğuna inanırdım, şimdiyse insan kötüdür iyi olmayı tercih eder ve iyi olmak için kendini eğitir diyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki insanlığın öldüğünü gördük. Katliamdan çok ölenlerin ardından küfür edebilen , hala o kürttü diyebilen zihniyetin varlığı üzüyor beni ....

    YanıtlaSil
  3. aslında herkeste aynı kalp var ama ne yazık ki vicdan herkeste aynı değil... Nasıl oluyorda kalplerinde bunca kötülük biriktirebiliyorlar... O yüzden sen yine de umudunu kaybetme..:) bende sayfama beklerim
    http://aydanindunyasiburasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. KARA KİTAP: Bu çok doğru, "insan kötüdür iyi olmayı tercih eder ve iyi olmak için kendini eğitir" Ben de artık böyle düşünüyorum. Ama keşke hala insanın hamurunun iyi olduğuna inanabilseydim.

    ÇETREFİLLİ RUH: Beni dehşete düşürdü o yorumlar. Öyle kahrolarak okudum ki artık gerçek anlamda insanlığa inancımı yitirmiş durumdayım.

    AYDA FİLİZ: Bu soruyu sürekli soracağız galiba, "Nasıl oluyor da kalplerinde bunca kötülük biriktirebiliyorlar?" Sayfanızı memnuniyetle ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil

Ne demeli...

İnstagram'da tatlı tatlı gülümseyen, yüzünde güneşler parlayan gencecik bir kız gördüğümüzde o mutlu genç kızın bir gün biri tarafından ...